Srednja škola u Španiji

Škola

Caxton College

Škola se nalazi na sunčanoj obali Mediterana, u gradiću Puçol, blizu plaže i 20 km udaljenom od Valensije. Pruža britanski srednjoškolski program uz intenzivno učenje španskog jezika i upoznavanje kulture. Pohađaju je kako lokalni učenici, tako i internacionalni kojiih je oko 20 odsto. Mešavina britanske i španske kulture, kao i prisustvo drugih nacija, pomaže da se kod učenika razvija tolerancija i učenike uspešno priprema za budućnost u globalnom društvu. Ova mešavina se ogleda i u nastavnom kadru, od kojih 80 odsto čine Britanci, dok španski profesori predaju španski jezik i druge predmete na španskom. Škola je izuzetno moderna i zauzima 45.000 m² površine sa najsavremnijim nastavnim i sportskim kapacitetima. Na kampusu se nalazi oko 100 učionica sa interaktivnim tablama, laboratorije za hemiju, biologiju i fiziku, računarske učionice, umetnički kabineti, pozorište i biblioteka, a od sportskih objekata tu su otvoreni i zatvoreni teniski tereni, tereni za košarku, tereni za fudbal, otvoreni i zatvoreni bazeni, teretane… Smeštaj internacionalnih učenika je u lokalnim porodicama, a škola je obezbedila i sopstveni autobuski prevoz za đake.

Profil

Lokacija škole: gradska sredina, Puçol, Valensija

Godina osnivanja: 1987.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 11-18 godina

Broj učenika: 680, 20% internacionalni

Najbliži aerodrom: Valensija

Nastavni programi: IGCSE, A-level

Cena za internacionalne učenike za 2017/18. godinu iznosi od 20.640 €.

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8.400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Cilj Caxton College-a je da boravak učenika, posebno internacionalnih, bude što prijatniji, trudeći se da dobro brine o njima kako bi se integrisali u školu i život u Valensiji. Škola redovno orgranizuje sastanke sa učenicima kako bi se uverila da li se dobro slažu sa porodicom kod koje borave i reše eventualni problem. Porodice takođe redovno izveštavaju školu o učeniku i njegovom napretku.

Uslovi upisa

Za upis je potrebno sledeće: polaganje prijemnog testa, priložiti svedočanstva dve prethodne školske godine, zajedno sa preporukama profesora. Nakon procene dokumenta, učenik obavlja intervju sa predstavnikom škole i školskim psihologom.

Škola preporučuje prijavu najmanje 9 meseci ranije, zbog procedure apliciranja za vizu, boravišnu dozvolu i sl.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print