Srednja škola na Malti

Škola

St.Edward’s College

Birgu, Malta

St Edwardˈs College internatska škola na Malti osnovana je 1929. godine. Nalazi se u istorijskom gradu i tvrđavi Birgu koji je lociran na južnoj strani ostrva, nedaleko od prestonice Valetta (20 minuta prevozom). Kampus škole zauzima prostor na kojem se nalazila tvrđava malteških vitezova, a jedan deo škole i danas je okružen bastionom tvrđave. Vremenom su kapaciteti dograđivani,  pa tako škola ima savremene učionice i laboratorije okružene hiljadugodišnjom istorijom, sportske terene (tenis, fudbal, košarka), kantinu i sobe u kojima su polaznici smešteni. Škola svoje obrazovanje temelji na usavršavanju i ličnih i akademskih veština, a u obrazovni proces podjednako uključuje i roditelje i profesore.

Originalno je nastala kao škola za dečake, pripadnike malteških aristokratskih porodica i britanskih oficira. Danas je ovo internacionalna škola koja u ponudi ima IB International Baccalaureate program namenjen i dečacima i devojčicama do 18 godina. IB program je izazovan akademski program koji je vodeći program u svetu, ali i jedan od najtraženijih srednjoškolskih programa kada je reč o upis na fakultete. Koncept programa takave je da učenici imaju slobodu da biraju predmete koje će učiti, čime se kod dece ovog uzrasta razvija logika i kritičkom mišljenje. Važan faktor svake internacionalne škole, a posebno škole koja nudi IB program, jeste činjenica da dečaci i devojčice uče da se integrišu sa mladima različitih nacionalnosti i iz različitih aspekata društva.

Programom su obuhvaćene različite vannastavne aktivnosti i sportovi – hokej, košarka, kriket, odbojka, fudbal, rukomet, ragbi, tenis, gimnastika i atletika, u zavisnosti od interesovanja polaznika. Pored sportskih terena u kampusu je obezbeđen i smeštaj sa obrocima u renoviranoj i redizajniranoj rezidenciji koja ima zajedničke prostorije, spavaće sobe i u kojoj su učenici smešteni po polu.

Profil

Lokacija škole: grad Birgu, pola sata od glavnog grada Valeta.

Godina osnivanja: 1929.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: od 11 do 18 (devojčice od 16 do 18)

Broj učenika: 650, 55 na IB programu

Najbliži aerodrom: Malta International Airport, Luqa (20 minuta prevozom)

Nastavni program:  International Baccalaureate Diploma

Cena za internacionalne učenike za školsku 2018/19. godinu:  19.500 €

Dodatni troškovi: registracija 200 €, prijava 8400 rsd, viziranje pasoša, knjige, nastavni materijal i uniforma (oko 500 €), avio karte, obavezni i depoziti, dodatni časovi sporta, osiguranje, troškovi ispita, ekskurzija, pranje veša, transferi, lokalni prevoz…

Izdvajamo

  • Škola bogate istorije smeštena u tvrđavi;
  • IB program, jedan od najjačih akademskih programa za srednjoškolce na svetu;
  • Podrška internacionalnim polaznicima od strane internacionalnog IB koordinatora;
  • Malta je država visokog akademskog standarda i postignuća;
  • Sigurno okruženje i idealna, mediteranska klima.

Uslovi upisa

Uslov za upis su svedočanstva iz prethodnih godina školovanja, prevedena na engleski jezik. Pored toga prilaže se sertifikat o jezičkom nivou koji polaznik ima.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele. 

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju