Srednja škola u Francuskoj, Normandija

Škola

École des Roches

Ova internacionalna internatska škola, osnovana davne 1899. godine, smeštena je u Normandiji u malom mestu Verneuil-sur-Avre, koji je udaljen oko sat vremena od Pariza. Tokom poslednjih 100 godina podučavanja, škola je edukovala na hiljade polaznika iz različitih delova Francuske i preko 107 zemalja sveta. Do svojih vrednosti drži i dan danas, a usmerena je na razvijanje nezavisnosti kod polaznika i podsticanje samostalnog učenja i razvoja, uz podršku raznolikosti i različitih pogleda na svet.

Škola je smeštena u kampusu koji se prostire na 60 hektara zelene površine, a u ovom idiličnom okruženju deci je obezbeđeno apsolutno sve, od jakih akademskih programa, pa sve do rezidencija u kojima su učenici smešteni. Škola poseduje sportski stadion sa terenima, bazen, staze za atletiku, audio-vizuelni studio, umetnički studio za glumu i čak 5 teniskih terena, pa tako u svojoj ponudi ima izazovan program aktivnosti i priliku za praktikovanje različitih sportova, kreative i hobija. Za učenike koji su orijentisani na tehnologiju, škola ima preko 200 računara, WiFi pristup, naučnu laboratoriju i interaktivne table u učionicama. Takođe, u školi postoji kafeterija, kao i mnoštvo zajedničkih prostorija za odmor, relaksaciju i društvene igre.

Škola nudi jedan od najboljih obrazovnih sistema – IB diploma program (International Baccalaureate) i francuski bakalaureat. Osnovni moto je da se učenje temelji na formiranju mišljenja, razvijajući otvoren i radoznao um.  Škola svojim učenicima nudi  kreativan pristup obrazovanju i istraživanju, po čemu je specifična u Francuskoj.

Profil

Lokacija škole: Verneuil-sur-Avre, Normandija, Francuska (115 km od Pariza)

Godina osnivanja: 1899.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 6-18 godina

Najbliža stanica: železnička stanica (oko 15 minuta)

Najbliži aerodrom: Orly aerodrom (oko sat vremena)

Nastavni program: IB diploma program, francuski bakalaureat

Cena za internacionalne učenike: 32.975 € po godini (smeštaj, nastava, pun pansion)

Cene su za školsku 2017/18. godinu.

Dodatni troškovi: registracija 2.500 €, depozit 2.700 €, zdravstveno osiguranje 540 €, lični troškovi polaznika 1.000 €, opcioni dodatni sportovi, kurs jezika, putovanja i ekskurzije, prijava 8.400 rsd, transferi, lokalni prevoz, viziranje pasoša, avio prevoz i drugi nepomenuti troškovi.

Izdvajamo

  • Inovativna edukacija u kombinaciji sa tradicijom;
  • Internacionalno okruženje i multikulturalnost;
  • Iskustvo od preko 100 godina u podučavanju;
  • Školski klubovi: pozorište I drama, hor, orkestar, atletika, fudbal, ragbi, plivanje, šah, debatni i jezički;
  • Sigurno, porodično i toplo okruženje na 60 hektara zelenila.

Uslovi upisa

Dobar akademski nivo (priložiti svedočanstva prethodnog obrazovanja), pismo preporuke iz škole koju učenik trenutno pohađa i dobar nivo engleskog jezika, u cilju što boljeg razumevanja nastave i učenja na jeziku koji nije maternji.

Škola je pravo internacionalno okruženje I godišnje ima i učenike iz preko 120 zemalja sveta. Budući da učenicima engleski I francuski nisu maternji jezici, organizuju se dodatni časovi za usavršavanje jezičkog nivoa. Takođe, tokom letnjeg perioda organizuju se letnji jezički kampovi koji pored nastave uključuju i dodatne aktivnosti, obilaske, ekskruzije, smeštaj, obroke I nadzor.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju