Stipendije za studije u inostranstvu

FONTYS UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES – Fenlo

STIPENDIJA ZA STUDENTE VAN EVROPSKE UNIJE

Da biste aplicirali za stipendiju u iznosu od 5000 € za prvu godinu na ovom univerzitetu, neophodno je da ispunjavate sledeće uslove:

  • Da ste prijavljeni na BA ili master program na ovom univerzitetu.
  • Da se niste ranije školovali u Holandiji.
  • Da ispunjavate generalne zahteve za prijem na program koji ste odabrali.
  • Nivo IELTS-a 6.5 ili ekvivalent.
  • Ocena iz matematike, biznisa i/ili ekonomije preko 75%.
  • Popunjen aplikacioni formular pre 1. februara 2016.

Više informacija: Studiranje u Holandiji

____________________________________________________________________________

JOHN CABOT UNIVERSITY – Rim

John Cabot University u Rimu, osnovan 1972, je nezavisni američki univerzitet u Rimu koji nudi osnovne BA studije studentima iz celog sveta. JCU nudi četvorogodišnje programe osnovnih studija iz oblasti društvenih nauka. Nastava se održava na engleskom jeziku i vodi je internacionalni tim predavača posvećenih stvaranju stimulativnog ali i zahtevnog nastavnog programa.

John Cabot University nudi različite vrste STIPENDIJA u zavisnosti od uspeha upisnika. Iznos STIPENDIJE je do 50% školarine, a u zavisnosti od akademskog uspeha u srednjoj školi.

____________________________________________________________________________

AKADEMSKE STIPENDIJE ZA STUDIJE U SAD

Egida International nudi program obezbeđivanja stipendije na američkim univerzitetima i koledžima. Kroz ovaj program student dobija željenu stipendiju na osnovu svog akademskog uspeha.

Stipendiranje internacionalnih studenata doprinosi kulturološkoj raznovrsnosti, upoznavanju i razumevanju među nacijama. Posvećeni smo tome da za svakog studenta pronađemo visokoškolsku instituciju koja će odgovarati njegovim zahtevima i potencijalu.

_________________________________________________________________________

COVENTRY UNIVERSITY – Koventri

0je univerzitet koji se konstantno razvija, sa rastućom reputacijom i priznanjem kvaliteta edukacije. Impresivno veliki kampus Koventri univerziteta se nalazi u samom centru grada, a 2011 su dobili nagradu “Entrepreneurial University of the Year” koja se daje univerzitetu koji ohrabruje i podržava studente  i osoblje da pokažu inicijativu u  preduzetništvu. Takođe su dobili nagradu za izuzetnu podršku koju pružaju studentima, a čak 85% studenata je zadovoljno svojim obrazovanjem i iskustvom koje su stekli na univerzitetu.
Koventri univerzitet  je poznat po tome što velika većina studenata, čak 94 %, pronađe posao odmah po završetku studija.

STIPENDIJA

Svako ko ima prosek preko 4 iz srednje škole ili preko 8 na fakultetu može da aplicira za stipendiju u iznosu od oko 1000 ₤.
____________________________________________________________________________

STUDIJE U RUSIJI I UKRAJINI
Osnovne i master studije na ruskom, ukrajinskom ili engleskom jeziku, uz stipendije za strane studente i do 75%.

Jednostavan upis, bez prijemnog ispita!!!
Više od 300 različitih smerova na najčuvenijim univerzitetima.

Više informacija u delu Univerziteti/Rusija i Ukrajina.
_______________________________________________________________________________

THOMAS COLLEGE –  SAD

Thomas College je privatni, mali koledž koji se nalazi u Votervilu u državi Mejn u SAD (Waterville, Maine). Osnovan je 1894 kao koledž posvećen pripremanju studenata za uspeh na  privatnom i profesionalnom planu, kao i za vodeće pozicije u društvu. Koledž nudi osnovne i postdiplomske studije i akreditovan je od strane New England Association of Schools and Colleges.

Thomas College internacionalnim studentima osnovnih studija nudi STIPENDIJU u iznosu od $5,000 do $12,000, koja je obnovljiva sve 4 godine studiranja ukoliko se ispune uslovi dati od škole.

Svi internacionalni studenti koji se prijave na ubrzani MBA kurs će automatski aplicirati i za Thomas College STIPENDIJU u iznosu od 12,000 USD . Studenti kojima bude odobrena stipendija će o tome biti obavešteni prilikom prijema na studije.

Pročitajte više informacija u delu sajta  Ubrzani MBA u Americi

_______________________________________________________________________________

FONTYS UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES, AJNDHOVEN, HOLANDIJA

Fontys je vodeći evropski univerzitet primenjenih nauka koji nude nastavne programe na engleskom, holandskom i nemačkom jeziku u nekoliko centara širom Holandije. Sa preko 200 studijskih programa,  preko 3000 zaposlenih i 35000 studenata Fontys predstavlja jednu od najvećih obrazovnih institucija u Holandiji. Preko 3500 studenata ovog univerziteta dolaze iz inostranstva, iz 70 različitih zemalja.

INŽINJERSTVO I INFORMATIČKE I KOMUNIKACIONE TEHNOLOGIJE
Studijski program podrazumeva kombinaciju teorijskog znanja i praktičnog treninga. Ovaj praktični apekt studija je veoma značajan i zbog toga se dva semestra studenti priključuju na praksu u međunarodnu kompaniju gde primenjuju svoja znanja, stvari koje uče primenjuju na realan život. Tokom šestog semestra obavlja se internšip u holandskoj kompanji od značaja za oblast studiranja. Studenti primaju platu za vreme internšipa. Poslednji semestar je u potpunosti posvećen završnom projektu, koji se takođe radi u kompaniji.

STIPENDIJA
Egida International u saradnji sa Fontys univezitetom u mogućnosti je da pomogne studentima pri dobijanju stipendije od 2000€ za prvu godinu studija. Broj stipendija je ograničen i ostvaruju je najbolji kandidati koji ispunjavaju sledeći uslov:
• Za stipendiju se može aplicirati tek po prijemu na Fontys
• Važi samo za kandidate koji nisu već studirali druge fakultete, niti bili upisani na neki.
• Odličan uspeh u srednjoškolskom obrazovanju, sa prosečnom ocenom od 70% i više u predmetima iz oblasti prirodno-matematičkih nauka.

Stipendija se prenosi na drugu akademsku godinu, ako student prvu godinu studija završi sa ocenom A (odličan). U trećoj i četvrtoj godini studenti obavljaju jednosemestralnu stručnu praksu u kompanijama (internšip), za vreme kojeg ih kompanija plaća (oko 1750 €). Fontys odobrava i stipendija za treću i četvrtu godinu studija (u iznosu od 600 €), najboljim studentima koji svoj prosek održavaju na oceni A (odličan).

Pročitajte više informacija u delu sajta  FONTYS UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

_______________________________________________________________________________

INTERNATIONAL BUSINESS SCHOOL

International  Business School je prvi privatni mađarski fakultet koji se može pohvaliti sa, sada već  dvadesetogodišnjim iskustvom, inovativnim i modernim načinom rada i veoma uspešnim studentima. Kao partner Oxford Brookes univerziteta,  IBS je otvorio svoja vrata 1991. godine i uputio dobrodošlicu studentima koji žele da studiraju biznis na engleskom jeziku. Sve programe osnovnih studija je akreditovao britanski univerzitet The University of Buckingham. IBS je višestruko akreditovan od strana: The Hungarian Accreditation Committee – mađarsko Ministarstvo obrazovanja; ECBE – European Council for Business EducationIAA – International Advertising Association i The National Institute of Vocational and Adult Education, ACBSP – Accreditation Council for Business Schools and Programmes i CEEMAN – Central and East European Management Development Association.

IBS ima dva kampusa: jedan u Budimpešti (za osnovne i master studije), a drugi u Beču (samo za master studije).

STIPENDIJA

Posle prvog semestra, u zavisnosti od uspeha, IBS dodeljuje stipendiju za naredni semestar. Ukoliko student dostigne 75% u bilo kom semestru, IBS može da odobri stipendiju u visini do 75% od cene narednog semestra.

________________________________________________________________________________

DE MONTFORT UNIVERSITY

Poznat kao Leicester School of Art koja je osnovana 1870. godine, De Montfort University (DMU) 1992. godine dobija status univerziteta i dobija naziv po Simonu de Montfortu, erlu od Lestera, koji je osnovao prvi parlament 1265. godine. Danas DMU ima oko 20.000 studenata iz celog sveta koji pohađaju jedan od četiri fakulteta: Art, Design and Humanities, Business and Law, Health and life Sciences i Technology.

STIPENDIJA

Univerzitet svojim nadarenim studentima nudi određeni broj stipendija koje se dobijaju na osnovu predhodnog akademskog uspeha. Stipendije za IIB- IYZ i IFY se dodeljuju od strane Oxford International i mogu da iznose do 50% jednogodišnje školarine.

Studenti koji su primljeni direktno na DMU takođe imaju veliki izbor stipendija za koje mogu da apliciraju. Iznos stipendija variraju i zavise od smera na koji se odnose.

Za svoje studente Egida BESPLATNO vodi proceduru apliciranja na fakultet, prvenstveno proverom svih aplikacija, slede provera i korekcija motivacionog pisma, apliciranje za stipendiju, apliciranje za smeštaj i konačno po potvrdi prijema i apliciranje za studentsku vizu za Veliku Britaniju.

_________________________________________________________________________________

DRŽAVNI UNIVERZITETI U ČEŠKOJ

Besplatne studije nakon završenog kursa češkog jezika u trajanju od pola godine ili godinu dana, u zavisnosti od nivoa prethodnog znanja.

Besplatne studije moguće su na 28 državnih univerziteta, među kojima je i najstariji univerzitet u centralnoj Evropi, Charles University, koji se nalazi u 100 najboljih univerziteta u svetu. Više informacija na: besplatne studije u Češkoj.

_________________________________________________________________________________

THE AMERICAN COLLEGE OF THESSALONIKI

The American College of Thessaloniki (ACT) je je odeljenje za visoko obrazovanje pri Anatolia College, jednoj od vodećih obrazovnih institucija u Grčkoj osnovanoj 1886. godine. ACT nastavlja dugu tradiciju akademske izuzetnosti, akreditovan je od strane NEASC (New England Association of Schools and Colleges) i Open University.

BS in Business Administration, BA in International Relations, BS in Business Computing, BA in English, MBA program.

MBA program je namenjen diplomcima osnovnih studija iz različitih oblasti, uključujući ekonomiju, biznis i srodne discipline. Program je prilagođen zaposlenim profesionalnim ljudima, tako da se uslovi dobijanja MBA diplome mogu ispuniti u jednoj ili dve godine studija.

Specijalizacije su dostupne u oblastima:  MarketingManagement, Finance, Entrepreneurship Digital Marketing.

STIPENDIJA

KAO DIREKTNI PREDSTAVNIK FAKULTETA EGIDA INTERNATIONAL IMA MOGUĆNOST DA STUDENTIMA KOJI ZADOVOLJAVAJU USLOVE FAKULTETA OBEZBEDI POPUST/STIPENDIJU U IZNOSU 60-70% ŠKOLARINE!

__________________________________________________________________________________

SWISS HOTEL MANAGEMENT SCHOOL – SHMS

SHMS nudi širok izbor programa baziranih na švajcarskoj tradiciji, sa fokusom na globalne trendove, poslovne strategije i praktično vođenje posla. Studenti mogu da biraju između smerova:

  • Hotel operations Management
  • Events Management
  • Resort and Spa Management
  • Food & Beverage and Restaurant Management.

Godišnje fakultet pohađa 1.600 studenata iz preko 80 zemalja, koji studiraju na dve izuzetne lokacije u jedinstvenom okruženju – istorijskom kampusu Caux Palace u blizni Montrea, sa pogledom na švajcarsku rivijeru i kampus Leysin, smeštenom u dva bivša hotela u očaravajućim švajcarskim Alpima.

STIPENDIJA

50 stipendija za Bachelor of Arts studije povodom 25-godišnjice.

108.000 CHF umesto 132.300 CHF

Početak studija: septembar 2017. ili februar 2017.

Povratni depozit od 1.500 CHF nije uključen u cenu školarine.

Aplikacija: 01.03.2017 – 31.12.2017.

__________________________________________________________________________________

AMERICAN UNIVERSITY IN BULGARIA – AUBG

American University in Bulgaria (AUBG) je privatni univerzitet osnovan 1991. godine u Blagoevgradu u Bugarskoj, koji nudi američki stil obrazovanja u Evropi.
AUBG se ističe po svom interdisciplinarnom pristupu učenju i širokim izborom akademskih programa, a akreditovan je od strane New England Association of Schools and Colleges i bugarske Nacionalne asocijacije za evaluaciju i akreditaciju.
U sklopu fakulteta posluje 9 departmana, a osnovne studije Bachelor of Arts traju 4 godine (8 semestara) i dostupne su u sledećim oblastima:
Business AdministrationComputer ScienceEconomics, European StudiesHistory and CivilizationsInformation SystemsJournalism and Mass CommunicationLiterature, Mathematics, Political Science, International Relations.
Pored osnovnih studija, u ponudi je i Executive MBA master program dizajniran za profesionalce i individualce kojima su potrebne dodatne veštine kako bi usavršili znanje za postojeću radnu poziciju ili stekli nova za narednu.

STIPENDIJA

Apliciranjem na univerzitet, odmah se proverava dokumentacija studenta i uzima u razmatranje za dobijanje stipendije.

___________________________________________________________________

UNIVERSIDAD CATÓLICA SAN ANTONIO DE MURCIA (UCAM)

UCAM je univerzitet sa preko 16.000 studenata, koji nudi 30 programa osnovnih studija (bachelor), 52 master programa i 4 programa doktorskih studija. Nastavni metod se zasniva na personalizovanoj pažnji i malom broju studenata u grupama, kao i ličnom tutoru kojeg dobija svaki student. Na internacionalnom nivou, UCAM ima saradnju sa preko 170 renomiranih institucija (UC Berkeley, National University of Singapore, Nanyang Technological University, UC Stanford, Universita di Bologna ili Université Catholique de Louvain…). UCAM sponzoriše i ima članstvo u glavnom odboru 21 sportskog tima. To je jedini evropski univerzitet sa profesionalnim košarkaškim timom koji se takmiči u prvoj nacionalnoj ligi (Liga ACB España). Poznat kao sportski univerzitet, u svojim redovima ima preko 800 sportista, od koji su čak 58 učesnici Olimpijade!

STIPENDIJE

Trenutno, UCAM nudi ukupno 2.432 stipendija koje se primenjuju na studente osnovnih i master studija. Univerzitet stimuliše upis internacionalnih studenata i odobrava im stipendije do 50%, a UCAM nudi i sportske stipendije u iznosu od 20% do 100%. Procenu kandidata za stipendiju vrši univerzitet pri upisu i pored akademskog nivoa, ličnih karakteristika i jedinstvenosti studenta uzimaju se u obzir i drugi faktori koji su u diskreciji univerziteta. Da bi opravdali stipendiju studenti dobijaju manja zaduženja na univerzitetu.

___________________________________________________________________

ECOLE FERRIÈRES

Ecole Ferrières je škola za hotelijerstvo, gastronomiju i menadžment luksuznih delatnosti. Zamak Ferrières upravo odražava osnivačka načela škole: izuzetnost, tradiciju, otvorenost uma i inovativnost.

Škola je kompletno renovirala zamak i prilagodila ga potrebama studenata. Zamak je pretvoren u jedinstven i luksuzan kampus od 20.000 m² koji može da primi oko 1.000 studenata i na kome se mogu pohađati i teorijski i praktični delovi programa.

PROGRAM OSNOVNIH STUDIJA – Bachelor Ferrières je trogodišnji program koji priprema studente da postanu efikasni profesionalci u odabranoj oblasti. Program se može pohađati na engleskom ili francuskom jeziku.
Oblasti specijalizacije: Hotel Management, Food and Beverage, Luxury and Retail
MASTER PROGRAM
Ferrières MSc 2 program nudi pet specijalizacija:
Hospitality Management – dve diplome – od strane Ecole Ferrières i Skema Business School
High End Gastronomy Management
Luxury Marketing & Management
Business Travel & Events Management – dve diplome – od strane Ecole Ferrières i L`IPAG Business School
Fashion Design & Luxury Management – dve diplome – od strane Ecole Ferrières i Grenoble Ecole de Management
Dvogodišnji master programi uključuju i obavezni radni deo programa, 5 meseci nakon prve godine i 6 meseci nakon druge godine.

STIPENDIJA

Tokom prve tri godine osnovnih studija, studentima se odobrava specijalna stipendija  od fondacije Ferrières koja iznosi do 6.000 € po godini. Stipendija se dodeljuje na osnovu sledećih kriterijuma: vreme aplikacije, kvalitet aplikacije i godišnji prihodi aplikanta ili roditelja.

Share