Stipendije

EGIDA INTERNATIONAL je direktan predstavnik  svih obrazovnih institucija iz naše ponude, te za mnoge od njih možemo da Vam pomognemo u dobijanju STIPENDIJA.

Ovde smo izdvojili srednje škole i fakulteti koji odobravaju različite oblike stipendija.

JOHN CABOT UNIVERSITY – Rim

John Cabot University u Rimu, osnovan 1972, je nezavisni američki univerzitet u Rimu koji nudi osnovne BA studije studentima iz celog sveta. JCU nudi četvorogodišnje programe osnovnih studija iz oblasti društvenih nauka. Nastava se održava na engleskom jeziku i vodi je internacionalni tim predavača posvećenih stvaranju stimulativnog ali i zahtevnog nastavnog programa.

John Cabot University nudi različite vrste STIPENDIJA u zavisnosti od uspeha upisnika. Iznos STIPENDIJE je do 50% školarine, a u zavisnosti od akademskog uspeha u srednjoj školi.

____________________________________________________________________________

AKADEMSKE STIPENDIJE ZA STUDIJE U SAD

Egida International nudi program obezbeđivanja stipendije na američkim univerzitetima i koledžima. Kroz ovaj program student dobija željenu stipendiju na osnovu svog akademskog uspeha.

Stipendiranje internacionalnih studenata doprinosi kulturološkoj raznovrsnosti, upoznavanju i razumevanju među nacijama. Posvećeni smo tome da za svakog studenta pronađemo visokoškolsku instituciju koja će odgovarati njegovim zahtevima i potencijalu.
___________________________________________________________________________

SREDNJA ŠKOLA U VELIKOJ BRITANIJI – A level program

Bellerbys College je moderna škola namenjena isključivo stranim studentima. Ovo je lanac od četiri škole sa centrima u LONDON, CAMBRIDGE, BRIGHTON, OXFORD. Sve škola su visoko rangirane i partneri su sa više od 50 vrhunskih univerziteta u UK, na koje polaznici, u zavisnosti od postignutog uspeha, imaju garantovan upis. Za učenike koji su ambiciozni i koji žele da upišu vrhunske univerzitete u Britaniji, A-level je najbolji izbor.

Nastavni program je izuzetno zahtevan, profesori su posvećeni učenicima, pa se na završnom ispitu postižu odlični rezultati, te neretko učenici upisuju Kembridž, Oksford, London School of Economics i ostale najbolje univerzitete.

Egida International kao direktan predstavnik škole može da pomogne učenicima u dobijanju stipendije do 12.300 GBP.

____________________________________________________________________________
COVENTRY UNIVERSITY

Za septembarski upisni rok, Egida International kao zvaničan partner Coventry University za Srbiju i region, je za svoje studente (osnovne i master) dobila specijalnu stipendiju od 2500gbp.

Za sve dodatne rokove i pogodnosti ćemo Vas blagovremeno obaveštavati.

Koventri univerzitet je škola koja se konstantno razvija, sa rastućom reputacijom i priznanjem kvaliteta edukacije. Impresivno veliki kampus Koventri Univerziteta se nalazi u samom centru grada. 2011 su dobili nagradu “Entrepreneurial University of the Year” koja se daje univerzitetu koji ohrabruje i podržava studente  i osoblje da pokažu inicijativu u  preduzetništvu. Takođe su dobili nagradu za izuzetnu podršku koju pružaju studentima, a čak 85% studenata je zadovoljno svojim obrazovanjem i iskustvom koje su stekli na univerzitetu.
Koventri Univerzitet  je poznat po tome što velika većina studenata, čak 94 %, pronađe posao odmah po završetku studija.
____________________________________________________________________________

STUDIJE U RUSIJI I UKRAJINI
Osnovne i master studije na ruskom, ukrajinskom ili engleskom jeziku, uz stipendije za strane studente i do 75%.

Jednostavan upis, bez prijemnog ispita !!!
Više od 300 različitih smerova na najčuvenijim univerzitetima.

Više informacija u delu Univerziteti/Rusija i Ukrajina.
______________________________________________________________________________

STIPENDIJE za studije u Londonu
Egida International kao zvanični predstavnik u Srbiji škole  London School of Business & Finance objavljuje stipendije za osnovne (BA) i master (MSc i MBA) studije.

Prva i najznačajnija stvar koja izdvaja ovaj fakultet je što je izuzetno usmeren ka privredi, aktuelnim ekonomskim trendovima i realnom životu. LSBF privlači talentovane i ambiciozne kandidate iz više od 150 zemalja sveta, te zbog toga fakultet razvija programe sa internacionalnom perspektivom.
Programe studija LSBF-a akreditovali su prestižni svetski univerziteti Grenoble Graduate School of Busines,  Bradford University School of Management, University of Central Lancashire (UCLan).

PROGRAMI UZ RAD
Studenti na osnovnim studijama na LSBF imaju mogućnost rada od 6 nedelja do 1 godine, u zavisnosti od programa.
Studenti koje se odluče za Master programe koje je uz LSBF akreditovao i prestižni Grenoble Graduate School of Business moći će da posvete do 50% svog programa učenju kroz rad u kompaniji. Deo programa koji se odvija u kompaniji je integralni deo programa, vrši se pod nadzorom i ocena sa ovog dela ulazi u završnu ocenu. Studenti će imati pristup bazi LSBF-a od velikom broju korporativnih klijenata u Velikoj Britaniji i inostranstvu među kojima će tražiti radnu poziciju po svom izboru.
Više informacija u delu: MASTER STUDIJE LSBF

Više informacija u delu: OSNOVNE STUDIJE LSBF

USLOVI:
1. Za stipendiju se može konkurisati samo uz prijavu za osnovne/master studije na LSBF
2. Kandidat mora da pokaže da može da snosi preostale  troškove studija i boravka u Velikoj Britaniji
3. Kandidat mora da ima adekvatno predhodno obrazovanje
4. Kandidat  mora da ima adekvatan nivo engleskog jezika (propisan programom na koji se prijavljuje).
_______________________________________________________________________________

THOMAS COLLEGE, SAD

Thomas College je privatni, mali koledž koji se nalazi u Votervilu u državi Mejn u SAD (Waterville, Maine). Osnovan je 1894 kao koledž posvećen pripremanju studenata za uspeh na  privatnom i profesionalnom planu, kao i za vodeće pozicije u društvu. Koledž nudi osnovne i postdiplomske studije i akreditovan je od strane New England Association of Schools and Colleges.

Thomas College internacionalnim studentima osnovnih studija nudi STIPENDIJU u iznosu od $5,000 do $12,000, koja je obnovljiva sve 4 godine studiranja ukoliko se ispune uslovi dati od škole.

Svi internacionalni studenti koji se prijave na ubrzani MBA kurs će automatski aplicirati i za Thomas CollegeSTIPENDIJA u iznosu od $12,000 . Studenti kojima bude odobrena stipendija će o tome biti obavešteni prilikom prijema na studije.

Pročitajte više informacija u delu sajta  THOMAS COLLEGE

_______________________________________________________________________________

FONTYS UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES, AJNDHOVEN, HOLANDIJA

Fontys je vodeći evropski univerzitet primenjenih nauka koji nude nastavne programe na engleskom, holandskom i nemačkom jeziku u nekoliko centara širom Holandije. Sa preko 200 studijskih programa,  preko 3000 zaposlenih i 35000 studenata Fontys predstavlja jednu od najvećih obrazovnih institucija u Holandiji. Preko 3500 studenata ovog univerziteta dolaze iz inostranstva, iz 70 različitih zemalja.

INŽINJERSTVO I INFORMATIČKE I KOMUNIKACIONE TEHNOLOGIJE
Studijski program podrazumeva kombinaciju teorijskog znanja i praktičnog treninga. Ovaj praktični apekt studija je veoma značajan i zbog toga se dva semestra studenti priključuju na praksu u međunarodnu kompaniju gde primenjuju svoja znanja, stvari koje uče primenjuju na realan život. Tokom šestog semestra obavlja se internšip u holandskoj kompanji od značaja za oblast studiranja. Studenti primaju platu za vreme internšipa. Poslednji semestar je u potpunosti posvećen završnom projektu, koji se takođe radi u kompaniji.

STIPENDIJA
Egida International u saradnji sa Fontys univezitetom u mogućnosti je da pomogne studentima pri dobijanju stipendije od 2000€ za prvu godinu studija. Broj stipendija je ograničen i ostvaruju je najbolji kandidati koji ispunjavaju sledeći uslov:
• Za stipendiju se može aplicirati tek po prijemu na Fontys
• Važi samo za kandidate koji nisu već studirali druge fakultete, niti bili upisani na neki.
• Odličan uspeh u srednjoškolskom obrazovanju, sa prosečnom ocenom od 70% i više u predmetima iz oblasti prirodno-matematičkih nauka.

Stipendija se prenosi na drugu akademsku godinu, ako student prvu godinu studija završi sa ocenom A (odličan). U trećoj i četvrtoj godini studenti obavljaju jednosemestralnu stručnu praksu u kompanijama (internšip), za vreme kojeg ih kompanija plaća (oko 1750€). Fontys odobrava i stipendija za treću i četvrtu godinu studija (u iznosu od 600€), najboljim studentima koji svoj prosek održavaju na oceni A (odličan).

Pročitajte više informacija u delu sajta  FONTYS UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES