Srednja škola u Bostonu

Škola

Arlington High School

Arlington High School je američka državna srednja škola smeštena u Arlingtonu, šarmantnom gradiću u predgrađu Bostona (Masačusets), sa kojim je odlično povezan javnim prevozom.  Škola je nagrađivana kao jedna od najboljih i rangirana je kao 16. po kvalitetu u državi i 149. u Americi. Škola može da se pohvali mnogim svojim učenicima koji su u budućnosti izgradili uspešne karijere, kao što je glumica, dobitnica Oskara, Olympia Dukakis, čuveni komičar  Dane Cook, mnogi poznati atletičari i dr. Svake godine u svom kampusu, Arlington ugošćava odabranu grupu internacionalnih studenata na programu razmene. Nastava je veoma kvalitetna na svim nivoima gde osoblje škole zajedno sa učenicima neguje jake timske, prezentacione i komunikacijske veštine, kao i osobine ključne za uspeh u daljem školovanju, poput integriteta, odgovornosti i sl.  Ova škola nudi i preko 15 AP (Advanced Placement) kurseva koji omogućavaju učenicima da steknu kredite koje mogu iskoristiti kasnije na fakultetu. Prolaznost ove škole na univerzitete iznosi visokih 92%. Arlington High School ima preko 1.200 učenika i nudi veliki izbor predmeta i sportskih klubova koji su im na raspologanju. Takođe, srednjoškolci mogu kvalitetno ispuniti svoje slobodno vreme nakon nastave raznovrsnim vannastavnim aktivnostima poput latino kluba, golfa, čirlidinga, drama kluba i sl. Ova srednja škola poznata je i po svom hokej timu koji postiže izuzetne rezultate.

Učenici su smešteni u porodice koje se nalaze u kraju u kojem žive i drugi đaci škole, koja je na adekvatnoj udaljenosti od škole i ima gradski prevoz ili organizovan školski prevoz. Internacionalni učenici mogu samo jednu školsku godinu pohađati državne srednje škole u SAD.

Profil

Lokacija škole: Boston, Arlington, država Masačusets

Godina osnivanja: 1915.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita

Starosna struktura: 9-12 razreda (srednja škola)

Broj učenika: 1280

Najbliži aerodrom:  Boston International Airport (BOS)

Nastavni programi: AP kursevi, diploma američke srednje škole

Cena za internacionalne učenike za školsku 2018/19. godinu: školarina 33.950 $, studentsko osiguranje 800 $, aplikacija 200 $ i 1000 $ diploma.

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, osiguranje, prijava 8400 RSD, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Arlington High School dobila je zlatnu medalju 2014. godine, kao jedna od najboljih srednjih škola u Americi, prema U.S. News & World Report Best High School Ranking. Ova činjenica najbolje svedoči o kvalitetu obrazovanja koji učenici dobijaju u ovoj školi. Studenti klase 2014. primljeni su na 248 fakulteta u 35 različitih država, uključujući i Austarliju, Kanadu, Irsku, Italiju i Veliku Britaniju.

Uslovi upisa

Potrebno je popuniti onlajn aplikaciju i dostaviti diplomu osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda, kao i motivaciono pismo učenika i dokaz o nivou engleskog jezika (IELTS, TOEFL).

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print