Srednja škola u Kanadi

Škola

Pickering College

Koledž se nalazi u sigurnom, gradiću Newmarket (87.000 stanovnika) udaljenom 45 km severno od Toronta, koji  pored svog istorijskog šarma nudi sve sadržaje modernog grada – pozorišta, bioskope, tržne centre, bolnice, parkove, jezera… Školski kampus zauzima površinu od 17 ha, glavna školska zgrada je iz 1909. godine, ali su njeni sadržaji i kapaciteti vremenom renovirani i unapređivani. Škola insistira na primeni najsavremenije tehnologije u nastavi (pametne table, edukativni softveri, wifi u celom kampusu, PC tableti, onlajn učenje…) sa ciljem da svaki učenik napreduje i ima koristi od primene tehnologije u učenju.

Nastavni program je Ontario Secondary School Diploma koji je međunarodno priznat kao standard za upis na fakultet. Učenici koji pohađaju ovaj program u Pickering College, imaće zaokruženo znanje izprirodnih nauka, matematike, društvenih nauka, jezika i umetnosti.

Umetnički departman škole ima audio, video i muzičke laboratorije, radio stanicu i muzički studio. Sportski tereni uključuju: četiri terena za ragbi i fudbal, teren za bejzbol, terene za trčanje, kompletan atletičarski kompleks i zatvoreno klizalište, a škola ima i konjički klub.

Za vreme ručka, za svakim stolom sa učenicima sedi i član osoblja škole, te je i ovo vreme iskorišćeno za usavršavanje manira za vreme obroka i vežbanje konverzacije poput razgovora na poslovnim sastancima.

Profil

Lokacija škole: Newmarket, Ontario

Godina osnivanja: 1842.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Broj učenika: Oko 390 učenika, 100 internatska učenika

Najbliži aerodrom: Toronto’s Pearson International Airport, 35 minuta

Nastavni programi: Ontario Secondary School Diploma Diploma

Cena za internacionalne učenike: od 56.925 $

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju