Srednja škola u Americi, Kalifornija

Škola

Capistrano Valley Christian Schools             

San Juan Capistrano, California

Capistrano Valley Christian Schools (CVCS) je 1973. godine osnovana kao hrišćanska, pripremna, mešovita škola koja nudi obrazovanje za decu od predškolskog uzrasta do srednje škole. Nalazi se u prelepom San Juan Capistrano,  u Kaliforniji u čuvenom Orandž kauntiju (Orange County). CVCS je deo Premiere Christian Education Group-a.

Već više od 10 godina CVCS vodi uspešan program za internacionalne učenike. Učenici škole dolaze iz celog sveta i u tome se ogleda kulturološka raznovrsnost škole. Internacionaln učenici uspešno završavaju srednjoškolski program, dobijaju diplome i upisuju vrhunske univerzitete, dok postoji i određeni broj učenika koji školu pohađaju samo jedno polugodište, kako bi se upoznali sa američkom kulturom, usavršili jezik i stekli međunarodno iskustvo. Škola je za akademske uspehe svojih učenika dobila nacionalnu nagradu Blue Ribbon School of Excellence!

Škola nema internatski smeštaj već svoje internacionalne učenike smešta u lokalne porodice, mahom porodice čija deca pohađaju CVCS. Cilj škole je da internacionalne učenike integriše u američki način života i upozna sa drugačijom kulturom i jezikom, a smatraju da se to najbolje postiže boravkom u porodici.

Profil

Lokacija škole: San Juan Capistrano, Kalifornija

Godina osnivanja: 1973.

Religija: hrišćanska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 6-18 godina

Najbliži aerodrom: John Wayne,  LAX

Nastavni programi: High School Diploma Program, AP predmeti

Cena za internacionalne učenike: 25.250 $ za nastavu i oko 13.000 $ za porodični smeštaj  za školsku 2017/18. godinu.

Dodatni troškovi: troškovi aplikacije  200 $, prijava 8400 rsd, troškovi registracije  550 $, avio karta, medicinsko osiguranje (oko  1000 $), administrativni troškovi za prvu godinu upisa u srednju školu 3.400 $,  troškovi brze pošte, viza, lični troškovi.

Izdvajamo

Škola je osmislila specijalan način nastave na engleskom jeziku za internacionalne učenike koji im znatno pomaže u savladavanju gradiva. Pored toga škola nudi više od 10 Advanced Placement predmeta. Budući da se trude da pomognu u očuvanju životne sredine, sav nastavni materijal je digitalizovan a svaki od učenika dobija svoj laptop na korišćenje. Oko 70% učenika škole je uključeno u umetničke ili sportske programe. Umetnost je vrlo bitan deo školskog kurikuluma sa velikim brojem akademskih predmeta kao i vannastavnih aktivnosti. Dramska sekcija škole je nosilac mnogih nagrada, uključujući M.A.C.Y. (Music and Arts Commendation for Youth).

Uslovi upisa

  • diploma osnovne škole,
  • svedočanstva prethodnih razreda,
  • dokaz o nivou engleskog jezika,
  • mogući školski interni testovi i
  • Skype intervju sa predstavnikom škole.

Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa. Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Utisci

Ostavite Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print