Internat za devojčice

St. Teresa Effingham

Škola

St. Teresa Effingham

St. Teresa Effingham škola nalazi se u živopisnom mestašcu Effingham, u mirnom i bezbednom okruženju, sa mnogo zelenila, izdvojenom od gradske vreve. Školski kampus prostire se na površini od oko 55 hektara, a posetioci će odmah shvatiti zašto ova regija ima  AONB status, koji se dodeljuje oblastima sa izuzetnim prirodnim lepotama. Iako je locirana u ruralnoj sredini, škola se nalazi na samo 40 minuta od centralnog Londona, pa se njene učenice nikada ne osećaju izolovano.

London pruža široke mogućnosti za organizovane rekreativne izlete do kulturnih i sportskih objekata i posetu različitih događaja, nadopunjene putovanjima akademske prirode, kako bi se osigurao uravnotežen nastavni plan i program.

Kako bi sve internacionalne učenice ostvarile maksimalni učinak, ograničen je broj devojčica iz jedne zemlje koje mogu upisati ovu školu, da bi se osigurala maksimalna integracija u internatski način života. Dok internacionalni učenici uče o životu u Velikoj Britaniji, devojčice iz Velike Britanije vole da saznaju nešto novo o životu i kulturi u drugim zemljama

Internat je na raspolaganju za do 94 učenica, na punoj, nedeljnoj ili povremenoj bazi. Smeštaj u školi omogućava učenicima da u potpunosti iskoriste mogućnosti i objekate na raspolaganju, Za roditelje, internat nudi sigurnost, gde se devojčice podstiču da razviju nove interese i usvoje zreo stav prema svojim studijama.

Vannastavne aktivnosti su suštinski i sastavni deo obrazovanja. U internatu se organizuje raznovrstan program, kako bi se osiguralo da svako ima balans akademskih, umetničkih, fizičkih i rekreativnih aktivnosti. Vikend aktivnosti uključuju badminton, klizanje, žurke i izlete u posebnim prilikama. Vikend u internatu takođe podrazumeva različite aktivnosti. Izleti se organizuju  subotom popodne i uključuju putovanja u London, Brajton i dr.

Profil

 • Lokacija škole: ruralno, blizina Londona
 • Godina osnivanja: 1928.
 • Tip škole: ženska
 • Starosna struktura:  2–18 godina (internat 10-18 godina)
 • Broj učenika: ukupno 520, u internatu 90 učenica
 • Nastavni programi:  GCSE, A Level, ESL
 • Najbliži aerodrom: Gatwick/Heathrow (28 km/30 km)
 • Cena za internacionalne učenike: 26.925gbp + 75gbp registracija + 8.750gbp depozit (vraća se po završetku školovanja)
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), Guardian service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

 • Ugledni ženski internat
 • Škola je u mirnom i bezbednom okruženju, a svega oko 40 minuta udaljena od centralnog Londona
 • Izvanredna akademska reputacija, učenice ove škole nastavljaju svoje školovanje na mnogim prestižnim univerzitetima, uključujući i Oksford i Kembridž

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti diplomu osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda i dokaz o nivou engleskog jezika. Polažu se interni školski testovi iz engleskog jezika i matematike, mogući su i dodatni testovi.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju