Srednja škola na Floridi

srednja-skola-na-floridi

Škola

The Kingˋs Academy

Škola se nalazi na savremenom kampusu koji se prostire na 24 ha u predgrađu West Palm Beach, udaljenom dva sata od Majamija. Škola je na idealnoj lokaciji za sve ljubitelje plaže, s obzirom na to da se nalazi oko 10km od najlepših plaža Floride.

Akademski kvalitet škole potvrđuje i ugledno priznanje koje je dobila 2014. godine – National Blue Ribbon School as an Exemplary High Performing School, koje dodeljuje Ministarstvo prosvete SAD, a koje dobija 50 najboljih privatnih škola.

Škola može da se pohvali izuzetnim akademskim kvalitetima, s obzirom na broj standarnih i AP predmeta koje nudi, izuzetno jakom i efikasnom podrškom u savladavanju engleskog jezika za strane učenike i individualni nadzor i savetovanje učenika prilikom aplikacije na fakultet. Iz tog razloga, učenici ove škole upisuju najbolje američke univerzitete (uključujući i Ivy League).

Sport je veoma zastupljen u školi, a posebno su ponosni i na svoj umetnički departman koji ima plesnu, muzičku, dramsku i filmsku akademiju. Društveni život đaka je razvijen, te učenici mogu da budu u nekom od 65 školskih muzičkih bendova, sportskih timova i đačkih klubova, a kulminacija je dvonedeljno školsko putovanje u Portoriko ili Evropu.

Profil

Lokacija škole: West Palm Beach, Florida

Godina osnivanja: 1970.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Broj studenata: 1200, 2% internacionalni učenici

Najbliži aerodrom: Miami International Airport, 100 km

Nastavni programi: High School Diploma, AP

Cena za internacionalne učenike: od 55.000 $

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju