Srednja škola u Engleskoj

St. Lawrence College

Škola

St. Lawrence College

Srednja škola u Velikoj Britaniji koju prožima zdravi hrišćanskin duh, koja akcenat stavlja na akademske veštine a sve to u prijateljskoj atmosferi. Škola je smeštena u bezbednoj i sigurnoj sredini, na površini od 19 hektara u zadivljujućem okruženju sa prelepim starim zgradama u kombinaciji sa modernim i novim objektima razne namene. Sobe sa sopstenim kupatilom su opremljene svim neophodnim sitnicama. U okviru kampusa su se može naći internet kafe ili brojne nove sportske hale za najrazličitije sportske  i plesne discipline. Takođe tu je i pozorište kome se mogu priključiti svi taletovani mladi učenici. Poslednjih godina mnogo se ulaže u opremanje i renoviranje objekata u okviru kampusa tako da će sa svakom novom godinom učenici moći da uživaju u novim objektima kao i u novim raznovrsnim programima. A sve sa ciljem pružanja što boljih uslova za rad i stvaranje svestranih i uspešnih mladih studenata.

Profil

 • Lokalitet: Gradski
 • Godina osnivanja: 1879.
 • Religija /
 • Tip škole: Prep/Junior School up to 11; Senior School 11-18
 • Polna struktura: Mešovita; Napomene: Mešovita bording i dnevna škola Senior 11-18; Mešovita bording škola Junior 7-11 a dnevna 3-11 godina
 • Starosna struktura: Svi učenici 3 – 18 godina; Bording učenici 7 – 18 godina
 • Ukupna školarina za internacionalne učenike: Po semestru £2,099 – £9,188; Registracija £100; Depozit: Na upit
 • Broj učenika: Pre-prep/Prep/Junior 145; Senior School (uključujući A level) 325; A level     130; Bording učenici 210; Internacionalni bording učenici: 60; UKUPNO  470
 • Nastavni programi: Dugoročni bording programi (više od 1 godine), kratkoročni bording programi (semestar ili 1 godina), 2 godine GCSE, A level-i
 • Najbliža železnička stanica i udaljenost od škole: Stanica Ramsgate – 10 minuta hoda
 • Najbliži aerodrom i udaljenost od škole: London Gatwick – 1 h i15 minuta
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije, prijava 8400 rsd,  depoziti (£2500 za školu, £500 za smeštaj), knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja..), Guardian Service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Šta je jedinstveno u ovoj školi?

Škola je ponosna na akademski uspeh svojih učenika, ali sa druge strane, svoj uspeh škola meri i stepenom obučenosti svojih đaka za buduće školovanje i život uopšte. Odeljenja sa kojima se radi su mala, individualno orijentisana na svakog učenika kako bi se kod svakog razvijalo ono što je najpogodnije za razvoj i napredak.

2012 AS: A – B 38.8%

2012 GCSE: A* – B 65.5%

Uslovi upisa

Uslovi upisa za internacionalne učenike:

Putem procena kandidata baziranih na: izveštaju o dosadanjem uspehu u matičnoj školi, rezultatima prijemnog ispita iz matematike i engleskog, kao i na utisku prilikom intervjua.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju