Sportska srednja škola u Holandiji

Škola

FSG ACADEMY

Apeldorn, Holandija

FSG Academy srednja škola podržava i podstiče učenike da postanu vrsni sportisti u odabranoj oblasti. Kvalitetni sportovi u kombinaciji sa akademskim programom koje vode posvećenim profesori i treneri garancija su za uspeh. Ovaj jedinstveni koncept školovanja temelji se na 3 najvažnija faktora: sport, obrazovanje i životne veštine. Akademija sarađuje sa roditeljima, profesorima, trenerima i sportskim klubovima kako bi se stvorilo zdravo okruženje za decu u cilju sportskog i edukativnog uspeha.

FSG Academy smeštena je u regionalnom centru, u gradu Apeldorn u Holandiji. Grad je još iz davnina prepoznatljiv po različitim sportovima, a od Amsterdama je udaljen svega sat i po vremena. Kampus akademije smešten je nedaleko od centra grada i raspolaže savremenim akademskim, sportskim i smeštajnih objektima. Izuzev terena koji se nalaze u sklopu kampusa, FSG Academy koristi i dosta vrhunskih lokacija sportskih klubova koij se nalaze u okolini. Nadzor dece obezbeđen je 24 sata dnevno i u kampusu sa decom boravi osoblje koje sve vreme vodi računa o njima. U kampusu postoji i FSH zdravstveno odeljenje koje se sastoji od fizioterapeutra, sportskih doktora, hirurga i psihologa koji vode računa o deci.

U saradnji sa Rivers International School Arnhem, FSG nudi integrisan program koji kombinuje sport i akademski deo baziran na međunarodnom programu IB International Baccalaureate. Akademski deo, odnosno IB program, traje oko 3 godine (umesto regularne 2) zbog sportskog dela programa škole. Na ovaj način učenici imaju mogućnost da treniraju i posvete se sportu. IB program odvija se u Rivers International školi koja je od škole udaljena oko pola sata, ali je organizovan privatni autobuski servis koji svakodnevno vozi učenike. U ponudi je četrnaest sportskih programa koje vodi visoko kvalifikovano sportsko osoblje u skladu sa internacionalnim standardima: golf, badminton, hokej, fudbal, tenis, košarka, konjički sport, odbojka, biciklizam, plivanje, futsal, atletika, vejkbording (sport na vodi) i košarka za decu sa posebnim potrebama.

Profil

Lokacija škole: grad Apeldorn, Holandija (udaljen sat i 30 minuta od Amsterdama)

Godina osnivanja: 2016.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: od 16 do 19 godina

Broj učenika: 100 internatski učenika

Najbliži aerodrom: Schiphol, međunarodni aerodrom Amsterdam (udaljen sat i 30 minuta)

Nastavni program:  International Baccalaureate Diploma, sportski program

Cena za internacionalne učenike za školsku 2017/18. godinu:  od 35.950 do 40.950 €

Cena zavisi od više faktora (tipa smeštaja, odabranog sporta…).

Dodatni troškovi: registracija 1500 €, prijava 8400 rsd (ili 70 €), viziranje pasoša, avio karte, obavezni depozit za smeštaj (povratni) iznosi 1500 €, dodatni časovi sporta, dodatni nastavni materijal, osiguranje, troškovi ispita, ekskurzija, pranje veša, transferi, lokalni prevoz…

Izdvajamo

  • Jak akademski program u kombinaciji sa odabranim sportom;
  • FSG Academy je jedna od tri škole u Holandiji sa statusom Athlete Frendly Education Centre;
  • Moderni sportski i smeštajni objekti za učenike;
  • Sigurno okruženje uz nazdor i medicinski centar;
  • Praćenje napretka i savetovanje uz mogućnost dobijanja stipendije za

Uslovi upisa

Uslov za upis su svedočanstva iz prethodnih godina školovanja i dobar nivo engleskog jezika. Najvažniji deo upisa podrazumeva intervju koji se obavlja od strane akademskog i sportskog direktora. Intervju se može uraditi putem Skype-a, ali se svim budućim učenicima preporučuje dolazak lično sa roditeljima na intervju zbog što adekvatnije procene sportskog i jezičkog nivoa.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele. 

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju