High School with Boarding for Boys

Škola

Saint Thomas More School

Ova škola za dečake se nalazi u jugoistočnom Konektikatu, u gradiću Oakdale. Kampus se prostire na 100 hektara i nalazi se na obali jezera Gardner. Škola izlazi na jezero, ima svoju plažu, dokove i čamce. Svake godine, oko 35 odsto učenika u ovoj školi su internacionalni učenici. Ovo je katolička škola koja prima učenike svih veroispovesti.

Prosečna veličina razreda je 12 učenika, a đacima je na raspolaganju preko 50 različitih predmeta. Škola ima relativno mali broj učenika, tako da svakom može da se pruži neophodna pažnja. Pored redovnog nastavnog plana i programa, internacionalnim đacima su omogućeni i specijalni kursevi, da im pomognu da se lakše uklope u novu sredinu, kako u smislu kulture, tako i jezika. Instruktori na ESL programu (nastava engleskog jezika) intenzivno rade sa internacionalnim učenicima, dok ne budu spremni za redovni nastavni plan i program. Učenici su smešteni u domove. Domovi se dodeljuju u zavisnosti od uzrasta i razreda. Čak 100 odsto učenika ove škole svoje školovanje nastavlja na nekom od univerziteta, uključujući i prestižne fakultete Ajvi lige. Učenicima ove škole na raspolaganju su raznovrsne vannastavne aktivnosti, poput šaha, umetnosti, pisanja za školske novine, kao i brojni sportovi.

Profil

Lokacija škole: Oakdale                                         

Godina osnivanja: 1962.

Religija: katolička škola

Tip škole: muška

Starosna struktura: 14-19 godina

Broj učenika: 130 (35% internacionalnih)

Najbliži aerodrom:  John F. Kennedy International Airport

Nastavni programi: AP kursevi, ESL program, diploma američke srednje škole (high school programme)

Cena za internacionalne učenike za školsku 2018/19. godinu:  59.900 $

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, 100 $ + 8400 rsd prijava, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

 • 35% internacionalnih učenika;
 • ESL program (dodatni časovi engleskog jezika);
 • 100 odsto učenika primljenih na univerzitete, uključujući i fakultete Ajvi lige;
 • Mali broj učenika u razredu.

Uslovi upisa

 • Popunjena aplikacija;
 • Preporuka direktora škole;
 • Preporuka nastavnika engleskog;
 • Preporuka nastavnika matematike;
 • Svedočanstva prethodnih razreda;
 • TOEFL, SLEP ili SSAT;
 • Telefonski intervju.

Za upis je potrebno da učenici imaju dobar uspeh u prethodnom školovanju, kao i dovoljan nivo poznavanja engleskog jezika. Takođe je potrebno priložiti dokaz o prethodnom obrazovanju (svedočanstva i diplome), a moguć je i interni test škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print