Stipendije

EGIDA INTERNATIONAL je direktan predstavnik  svih obrazovnih institucija iz naše ponude, te za mnoge od njih možemo da Vam pomognemo u dobijanju STIPENDIJA.

Ovde smo izdvojili srednje škole i fakulteti koji odobravaju različite oblike stipendija.

SREDNJE ŠKOLE

Egida International u saradnji sa privatnim internatskim školama sa kojima ima dugogodišnju saradnju u mogućnosti je da za svoje učenike dobije bolje finansijske uslove!

Stipendije se ostvaruju u zavisnosti od akademskog, sportskog, umetničkog ili nekog drugog talenta ili dostignuća učenika.
Za pojedine škole, Egida ima pravo odobravanja POPUSTA određenom broju učenika!

Za dodatne informacije, kontaktirajte najbližu kancelariju Egide International.

SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

VERMONT, Lyndon Institute – stipendije/popust do 75% (puna cena 47.500$)

MAINE, Maine Central Institute – stipendije/popust do 75% + 100% stipendija za dečaka plesača (puna cena 42.000$)

FLORIDA, The King’s Academy – stipendije/popust do 60% (puna cena 55.000$)

HAWAII, MAUI Preparatori Academy – popust 10.000$ (puna cena 50.000$)

CALIFORNIA, Squaw Valley Academy – popust za zimsko polugodište 2016 – 12.000$ (puna cena 26.475$). Sjajna opcija za ljubitelje zimskih sportova, s obzirom na to da se škola nalazi u Olimpijskom centru Lake Tahoe.

VELIKA BRITANIJA

stipendije do 40% na nastavu

CATS College (London, Canterbury, Cambridge)

Bellerby’s College (London, Cambridge, Oxford, Brighton)

stipendije do 30% 

Ealing Independent College, London 

Lansdowne College, London

Duff Miller College, London

Chelsea Independent College, London

ŠPANIJA

Sotogrande International School, Malaga – stipendije do 50% na nastavu

SREDNJA ŠKOLA U VELIKOJ BRITANIJI – A level program

Bellerbys College je moderna škola namenjena isključivo stranim studentima. Ovo je lanac od četiri škole sa centrima u LONDON, CAMBRIDGE, BRIGHTON, OXFORD. Sve škola su visoko rangirane i partneri su sa više od 50 vrhunskih univerziteta u UK, na koje polaznici, u zavisnosti od postignutog uspeha, imaju garantovan upis. Za učenike koji su ambiciozni i koji žele da upišu vrhunske univerzitete u Britaniji, A-level je najbolji izbor.

Nastavni program je izuzetno zahtevan, profesori su posvećeni učenicima, pa se na završnom ispitu postižu odlični rezultati, te neretko učenici upisuju Kembridž, Oksford, London School of Economics i ostale najbolje univerzitete.

Egida International kao direktan predstavnik škole može da pomogne učenicima u dobijanju stipendije do 12.300 GBP.

FAKULTETI

FONTYS UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES, Campus Venlo

STIPENDIJA ZA STUDENTE VAN EVROPSKE UNIJE

Da biste aplicirali za stipendiju u iznosu od 5000 € za prvu godinu na ovom univerzitetu, neophodno je da ispunjavate sledeće uslove:

  • Da ste prijavljeni na BA ili master program na ovom univerzitetu.
  • Da se niste ranije školovali u Holandiji.
  • Da ispunjavate generalne zahteve za prijem na program koji ste odabrali.
  • Nivo IELTS-a 6.5 ili ekvivalent.
  • Ocena iz matematike, biznisa i/ili ekonomije preko 75%.
  • Popunjen aplikacioni formular pre 1. februara 2016.

Više informacija: Studiranje u Holandiji


 

JOHN CABOT UNIVERSITY – Rim

John Cabot University u Rimu, osnovan 1972, je nezavisni američki univerzitet u Rimu koji nudi osnovne BA studije studentima iz celog sveta. JCU nudi četvorogodišnje programe osnovnih studija iz oblasti društvenih nauka. Nastava se održava na engleskom jeziku i vodi je internacionalni tim predavača posvećenih stvaranju stimulativnog ali i zahtevnog nastavnog programa.

John Cabot University nudi različite vrste STIPENDIJA u zavisnosti od uspeha upisnika. Iznos STIPENDIJE je do 50% školarine, a u zavisnosti od akademskog uspeha u srednjoj školi.

____________________________________________________________________________

AKADEMSKE STIPENDIJE ZA STUDIJE U SAD

Egida International nudi program obezbeđivanja stipendije na američkim univerzitetima i koledžima. Kroz ovaj program student dobija željenu stipendiju na osnovu svog akademskog uspeha.

Stipendiranje internacionalnih studenata doprinosi kulturološkoj raznovrsnosti, upoznavanju i razumevanju među nacijama. Posvećeni smo tome da za svakog studenta pronađemo visokoškolsku instituciju koja će odgovarati njegovim zahtevima i potencijalu.

_________________________________________________________________________

COVENTRY UNIVERSITY

Za septembarski upisni rok, Egida International kao zvaničan partner Coventry University za Srbiju i region, je za svoje studente (osnovne i master) dobila specijalnu stipendiju od 2500gbp.

Za sve dodatne rokove i pogodnosti ćemo Vas blagovremeno obaveštavati.

Koventri univerzitet je škola koja se konstantno razvija, sa rastućom reputacijom i priznanjem kvaliteta edukacije. Impresivno veliki kampus Koventri Univerziteta se nalazi u samom centru grada. 2011 su dobili nagradu “Entrepreneurial University of the Year” koja se daje univerzitetu koji ohrabruje i podržava studente  i osoblje da pokažu inicijativu u  preduzetništvu. Takođe su dobili nagradu za izuzetnu podršku koju pružaju studentima, a čak 85% studenata je zadovoljno svojim obrazovanjem i iskustvom koje su stekli na univerzitetu.
Koventri Univerzitet  je poznat po tome što velika većina studenata, čak 94 %, pronađe posao odmah po završetku studija.
____________________________________________________________________________

STUDIJE U RUSIJI I UKRAJINI
Osnovne i master studije na ruskom, ukrajinskom ili engleskom jeziku, uz stipendije za strane studente i do 75%.

Jednostavan upis, bez prijemnog ispita !!!
Više od 300 različitih smerova na najčuvenijim univerzitetima.

Više informacija u delu Univerziteti/Rusija i Ukrajina.
_______________________________________________________________________________

THOMAS COLLEGE, SAD

Thomas College je privatni, mali koledž koji se nalazi u Votervilu u državi Mejn u SAD (Waterville, Maine). Osnovan je 1894 kao koledž posvećen pripremanju studenata za uspeh na  privatnom i profesionalnom planu, kao i za vodeće pozicije u društvu. Koledž nudi osnovne i postdiplomske studije i akreditovan je od strane New England Association of Schools and Colleges.

Thomas College internacionalnim studentima osnovnih studija nudi STIPENDIJU u iznosu od $5,000 do $12,000, koja je obnovljiva sve 4 godine studiranja ukoliko se ispune uslovi dati od škole.

Svi internacionalni studenti koji se prijave na ubrzani MBA kurs će automatski aplicirati i za Thomas CollegeSTIPENDIJA u iznosu od $12,000 . Studenti kojima bude odobrena stipendija će o tome biti obavešteni prilikom prijema na studije.

Pročitajte više informacija u delu sajta  Ubrzani MBA u Americi

_______________________________________________________________________________

FONTYS UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES, AJNDHOVEN, HOLANDIJA

Fontys je vodeći evropski univerzitet primenjenih nauka koji nude nastavne programe na engleskom, holandskom i nemačkom jeziku u nekoliko centara širom Holandije. Sa preko 200 studijskih programa,  preko 3000 zaposlenih i 35000 studenata Fontys predstavlja jednu od najvećih obrazovnih institucija u Holandiji. Preko 3500 studenata ovog univerziteta dolaze iz inostranstva, iz 70 različitih zemalja.

INŽINJERSTVO I INFORMATIČKE I KOMUNIKACIONE TEHNOLOGIJE
Studijski program podrazumeva kombinaciju teorijskog znanja i praktičnog treninga. Ovaj praktični apekt studija je veoma značajan i zbog toga se dva semestra studenti priključuju na praksu u međunarodnu kompaniju gde primenjuju svoja znanja, stvari koje uče primenjuju na realan život. Tokom šestog semestra obavlja se internšip u holandskoj kompanji od značaja za oblast studiranja. Studenti primaju platu za vreme internšipa. Poslednji semestar je u potpunosti posvećen završnom projektu, koji se takođe radi u kompaniji.

STIPENDIJA
Egida International u saradnji sa Fontys univezitetom u mogućnosti je da pomogne studentima pri dobijanju stipendije od 2000€ za prvu godinu studija. Broj stipendija je ograničen i ostvaruju je najbolji kandidati koji ispunjavaju sledeći uslov:
• Za stipendiju se može aplicirati tek po prijemu na Fontys
• Važi samo za kandidate koji nisu već studirali druge fakultete, niti bili upisani na neki.
• Odličan uspeh u srednjoškolskom obrazovanju, sa prosečnom ocenom od 70% i više u predmetima iz oblasti prirodno-matematičkih nauka.

Stipendija se prenosi na drugu akademsku godinu, ako student prvu godinu studija završi sa ocenom A (odličan). U trećoj i četvrtoj godini studenti obavljaju jednosemestralnu stručnu praksu u kompanijama (internšip), za vreme kojeg ih kompanija plaća (oko 1750€). Fontys odobrava i stipendija za treću i četvrtu godinu studija (u iznosu od 600€), najboljim studentima koji svoj prosek održavaju na oceni A (odličan).

Pročitajte više informacija u delu sajta  FONTYS UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES