Škola engleskog u Škotskoj

Škola

Basil Paterson

Ovo je jedna od najprestižnijih škola engleskog jezika u Škotskoj, priznata od strane British Council-a i član  asocijacije EnglishUK. Osnovana je 1929. godine i nadaleko je poznata po svojoj reputaciji i prvoklasnom kvalitetu nastave. Nalazi se u Queen Street-u, najužem centru Edinburga i najveći je ispitni centar za polaganje IELTS i Kembridž ispita u Škotskoj.

Škola radi tokom cele godine i nudi različite kurseve jezika. Nastava se odvija u grupama od maksimalno 12 polaznika. Škola je moderno opremljena, a među prostorijama koje su na raspolaganju polaznicima su biblioteka i prostorija za samostalan rad i dr. Polaznici se mogu družiti u prostoriji namenjenoj za opuštanje i odmor, kao i u dvorištu škole, a polaznicima je omogućen i besplatan internet.

Vreme van nastave  – Društvene i kulturne aktivnosti su idealna prilika za druženje  i dodatno vežbanje usmenog sporazumevanja. Škola organizuje mnoge zabavne aktivnosti, čiji je cilj upoznavanje različitih aspekata škotske kulture. Neke aktivnosti su besplatne, poput obilazaka muzeja, galerija, zamkova, škotskog parlamenta i drugih atrakcija uz vodiča, kao i večernji izlasci u pab. Uz doplatu, mogu se organizovati i vikend ekskurzije.

Destinacija

Edinburg, grad zamkova, glavni je grad Škotske i nalazi se na severoistoku Velike Britanije. Jedan je od najlepših evropskih gradova, a stari i novi deo grada su deo svetske kulturne baštine i pod zaštitiom UNESCO-a. Domaćin je mnogim festivalima od kojih je najpoznatiji Edinburgh International Festival koji se održava u avgustu i najveći je festival muzike, plesa i pozorišne umetnosti u svetu. U panoramskom pogledu na grad najlepše se uživa sa vidikovaca Calton i Arthur’s Seat.

Samo neke od znamenitosti grada koje vredi posetiti su: očaravajući dvorac Edinburg, Nacionalni muzej Škotske i Nacionalna galerija Škotske, škotski parlament, crkva Rosslyn Chapel koja krije tajne templara, Muzej detinjstva, čuvena Camera Obscura gde možete uživati u optičkim iluzijama i veličanstvena kraljevska rezidencija  Holyroodhouse.

Kursevi

Škola u svojoj ponudi ima sledeće kurseve engleskog:

  • Opšti kurs engleskog jezika (za sve nivoe znanja);
  • Kombinovani kurs (nastava u grupi + individualna nastava namenjena stručnim potrebama pojedinca);
  • Ispitni kurs IELTS ili FCE/CAE/CPE koncipiran je tako da se poseban akcenat stavlja na pripremanje polaznika za  polaganje nekog od priznatih međunarodnih ispita engleskog jezika;
  • Individualna nastava (namenjena onima koji žele da unaprede određene jezičke veštine ili znanje iz stručne terminologije, a mogu se pripremiti i za neki od ispita).

Smeštaj

Smeštaj polaznika najčešče je organizovan u lokalnim porodicama, a na raspolaganju su dve kategorije: standard (zajedničko kupatilo) i ensuite (privatno kupatilo). Polaznici su smešteni u jednokrevetnim sobama koje mogu biti bez obroka, ali mogu da uključuju i noćenje sa doručkom ili polupansion (polupansion je dostupan i za dvokrevetne sobe). Pored porodice, u ponudi je studentska rezindecija koja se koristi u letnjim mesecima (oko 250 £ nedeljno) ili privatni apartman (oko 500 £ nedeljno).

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju