Srednja škola u Kaliforniji

Škola

Squaw Valley Academy

Osim akademskog uspeha i činjenice da 100 odsto učenika bude primljeno na koledž, ono što odlikuje školu je jedinstvena pozicija u planinskoj oblast Siera Nevada, pored jezera Taho u Kaliforniji, na 2000 metara nadmorske visine. Bezbedno okruženje, čist vazduh i prelepa priroda okružuju školu, a na samo sat vremena vožnje od San Franciska i Los Anđelesa, a pola sata od Rina.

Rigorozan akademki program naglašava jaku interakciju između učenika i nastavnika i fokus na individualne  potrebe mđaka. S obzirom na to da je prosečno osam učenika na času, profesori su u mogućnosti da im prate napredak.

Timski sportovi u školi tokom jeseni i proleća su fudbal, planinski biciklizam, penjanje po stenama, pešačenje, joga, trčanje i dizanje tegova. Tokom zime, učenici svaki dan odlaze na skijanje ili snovbording u čuveni Squaw Valley koji je bio domaćin zimskih Olimpijskih igara i ima ski terene sa preko 30 ski liftova i 170 staza.

S obzirom na to da je 95 odsto internatskih učenika, veoma velika pažnja se vremenu nakon nastave. Svaki radni dan učenici imaju dva sata učenja pod nadzorom profesora. Vikendima je organizovan program odlazaka u okolne gradove u šoping, bioskop, na plažu, na bazene, na skijanje…

Profil

Lokacija škole: Olympic Valley, California

Godina osnivanja: 1978.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Broj učenika: 90 učenika, 95 % u internatu

Najbliži aerodrom: San Francisko, 320 km

Nastavni programi: High School Diploma, AP

Cena za internacionalne učenike: od 52.950 $

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju