Srednja škola na Floridi

Škola

The Kingˋs Academy

Škola se nalazi na savremenom kampusu koji se prostire na 24 ha u predgrađu West Palm Beach, udaljenom dva sata od Majamija. Škola je na idealnoj lokaciji za sve ljubitelje plaže, s obzirom na to da se nalazi oko 10 km od najlepših plaža Floride. Akademski kvalitet škole potvrđuje i ugledno priznanje koje je dobila 2014. godine – National Blue Ribbon School as an Exemplary High Performing School, koje dodeljuje Ministarstvo prosvete SAD, a koje dobija 50 najboljih privatnih škola. Škola može da se pohvali izuzetnim akademskim kvalitetom, s obzirom na broj standardnih i AP predmeta koje nudi, izuzetno jakom i efikasnom podrškom u savladavanju engleskog jezika za strane učenike i individualni nadzor i savetovanje učenika prilikom aplikacije na fakultet. Iz tog razloga, učenici ove škole upisuju najbolje američke univerzitete (uključujući i Ivy League). Sport je veoma zastupljen u školi, a posebno su ponosni i na svoj umetnički departman koji ima plesnu, muzičku, dramsku i filmsku akademiju. Društveni život đaka je razvijen, te učenici mogu da budu u nekom od 65 školskih muzičkih bendova, sportskih timova i đačkih klubova, a kulminacija je dvonedeljno školsko putovanje u Portoriko ili Evropu.

Profil

Lokacija škole: West Palm Beach, Florida

Godina osnivanja: 1970.

Religija: hrišćanska

Tip škole: mešovita

Starosna struktura: 13 – 18

Broj učenika: 1.300

Najbliži aerodromi:  Palm Beach International Airport (PBI), Fort Lauderdale International Airport (FLL), Miami     International Airport (MIA)

Nastavni programi: American High School Diploma, AP

Cena za internacionalne učenike za školsku 2019/20. godinu:   27.000 $ (homestay) 37.000 $ (boarding)

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, 8400 rsd (ili 70 €) prijava, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

 • Mala odeljenja, vršnjaci koji vrednuju akademska dostignuća i talentovano nastavno osoblje čine ovu školu prepoznatljivom.
 • Raznovrsni nastavni plan uključuje 21 AP kursa, Honors kurseve i širok spektar izbornih predmeta.
 • Svaki učenik srednje škole koristi elekrtonsku spravu u nastavi u funkciji notebook – a, laboratorijskog alata ili video rekordera, što pokazuje vodeću poziciju ove škole po pitanju kvaliteta nastave.
 • Škola svakom učeniku nudi mogućnost individualnog usavršavanja u sferi njegovih interesovanja i ličnih talenata.

Uslovi upisa

 • Popunjena aplikacija
 • Preporuka direktora škole
 • Preporuka nastavnika engleskog
 • Preporuka nastavnika matematike
 • Svedočanstva prethodnih razreda
 • TOEFL, SLEP ili SSAT
 • Telefonski intervju

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print