Srednja škola u Bostonu

Arlington_High_School_MA

Škola

Arlington High School

Arlington High School je odlična državna srednja škola u Americi i nalazi se u Arlingtonu, u državi Masačusets. Ova prigradska zajednica locirana je 7 milja severozapadno od Bostona. Nastava na svim nivoima je fokusirana na učenika i osoblje škole je posvećeno tome da učenici napuštaju srednju školu sa jakim timskim veštinama, dobro razvijenim prezentacionim veštinama i ostalim veštinama ključnim za uspeh u daljem školovanju. Arlington High School ima preko 1.200 učenika i nudi veliki izbor predmeta i sportskih klubova, u koje se učenici ove škole mogu učlaniti. Takođe, srednjoškolci mogu provesti veoma kvalitetno vreme posle škole, s obzirom na širok spektar vannastavnih aktivnosti, poput latino kluba, golfa, čirlidinga i drama kluba. Ova srednja škola poznata je i po svom hokej timu (high school hockey team), koji postiže izuzetne rezultate. Ova škola nudi i 16 AP (Advanced Placement) kurseva koji omogućavaju učenicima da steknu kredite koje mogu iskoristiti na fakultetu.

Učenici su smešteni u porodice koje se nalaze u kraju u kojem žive i drugi đaci škole, koje su na adekvatnoj udaljenosti od škole i ima gradski prevoz ili organizovan školski prevoz.

Inostrani učenici mogu samo jednu školsku godinu pohađati državne srednje škole u SAD.

Profil

  • Lokacija škole: Boston, Arlington, država Masačusets
  • Godina osnivanja: 1922.
  • Religija: nereligijska škola
  • Tip škole: mešovita
  • Starosna struktura: 9-12 razreda (srednja škola)
  • Broj učenika: 1.218
  • Najbliži aerodrom:  Boston International Airport (BOS)
  • Nastavni programi: AP kursevi, diploma američke srednje škole
  • Cena za internacionalne učenike za školsku 2016/17. godinu: $32.950
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, osiguranje, prijava 8400 rsd, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Arlington High School dobila je zlatnu medalju 2014. godine, kao jedna od najboljih srednjih škola u Americi, prema  U.S. News & World Report Best High School Ranking. Ova činjenica najbolje svedoči o kvalitetu obrazovanja koji učenici dobjaju u ovoj školi. Učenici klase 2014. primljeni su na 248 fakulteta u 35 različitih država, uključujući i Austarliju, Kanadu, Irsku, Italiju i Veliku Britaniju.

Uslovi upisa

Potrebno je popuniti onlajn aplikaciju i dostaviti diplomu osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda, kao i motivaciono pismo učenika i dokaz o nivou engleskog jezika (IELTS, TOEFL).

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira kod apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru, kako za učenika tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju