Letnja škola engleskog jezika na Malti

Škola

Sprachcaffe

Uzrast polaznika 14-21 godina

Na Malti postoje dva centra ove škole engleskog jezika. Prvi centar se nalazi u mirnom delu grada St. Julians, šarmantnom turističkom odmaralištu u istoimenom zalivu. Zgrada škole je impresivna, sa stubovima u grčkom stilu i rimskim lukovima. U sklopu škole se osim učionica nalaze i restoran, apartmani, prelepa bašta i bazen sa ležaljkama, kao i odbojkaški teren. U blizini škole nalazi se zabavni centar Malte, mnogi restorani, prodavnice, kafići i butici. Sve u svemu – idealno mesto kako za učenje engleskog, tako i za odmor i zabavu.

Drugi centar se nalazi u St. Paul’s Bay, malom turističkom naselju na severu ostrva, koji je omiljen kod britanskih turista. Škola se nalazi na 15 minuta od plaže i rezidencije, a sastoji od 9 dobro opremljenih i klimatizovanih učionica, prostora za odmor i čitanje i biblioteke. U blizni škole nalazi se mnoštvo restorana, prodavnica, butika i internet kafea.

Vannastavne aktivnosti – Čitav tim ljudi radi na osmišljavanju vannastavnih aktivnosti, sa ciljem da omoguće polaznicima kursa da se što uspešnije integrišu i shvate običaje i kulturu domaćina. Aktivnosti se odvijaju pod vođstvom iskusnih tutora, tokom poslepodneva i večeri, a između ostalog uključuju posete značajnim mestima na ostrvu. Radi zabave tu su i disko večeri na otvorenom, veče drame, posete peščanim plažama, odbojka, fudbal i dr. Svakog ponedeljka se organizuje zabava dobrodošlice za nove polaznike, gde se oni upoznaju sa školom, organizatorima, kao i sa već pridošlim polaznicima.

Destinacija

Ova mala ostrvska zemlja smeštena je u središtu Mediterana i podjednako je udaljena od Sicilije i Tunisa. Malteški arhipelag čine tri ostrva od kojih je najveće ostrvo Malta, zatim manje Gozo i nenaseljeno ostrvo Komino. Topla mediteranska klima čini Maltu idealnom za odmor i učenje, a službeni jezik je engleski.

Malta ima ponešto za svakog: mediteransku klimu, kristalno čisto more, jedinstvene istorijske znamenitosti, prelepa mala sela, autentične proslave i običaje, zanimljiv zabavni dnevni i noćni život, pregršt lokala, noćnih barova, restorana i prodavnica koje su privlačne turistima. Samo neke od znamenitosti koje treba da posetite jesu palata Grandmaster’s, Sacra Infermeria, National Museum of Fine Arts, razne galerije, arheološka nalazišta i mnoštvo drugih.

Kursevi

Standardni kurs jezika podrazumeva 20 časova nastave nedeljno u trajanju od 45 minuta, a u ponudi je i intenzivni kurs jezika koji podrazumeva 30 časova nastave nedeljno. Pre dolaska u školu, radi se onlajn test procene znanja jezika, pri čemu se stavlja akcenat na gramatiku i rečnik. Na osnovu rezultata testa, deca  se svrstavaju u grupe od 12 do 15 polaznika na istom jezičkom nivou. Deca su iz različitih zemalja i približno istog uzrasta, što učenje jezika čini još zanimljivijim.

S obzirom na to da je sigurnost na prvom mestu, deci se na raspolaganju uvek nalazi neko od predstavnika školskog osoblja, kako tokom nastave, tako i za vreme  ekskurzija i ostalih aktivnosti.

Smeštaj

Sve porodice su pažljivo odabrane i većina njih su domaćini za polaznike škole već dugi niz godina. Većina porodica prima više različitih nacionalnosti. Sobe su uglavnom trokrevetne, retko dvokrevetne, a usluga je na bazi punog pansiona (doručak, ručak, večera). Rezidencijalni smeštaj je opcija za polaznike koji žele više nezavisnosti. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne ili višekrevetne, a usluga je na bazi punog pansiona.

Transfer do/od škole – Škola je locirana u centru i većina porodica je na pešačkoj udaljenosti. Transfer sa aerodroma na Malti u dolasku i odlasku je uključen u cenu programa (dolazak nedeljom, odlazak subotom).

Akreditacije

ACCET

Instituto Cervantes

– Meet certain quality standards in the teaching of Spanish
– Meet the legal requirements for carrying out teaching activities
– Have adequate teaching resources
– Have a properly qualified and trained teaching team
– Have a teaching plan guaranteeing satisfactory progress
– Set a maximum number of students per class
– Issue certificates
– Present publicity which reflects accurately the services offered
– Outline course and supplementary services fees clearly
– Address complaints

WYSETC

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is “to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju