Srednja škola u Oksfordu

Škola

Oxford Sixth Form College

Oxford Sixth Form College je nezavisna srednja škola specijalizovana za A-Level i GCSE i BTEC nastavni program. Deo je Oxford International Education Group (OIEG). Ova škola nudi drugačije okruženje od tradicionalne škole. Nastavni pristup je neformalan i veoma interaktivan. Kvalitetno akademsko i školsko osoblje koje je zaduženo za brigu, nadzor i razvoj dece obezbeđuje da svaka individua dobije priliku da stekne znanje, dobre radne navike, razvije samopouzdanje i moralne kvalitete koji karakterišu sigurne i uspešne ljude.

Nastavni i vannastavni program škole je vrlo ambiciozan i šarenolik. Pored obaveznog nastavnog programa, GCSE, A-level I BTEC, škola nudi bogat izbor klubova, kao što su: debatni, muzički, filmski, pravni, fudbalski i mnogi drugi. Tokom čitave godine organizuju se različiti događaji poput internacionalnih večeri, dobortvornih večeri, filmskih večeri…

Oxford Sixth Form College internacionalnim polaznicima obezbeđuje smeštaj u lokalnim porodicama (uzrast 16+ godina) i u dve školske rezidencije. Rezidencija za učenike uzrasta 15-18 godina i nalazi se u centru grada, na pešačkoj udaljenosti od škole. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, a u  rezidenciji se nalazi i više zajedničkih mini kuhinja i prostorija za odmor. Smeštaj uključuje doručak i večeru 7 dana u nedelji. Rezidencija je 24 časa pod nadzorom osoblja koje je učenicima uvek na raspolaganju.  Druga rezidencija predviđena za đake starije od 18 godina. Nalazi se blizu centra grada, na 12-15 minuta hoda od škole. Sobe  su jednokrevetne i imaju sopstveno kupatilo. Učenici smešteni u ovoj rezidenciji nemaju uključene obroke. Smeštaj u porodici podrazumeva jednokrevetnu sobu, sa uključenim doručkom i večerom. Neke sobe imaju sopstveno, a neke zajedničko kupatilo. Sve porodice su proverene, a nalaze se na 20-30 minuta vožnje autobusom.

Profil

Lokacija škole: Oksford

Godina osnivanja: 1988. godina

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 15-19 godina

Broj učenika: 250

Najbliži aerodrom: London Standsted

Nastavni program: GCSE, A level, 5 Term A level, BTEC Business Courses

Cena za školsku 2019/2020. godinu:  jednogodišnji GCSE 25.050 £; jednogodišnji A level 3.050 £ po predmetu po tromesečju; dvogodišnji A level 25.185 £ po godini, 5 Term A level – 41.975 £  (8.395 £  po tromesečju), Five-term BTEC Business Level 3 Extended Diploma 41.975 £.

Cena porodičnog smeštaja za sobe sa sopstvenim kupatilom iznosi 11.700 £ godišnje, dok je cena za sobe sa zajedničkim kupatilom 9.900 £ godišnje. Cena rezidencijalnog smeštaja u rezidenciji za đake uzrasta 15-18 godina iznosi 15.825 £ godišnje, odnosno  9.360 £ godišnje za rezidenciju za đake starije od 18 godina.

Dodatni troškovi: registracija 350 £, povratni depozit 2.500 £, prijava 8.400 rsd (ili 70 €), uniforme, transfer, dodatni nastavni materijal, osiguranje, troškovi ispita, ekskurzija, Guardian Service i dr. 

Izdvajamo

  • Mali razredi sa ličnim pristupom svakom učeniku – na A level-u razredi imaju maksimalno 6 učenika (prosečno 4), na GCSE I BTEC programu razredi imaju maksimalno 10 učenika;
  • Školu pohađaju učenici predstavnici 35 nacionalnosti, te se stiče pravo multikulturalno iskustvo;
  • 50% britanskih đaka pohađa ovu školu;
  • U 2018. godini čak 75 % učenika je ponuđeno mesto na univerzitetima koji pripadaju Royal Russeli Group i koji su u top 20 univerziteta.

Uslovi upisa

Za upis potrebno je priložiti svedočanstva prethodnog obrazovanja i dokaz o nivou engleskog jezika, kao i obaviti  Skype intervju sa upisnom komisijom.

A level: 16+ godina i IELTS 5.5+

GCSE: 15+ godina i IELTS 5.0+

BTEC: 16+ godina i IELTS 5.0+

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print