Letnja škola francuskog za mlade u Nici

Škola

Sprachcaffe junior

Uzrast polaznika 13-21 godina

Polaznici iz celog sveta se odlučuju za škole iz organizacije Sprachcaffe, jer im učenje u opuštenoj atmosferi omogućava da lako prevaziđu nesigurnost kada je u pitanju komunikacija na stranom jeziku sa drugim polaznicima. Škola francuskog za mlade u Nici je locirana u samom centru grada neposredno kraj jedne od najlepših građevina – katedrale Notre Dame.

Škola polaznicima nudi prostrane i svetle učionice, biblioteku, prostoriju za rekreaciju, odmor i druženje. U školi polaznici imaju i pristup internetu.

Vannastavne aktivnosti – Za polaznike se organizuju različite zabavne aktivnosti koje podstiču učenje i upotrebu francuskog jezika. Sve aktivnosti i ekskurzije su u pratnji vaspitača i uključuju poslepodnevne aktivnosti (fudbal, tenis, crtanje, plivanje, muzika, potraga za blagom, košarka, odbojka, dramska sekcija, lokalne posete) i večernje aktivnosti (disko, karaoke, roštilj, veče talenata, bioskop, kuglanje, međunarodne večeri). Polaznici koji upišu dvonedeljni kurs imaju organizovanu 1 celodnevnu ekskurziju, a oni koji ostaju 3 nedelje imaju u programu uključene 2 celodnevne ekskurzije.

Destinacija

Nica je najveći grad Azurne obale i mnogi je smatraju najlepšim gradom južne Francuske. Kao peti po veličini, zadržala je svoju magičnost, ali se i prilagodila modernom svetu.

Neke od najvećih atrakcija grada su čuveno šetalište uz plažu Promenade des Anglais, stari grad Vieille Ville, park cveća i vrt Phoenix Parc Floral de Nice, trg Massena, katedrala St. Nicolas à Nice, te mnoga pozorišta, trgovi, cvetne bašte i šetališta. Od zabavnih aktivnosti na raspolaganju su razni vodeni sportovi, kupanje na plaži, šoping u poznatim ulicama poput Cours Saleya i tržnim centrima poput Nicetoile, poseta bioskopima i mnoge druge.

Tokom boravka u Nici, posetioci imaju mogućnost da posete i čuvene obližnje gradove Kan i Monako.

Kursevi

Standardni kurs francuskog jezika uključuje 20 časova nedeljno u trajanju od 45 minuta u grupama sa najviše 15 polaznika. Koncipiran je tako da poveća sigurnost pri upotrebi francuskog jezika. U ponudi škole je i intenzivni kurs koji uključuje 30 časova nedeljno.

U nastavi se koriste moderne i raznovrsne tehnike predavanja, a nastavno osoblje ima iskustva u radu sa mladima. Pre početka kursa jezika radi se test znanja, kako bi polaznik bio smešten u odgovarajuću jezičku grupu sa polaznicima koji imaju isti nivo znanja jezika, a na kraju kursa svaki polaznik dobija sertifikat o uspehu koji je postigao tokom trajanja programa.

Smeštaj

Porodični smeštaj je odličan način da polaznik usavrši jezik i van učionice u toploj porodičnoj atmosferi. Takođe, na taj način će imati izvrsnu priliku da se upozna sa načinom života, navikama i običajima ljudi u Francuskoj. Porodice se prevashodno biraju po svojoj privrženosti i brižnom odnosu prema polaznicima. Osoblje škole redovno posećuje sve porodice, kako bi bili uvereni da su njihovi domovi topla i prijatna mesta gde polaznici mogu da se opuste posle nastave. Polaznici su smešteni u dvokrevetnim sobama, obezbeđen im je pun pansion, a ručak je u vidu lanč paketa.

U ponudi se nalazi i rezidencijalni smeštaj koji je od škole i plaže udaljen svega 15 minuta hoda. Dečaci i devojčice su smešteni odvojeno u dvokrevetnim sobama sa klimom i sopstvenim kupatilom i o njima brine vaspitno osoblje. Obroci su u školskoj kantini (pun pansion), a ručak je u vidu lanč paketa. Polaznicima je na raspolaganju i kuhinja za samostalnu pripremu obroka. Smeštaj u rezidenciji moguć je samo u letnjem periodu, od 23.06. do 24.08.2019. U obe varijante, smeštaj traje od nedelje do subote, a u cenu programa je uključen povratni transfer od/do aerodroma u naznačeno vreme.

Akreditacije

ACCET

Instituto Cervantes

– Meet certain quality standards in the teaching of Spanish
– Meet the legal requirements for carrying out teaching activities
– Have adequate teaching resources
– Have a properly qualified and trained teaching team
– Have a teaching plan guaranteeing satisfactory progress
– Set a maximum number of students per class
– Issue certificates
– Present publicity which reflects accurately the services offered
– Outline course and supplementary services fees clearly
– Address complaints

WYSETC

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is „to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju