Srednja škola u Engleskoj

Škola

St. Lawrence College

Kampus škole nalazi se na pešačkoj udaljenosti od Ramsgejta, predivnog gradića na moru. Ramsgejt je jedan od čuvenih engleskih primorskih turističkih mesta, sa tipičnom okeanskom klimom, spada u najosunčanije gradove Engleske i gradove sa najmanjom količinom padavima. Gradić ima oko 40.000 stanovnika, živi od turizma i ribarenja. Kampus škole je smešten u zadivljujućem okruženju sa prelepim starim zgradama u kombinaciji sa modernim i novim objektima.

Škola se ponosi akademskim rezultatima koje postižu njeni učenici i ima visoke akademske standarde, veliki izbor GCSE i A level predmeta, a đaci postižu impresivne rezultate. Većina učenika školovanje nastavlja na univerzitetima koji su im bili prvi izbor.

Učenici pohađaju nastavu u malim odeljenjima, kako bi se osiguralo da nastavnici mogu da obrate pažnju na individualne potrebe svakog đaka. Akademski napredak učenika se veoma pažljivo prati, uz redovnu procenu i povratne informacije, kako bi učenici postigli svoj maksimalni potencijal.

Đaci ove škole mogu birati između širokog spektra sportskih aktivnosti (ragbi, hokej, kriket, plivanje, tenis) a u okviru kampusa nalazi se i studio za ples, velika sportska hala za badminton, košarku, kao i mnogi drugi sadržaji. Najdominantniji sport za dečake je kriket, a za devojčice tenis. Ženski tenis se veoma dugo neguje u školi i učenice škole pod vođstvom stručnih trenera postižu veoma dobre rezultate. Škola takođe neguje bavljenje muzikom i glumom, a u sklopu kampusa nalazi se i pozorište sa kapacitetom od 500 mesta.

Poslednjih godina dosta je uloženo u smeštajne kapacitete za bording učenike i sagrađene su i dve nove rezidencije. Stariji učenici smešteni su u jednokrevetne ili dvokrevetne sobe, dok učenici nižih razreda smešteni u dvokrevetne do petokrevetne sobe.

Profil

 • Lokalcija: Ramsgejt
 • Godina osnivanja: 1879.
 • Religija: katolička
 • Tip škole: mešovita (dećaci i devojčice)
 • Starosna struktura: 3 – 18 godina;
 • Ukupna školarina za internacionalne učenike:  Senior School – 34.635 £ (11.545 £ po tromesečju) Junior School – 26.055 £ (8.685£ po tromesečju). Cene su za školsku 2017/18. godinu.
 • Broj učenika: 640 (210 učenika u internatu)
 • Nastavni programi: GCSE, A level
 • Najbliži aerodrom i udaljenost od škole: London Gatwick i London Heathrow na manje od 2 sata vožnje od škole
 • Dodatni troškovi:  troškovi registracije 100 £, povratni  depozit 7.500 £ (refundira se po završetku školovanja), prijava  na program 8400 rsd, Personal knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike..), dodatni troškovi (CCF subscription, Personal Accident Insurance) Guardian Service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme, avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Škola je ponosna na akademski uspeh svojih učenika, ali sa druge strane, svoj uspeh škola meri i stepenom obučenosti svojih đaka za buduće školovanje i život uopšte. Odeljenja sa kojima se radi su mala, individualno orijentisana na svakog učenika kako bi se kod svakog razvijalo ono što je najpogodnije za razvoj i napredak.

 • Skoro 30% internacionalnih učenika, učenici predstavnici 30 različitih nacija;
 • Vrhunski rezultati GCSE i A level učenika;
 • English as Second Language program za učenike kojima su potrebni dodatni časovi engleskog jezika;
 • Program podrške učenju.

Uslovi upisa

Učenici polažu interne testove škole pre upisa, a neophodna su i svedočanstva prethodnih razreda i odgovarajuć nivo znanja engleskog jezika. Moguć je intervju sa direktorom škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim tim  om  i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print