Letnja škola francuskog za mlade u Nici

Nice

Škola

Sprachcaffe junior

Uzrast polaznika 15-21 godina

 Polaznici iz celog sveta se odlučuju za škole iz organizacije Sprachcaffe, jer im učenje u opuštenoj atmosferi omogućava da lako prevaziđu nesigurnost kada je u pitanju komunikacija na stranom jeziku sa drugim polaznicima.

Škola francuskog za mlade u Nici je locirana u samom centru grada neposredno kraj jedne od najlepših građevina – katedrale Notre Dame. Na oko 15 minuta hoda od škole, nalazi se i jedna od najlepših plaža sa čuvenim šetalištem – Promenade des Anglais.

Škola polaznicima nudi prostrane i svetle učionice, biblioteku, prostoriju za rekreaciju, odmor i druženje. U školi polaznici imaju i pristup internetu.

Vreme van nastave – Za polaznike se organizuju različite zabavne aktivnosti koje podstiču učenje francuskog jezika.

Sve aktivnosti i ekskurzije su u pratnji vaspitača i uključuju poslepodnevne aktivnosti (fudbal, tenis, crtanje, plivanje, muzika, potraga za blagom, košarka, odbojka, dramska sekcija, lokalne posete) i večernje aktivnosti (disko, karaoke, roštilj, veče talenata, bioskop, kuglanje, međunarodne večeri). Polaznici koji upišu dvonedeljni kurs imaju organizovanu 1 celodnevnu i 2 poludnevne ekskurzije, a oni koji ostaju 3 nedelje imaju u programu uključene 2 celodnevne i 3 poludnevne ekskurzije.

Destinacija

Nica je najveći grad Azurne obale i mnogi je smatraju najlepšim gradom južne Francuske. Kao peti grad po veličini u Francuskoj, Nica je zadržala svoju magičnost ali se i  prilagodila modernom svetu. Tokom boravka u Nici, posetioci imaju mogućnost da posete mnoge plaže i čuvene gradove Kan i Monako.

Samo neke od znamenitosti i atrakcija grada svakako su dvorac na brdu sa pogledom na ceo grad, stari grad Vieille Ville, promenada uz plažu zvana Promenade des Anglais, park cveća i vrt Phoenix Parc Floral de Nice,  trg Massena, katedrala St. Nicolas a Nice, te mnoga pozorišta, trgovi, cvetne bašte i šetališta. Od zabavnih aktivnosti na raspolaganju su razni vodeni sportovi, kupanje na plaži, šoping u poznatim ulicama poput Cours Saleya i tržnim centrima poput Nicetoile, posete bioskopima i mnoge druge.

Kursevi

Standardni kurs francuskog  jezika uključuje 20 časova nedeljno u trajanju od 45 minuta u grupama sa najviše 15 polaznika. Koncipiran je tako da poveća sigurnost pri upotrebi francuskog jezika.  U ponudi škole je i intenzivni kurs koji uključuje 30 časova nedeljno.

Nastavnici koriste moderne i raznovrsne tehnike predavanja i imaju iskustva u radu sa mladima.

Pre odlaska na kurs radi se test znanja, kako bi polaznik bio smešten u odgovarajuću grupu sa polaznicima koji imaju isti nivo znanja jezika.

Na kraju kursa svaki polaznik dobija sertifikat.

Po dolasku na aerodrom polaznike dočekuje osoblje škole. Svakom detetu je obezbeđena pažnja, 24h dnevno.

Smeštaj

Porodični smeštaj je odličan način da polaznik usavrši jezik i van učionice u toploj porodičnoj atmosferi. Takođe, na taj način će imati izvrsnu priliku da se upozna sa načinom života, navikama i običajima ljudi u Francuskoj.

Porodice se prevashodno biraju po svojoj privrženosti i brižnom odnosu prema polaznicima. Osoblje škole redovno posećuje sve porodice, kako bi bili uvereni da su njihovi domovi topla i prijatna mesta gde polaznici mogu da se opuste posle nastave. Polaznici su smešteni u dvokrevetnim sobama, obezbeđen im je pun pansion, a ručak se pakuje za poneti.

U ponudi se nalazi i rezidencijalni smeštaj koji je od škole i plaže udaljen svega 15 minuta hoda.  Dečaci i devojčice su smešteni odvojeno u dvokrevetnim sobama sa klimom i sopstvenim kupatilom i o njima brine vaspitno osoblje. Obroci su u školskoj kantini (pun pansion), a ručak se pakuje za poneti. Polaznicima je na raspolaganju i kuhinja za samostalnu pripremu obroka.

Akreditacije

ACCET

accet

Instituto Cervantes

Cervantes

– Meet certain quality standards in the teaching of Spanish
– Meet the legal requirements for carrying out teaching activities
– Have adequate teaching resources
– Have a properly qualified and trained teaching team
– Have a teaching plan guaranteeing satisfactory progress
– Set a maximum number of students per class
– Issue certificates
– Present publicity which reflects accurately the services offered
– Outline course and supplementary services fees clearly
– Address complaints

WYSETC

WYSE

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is „to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print