Škola nemačkog za mlade u Nemačkoj

Škola

DID deutsch institut

Obervesel

Uzrast polaznika 12-16 godina

Osnivanjem škole 1970. godine, želelo se na najbolji mogući način izaći u susret strancima iz čitavog sveta kojima se ukazala prilika ili potreba da uče i usavršavaju nemački jezik. Kako bi ostvarili navedeno, rukovodstvo škole je od samog početka angažovalo nastavni kadar koji je pre svega univerzitetski obrazovan i specijalizovan da nemački predaje strancima. Danas njihov kvalitetan rad najbolje promovišu polaznici njihovih kurseva, a čiji je prosečan broj 5000 godišnje i koji potvrđuju da se nemački jezik najbolje usvaja u Nemačkoj.

Kurs nemačkog jezika za decu održava se tokom letnjeg raspusta i počinje svakog ponedeljka u trajanju od najmanje dve nedelje. Po dolasku u školu, svaki polaznik radi test koji ga klasifikuje u grupu koja je prilagođena njegovom nivou znanja. Nastava je koncipirana tako da unapredi nivo znanja jezika i poveća sigurnost pri upotrebi nemačkog. Nastavnici su profesionalci, koji imaju iskustva sa decom i mladima i koriste moderne i raznovrsne tehnike predavanja. Svakom detetu je obezbeđena celodnevna lična pažnja. Kursevi nemačkog jezika za najmlađe polaznike organizovani su u dva centra: Hehst i Obervesel.

Program u Oberveselu odvija se u rezidencijalnom kompleksu koji se nalazi odmah do Schonburg, dvorca iz 12. veka. Kompleks obuhvata spavaonice, savremeno opremljene učionice, kantinu u kojoj se služe obroci i različite sportske objekte koji uključuje i privatni, zatvoreni bazen, teren za fudbal, odbojku, košarku, stoni tenis i bilijar. Centar ima apsoultno sve što je deci neophodno za siguran i zabavan boravak u Nemačkoj.

Vannastavne aktivnosti čine sastavni deo programa tokom boravka deteta u odabranom centru i odvijaju se poslepodne i u večernjem terminu nakon obroka. Odmah po dolasku deca učestvuju u žurci dobrodošlice, a nakon toga dobijaju raspored različitih aktivnosti za period svog boravka. Organizuju se šetnje i istraživanja okolne kampa, različite društvene igre, sportovi, obilasci znamenitosti, muzeja, radionice poput pravljenje novina, predstave i još mnogo drugih. Subota je najčešće rezervisana za celodnevnu ekskurziju koja može biti poseta okolnim mestima, gradovima i zanimljivim lokalitetima.

Destinacija

Obervesel je živopisan gradić, smešten u dolini Srednje Rajne, na oko 100 km severozapadno od Frankfurta. Nigde druge ne može se pronaći takvo bogatstvo istorijskih palata i dvoraca kao što je to slučaju u dolini Rajne, gde se najpozatija reka sužava kroz planinsko područje. Na kamenovitim stenama dvorci i tvrđave mešaju se sa romantičnim zaseonica što zajedno čini predivan pejzaž. Velika lepota i raznovrsnost ove oblasti razlog je zbog kojeg je ovo područje proglašeno UNESCO svetskom baštinom.

Kursevi

Kurs – U ponudi je samo intenzivni kurs jezika koji obuhvata 24 ili 28 časova jezika nedeljno, u zavisnosti od odabira polaznika. Nastava se odvija u malim grupama, od 10 do makimalno 15 polaznika i nije namenjena potpunim početnicima, bez predznanja.

Termini početka kursa: 23.06, 30.06, 07.07, 14.07.2019.

Smestaj

Rezidencija u Oberveselu u kojoj internacionalni polaznici borave i pohađaju nastavu nalazi se iznad Obervesela, odmah do srednjovekovnog dvorca Šenburg. Deca su smeštena u četvorokrevetnim sobama, od kojih svaka poseduje svoje kupatilo. Pored ovoga, kompleks raspolaže sopstvenim, zatvorenim bazenom, terenom za fudbal, odbojku i košarku, prostorom za pripremanje roštilja. Deci su, takođe, dostupni i stoni tenis, fudbal, fliper i bilijar. 

Deca su smeštena u četvorokrevetnim sobama (kreveti na sprat) od kojih svaka ima privatno kupatilo, a program obuhvata pun pansion.

Akreditacije

EAQUALS

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

CSN

TestDaF

The TestDaF, formally Test Deutsch als Fremdsprache (“Test of German as a foreign language”), is a standardised German language test aimed at people who would like to study at or academics and scientists who would like to work in German universities. The test is run by the TestDaF-Institut.

The test can be taken in 91 different countries around the world. The test covers listening comprehension, reading comprehension, writing and speaking, and is recognised by German universitiesas proof of prospective students’ ability.

There are three levels (TDN 3–5) which correspond to the Common European Framework of Reference for Languages levels B2–C1

WYSETC

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is “to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju