Srednja škola u Danskoj

Škola

Ranum Efterskole College

Ranum Efterskole College je globalno odeljenje Ranum Efterskole, dvojezične, međunarodne i internatske škole za učenike od 14 do 18 godina. Ranum predstavlja jedinstvenu kombinaciju danskog školskog sistema (Ranum Efterskole) i britanskog obrazovnog sistema (Ranum Efterskole College). Škola se zasniva na filozofiji “inkluzivne zajednice i učenja” u kojoj u istoj meri obrazovanju doprinose i nastavnici i njihovi učenici. Cilj je razvoj okruženja koje je bezbedno, zaštićeno i koje kod učenika razvija spremnost i osposobljenost da svoje iskustvo dele sa svetom.

Škola zauzima moderan kampus koji se prostire na 155.000 m² zemljišta, u blizini grada Ranum, okružen poljima i živopisnom prirodom na samom severu Danske. Kampus raspolaže sa savremenom opremom i nastavnim sredstvima za zadovoljavanje obrazovnih potreba – 14 učionica koje imaju interaktivne table, 3 amfiteatra koji primaju do 400 osoba, 4 opremljene naučne laboratorije, 3 muzičke prostorije sa instrumentima i jedan studio zvuka, 4 specijalne učionice (dizajn, umetnost, rukotvorine, multimedija i IT) i posebnu učionicu za nauku o ishrani. Pored toga raspolaže sa 3 kantine, 5 prostorija za relaksaciju i druženje, 5 sala za vežbanje, fitnes centrom, kao sportskim centrom na otvorenom koji ima kajake, kanue, oko 50 bicikala, opremu za ronjenje, zid za penjanje, skejtbord park i mnogo drugih saržaja. Smeštaj polaznika obezbeđen je u rezidencijama u okviru kampusa.

Škola priprema učenike za britanski obrazovni sistem IGCSE, AS i A-level program u zavisnosti od uzrasta. Učenici imaju mogućnost da kombinuju predmete, aktivnosti i akademske nivoe prema interesima, veštinama i kompetencijama, što predstavlja pripremu za studije u Dankoj, Evropi ili bilo gde u svetu. Pored akademskog dela nudi se i dosta vannastavnih aktivnosti poput joge, trčanja, sportova, plesa, fitnesa, psihologije, vožnje bicikla i drugih.

Profil

Lokacija škole: grad Ranum, sever Danske.

Godina osnivanja: 2004.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 14-18 godina

Broj učenika: oko 400 od kojih su 50 internacionalni polaznici

Najbliži aerodrom: Aalborg Lufthavn, Alborg (sat vremena)

Nastavni program: Cambridge International SchoolIGCSE, AS i A-level.

 Cena za internacionalne učenike za školsku 2018/19. godinu: 166.050 DKK po godini (oko 22.320 €)

Dodatni troškovi: registracija oko 200 €, depozit za sobu, danska viza, prijava 8.400 rsd, avio karte, gradski prevoz, dodatne ekskurzije ili putovanja (do 800€ po Evropi i od 850€ do 1.700€ van Evrope), sportske aktivnosti (sertifikati za određene kurseve), lični troškovi učenika i drugi nepomenuti troškovi.

Izdvajamo

  • Britanski obrazovni sistem u Danskoj;
  • Sigurno okruženje sa neverovatnom prirodom;
  • Vrlo bogat program vannastavnih aktivnosti;
  • Veliki kampsu sa mnoštvom objekata (nastavnih, smeštajnih, vannastavnih);
  • Podrška, pomoć i savetovanje internacionalnih polaznika;
  • Privatni autobuski (međugradski) servis.

Uslovi upisa

Uslov za upis su svedočanstva prethodne dve godine školovanja i adekvatan nivo engleskog jezika u zavisnosti od godine koja se upisuje (IELTS, TOEFL). Nakon pregledanja dokumentacije zakazuje se Skype intervju sa učenikom.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Video

Egidin serijal o školovanju u inostranstvu

Pogledajte kako izgleda jedan dan đaka u ovoj školi

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print