Srednja škola u Kaliforniji

Škola

Squaw Valley Academy

Squaw Valley Academy je privatna, internatska škola koja priprema učenike za dalje školovanje u Americi. Osnovana je 1978. godine kako bi ponudila učenje koje se temelji na projektima, obrazovanje na otvorenom i sportske mogućnosti u veličanstvenom krajoliku Kalifornije, Sijera Nevada. Svoje obrazovanje temelji na rigoroznom akademskom programu, standardima u ponašanju, sportovima, avanturom u prirodi i samopouzdanju kroz stvarno postignuće. Spada u red malih škola sa oko 100 učenika, što ostavlja dovoljno prostora za individualnu pažnju i male nastavne grupe (8 polaznika po grupi).

Kampus škole smešten je oko 300 km istočno od San Franciska u podnožju skijališta Squaw Valley, na nadmorskoj visini od oko 1.900 m, nedaleko od jezera Taho (Lake Tahoe). Reč je o maloj i mirnoj rezidencijalnoj zajednici u prirodi (oblasti Olympic Valley), koja je udaljena svega 8 km od centra grada Taho (Tahoe City). Malo je reći da je priroda oko škole veličanstvena. Jezero Taho najveće je planinsko slatkovodno jezero u Severnoj Americi, a okružuje ga panorama planina na prelazu između Kalifornije i Sijera Nevade. Kampus se sastoji od kompleksa rezidencijalnih zgrada u kojima žive, uče i rade učenici i nastavnici. Polaznicima je obezbeđeno sve, od top akademskog programa, do smeštaja, pravilne i izbalansirane ishrane, zdravstvenog centra i nadzora osoblja. Budući da škola propagira tehnologiju kao proaktivno i kreativno sredstvo učenja, svi polaznici dobijaju MacBook Air Laptop računar koji se očekuje da će odgovorno i efektivno koristiti za potrebe nastave. 

Tokom četiri godine kroz US High School Diploma program škola svoje učenike uspešno priprema za studiranje i školovanje u Americi, a u prilogu tome govorii činjenica da je prolaznost učenika na koledžima i unverzitetima čak 100%. Pored standardnog programa, učenici imaju mogućnost da izaberu čak 16 naprednih kurseva (Advanced Placement) kroz koje sakupljaju bodove koji se vrednuju tokom studija. Zbog svoje specifične lokacije i činjenice da skoro 100% učenika živi u internatu, škola je izuzetno usmerena na prožimanje obrazovanja i prirode. Pored skijaškog tima i različitih skijaških programa deca vrlo često borave i uče u prirodi, a u ponudi je još 18 drugih sportova i preko 30 različitih vannastavnih aktivnosti, klubova i udruženja – košarka, vožnja kajaka, planinarenje, plivanje, tenis, fudbal, klub keramike, šah, džez, fotografija, klub za kampovanje, dizajn nakita, hokej i još mnogo toga.

Profil

Lokacija škole: Olympic Valley, Kalifornija.  

Godina osnivanja: 1978.

Relligija: nerelligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 14-18 godina (9-12 razred)

Broj učenika:  oko 100 učenika

Najbliži aerodrom: Reno Tahoe International Airport (70km), San Francisco International Airport (300km), Sacramento International Airport (155 km).

Nastavni program: US High School Diploma, Advanced Placement kursevi.

 Cena za internacionalne učenike za školsku 2019/20. godinu: 52.950 $

Dodatni troškovi: prijava na program 100 $ + 8.400 rsd (ili 70 €), dodatni obavezni troškovi 7.000 $ (internacionalna studetska registracija, uniforme kod pojedinih škola, dodatni časovi engleskog jezika…) smeštaj tokom praznika, ispiti, transfer od/do aerodroma, zdravstveno osiguranje, američka viza, avio karte, bankarski troškovi, lični troškovi učenika i ostali nepomenuti troškovi.

Izdvajamo

  • Veličanstveno prirodno okruženje Sijera Nevade;
  • Mala škola sa oko 100 učenika sa dugom tradicijom;
  • Rigorozan akademskih program uz mnoštvo izbornih predmeta;
  • Velik izbor sportova i rekreativnih aktivnosti u prirodni i ski tim;
  • Tehnologija kao proaktivno sredstvo učenja.

 

Uslovi upisa

Osnovni uslov za upis jeste poznavanje engleskog jezika, ali škola ne zahteva da učenik ima sertifikat o položenom međunarodnom sertifikatu. Ukoliko ima sertifikat, minimalan uslov za upis je TOEFL 80, a ako nema, učenik prolazi Skype intervju radi provere jezičkog nivoa. Prilaže se aplikacija, esej, preporuke profesora i svedočanstva prethodnih godina školovanja. Škola nudi i ESL kurs (English as a Second Language) dodatne časove engleskog jezika za polaznike kojima engleski nije maternji jezik.

 Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele. 

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print