Srednja škola u Beču

Škola

Amadeus International School

Amadeus International School je internacionalana škola za decu od 3 do 18 godina. Škola je smeštena u kampusu na oko 40 minuta gradskim prevozom od centra Beča, a koji se prostire u rezidencijalnom delu grada koji je okružen prelepom prirodom. Kampus raspolaže sa opremljenim učionicama za umetnost i nauku, sportskim objektima, bibliotekom, prostorijom za odmor nakon nastave i kafeterijom.

Od nastavnih programa škola u svojoj ponudi ima IB Diploma program koji prepoznaju i priznaju univerziteti širom sveta. Škola pruža i muzički program koji je integrisan u IB i koji svim učenicima pruža individualne časove sviranja instrumenta, pevanja, kao i časove plesa. Nastava se odvija na engleskom jeziku, a svi učenici škole dodatno pohađaju i časove nemačkog jezika. Nakon nastave učenicima su na raspolaganju različite dodatne aktivnosti u okviru kampusa, a tokom vikenda organizuju se obilasci grada, eksurzije, koncerti i kulturalni događaji.

Škola je usmerena na podsticanje učenika da otkrivaju i razvijaju svoje talente, a da uz to usvajaju vrednosti koje će ih pripremiti za budući život – poštovanje, vredan rad, integritet i timski duh. Tokom školovanja učenici razvijaju kreativnost, emocionalnu inteligenciju, tehničke kompetencije, ali i nove poglede na svet.

Profil

  • Lokacija škole:  gradska sredina
  • Godina osnivanja: 2012.
  • Religija: nereligijska škola
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: od 3 godine
  • Najbliži aerodrom:  međunarodni aerodrom (na oko 45 minuta automobilom)
  • Nastavni program: IB diploma i muzička akademija
  • Cena za internacionalne učenike: od €37.500 do €40.250 po godini (za 2014/2015)
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja..), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Škola je članica Nobel Education Network – svetske mreže nezavisnih škola koje se međusobno podržavaju, pomažu, razmenjuju iskustva i podstiču u radu. Lokacije škola birane su na osnovu atraktivnosti regiona i njegove važnosti u globalnom kontekstu (kao što su muzika, umetnost, inženjering i druge), a shodno tome kreiraju se nastavni programi sa ciljem da učenici postanu globalni građani.

Osnovna misija škole je razvoj kreativnih, interkulturalnih i hrabrih mladih ljudi koji imaju želju za sticanjem znanja i otvoren pogled na svet.  Integralni deo obrazovnog programa škole predstavlja muzička akademija. Svaki učenik kao sastavni deo program ima i svoj individualni muzički program, a Beč je idealno mesto za decu koja su muzički talentovana.

Uslovi upisa

Prilikom prijave na program prilažu se svedočanstva iz prethodnih godina školovanja, test engleskog i nemačkog jezika, test matematike, muzička audicija, kao i izvod iz matične knjige rođenih.

Škola u svojoj ponudi ima i ESL kurs jezika, odnosno dodatne pripreme i časovi za polaznike kojima engleski jezik nije maternji jezik.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

 

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju