Internat za devojčice

Škola

St. Teresa Effingham

St. Teresa Effingham škola nalazi se u živopisnom mestašcu Effingham, u mirnom i bezbednom okruženju, sa mnogo zelenila, izdvojenom od gradske vreve. Školski kampus prostire se na površini od oko 22 hektara, a posetioci će odmah shvatiti zašto ova regija ima  AONB status, koji se dodeljuje oblastima sa izuzetnim prirodnim lepotama. Iako je locirana u ruralnoj sredini, škola se nalazi na samo 30 minuta vožnje od Londona, pa se njene učenice nikada ne osećaju izolovano.

London pruža široke mogućnosti za organizovane rekreativne izlete do kulturnih i sportskih objekata i posetu različitih događaja, nadopunjene putovanjima akademske prirode, kako bi se osigurao uravnotežen nastavni plan i program.

Kako bi sve internacionalne učenice ostvarile maksimalni učinak, ograničen je broj devojčica iz jedne zemlje koje mogu upisati ovu školu, da bi se osigurala maksimalna integracija u internatski način života. Dok internacionalni učenici uče o životu u Velikoj Britaniji, devojčice iz Velike Britanije vole da saznaju nešto novo o životu i kulturi u drugim zemljama

Internat je na raspolaganju za do 85 učenica, na punoj, nedeljnoj ili povremenoj bazi. Smeštaj u školi omogućava učenicima da u potpunosti iskoriste mogućnosti i objekate na raspolaganju, Za roditelje, internat nudi sigurnost, gde se devojčice podstiču da razviju nove interese i usvoje zreo stav prema svojim studijama.

Vannastavne aktivnosti su suštinski i sastavni deo obrazovanja. U internatu se organizuje raznovrstan program, kako bi se osiguralo da svako ima balans akademskih, umetničkih, fizičkih i rekreativnih aktivnosti. Škola ima i svoju ergelu konja i tenisku akademiju.

Profil

Lokacija škole: Effingham, Surrey

Godina osnivanja: 1928.

Religija: katolička crkva

Tip škole: ženska

Starosna struktura:  2-18 godina (učenici u internatu 11-18 godina)

Broj učenika: 440, u internatu do 85 učenica

Nastavni programi:  GCSE, A Level

Najbliži aerodrom: Gatwick/Heathrow (28 km/30 km)

Cena za internacionalne učenike: 29.995 £ za školsku 2018/19. godinu

Dodatni troškovi: registracija 75 £, depozit 9.780 £, prijava na program 8.400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), Guardian service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

  • Škola je u mirnom i bezbednom okruženju, a svega oko 30 minuta udaljena od centralnog Londona;
  • Izvanredna akademska reputacija, učenice ove škole nastavljaju svoje školovanje na mnogim prestižnim univerzitetima, uključujući i Oksford i Kembridž;
  • Sopstvena ergela konja i teniska akademija.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti diplomu osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda i dokaz o nivou engleskog jezika. Polažu se interni školski testovi iz engleskog jezika, matematike i verbalnog rezonovanja.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print