Internacionalna srednja škola za devojčice u Americi

Škola

Stoneleigh-Burnham School

Ovu žensku srednju školu u gradu Greenfield u zapadnom Masačusetsu pohađaju devojčice iz celoga sveta, a internacionalne učenice čine čak 40 odsto ukupnog broja đaka. Upravo zbog ove raznolikosti i učenica iz preko 18 zemalja, škola predstavlja mesto na kome se devojčice lako uklapaju, stiču nove prijatelje iz celog sveta i kvalitetno obrazovanje. Prosečna veličina razreda je devet đaka, a tako male grupe omogućavaju da se učenicama poklanja veća pažnja, što rezultira odličnim akademskim dostignućima.

Znajući da se uspeh u 21. veku temelji na toleranciji i internacionalnoj osvešćenosti, misija škole je podizanje svesti učenica o mnoštvu drugačijih mesta, ljudi, kultura i razumevanju različitosti. Stranim učenicama u ovoj školi se pruža mogućnost da podele bogatstvo svoje kulture sa drugima, dok se domaći đaci pripremaju da prihvate sve kulturološke novine sa kojima se susreću u kontaktu sa učenicama iz drugih zemalja. Internacionalni đaci takođe imaju sjajnu priliku da iskuse američku kulturu kroz različite izlete i vikend putovanja u gradove kao što su Boston i Njujork.

Škola ima jahački klub sa sopstvenom ergelom na kampusu škole. Sve učenice dobijaju obuku na nivou njihovog jahačkog umeća, od početnica do naprednih jahača. Licencirani treneri drže časove u svim jahaćim disciplinama, dresuri konja i teorijskoj osnovi jahanja. Stoneleigh-Burnham je jedina srednja škola u SAD koja nudi prestižni British Horse Society Certification za učenice koje se odluče da ga polažu.

Profil

Lokacija škole: Greenfield, Massachusetts

Godina osnivanja: 1869.

Religija: nereligijska

Tip škole: ženska

Starosna struktura: 13-19 godina

Broj učenika: 150 (40% internacionalnih učenica)

Najbliži aerodrom: Bradley International Airport, Hartford

Nastavni programi: International Baccalaureate Diploma Program

Cena za internacionalne učenike za školsku 2018/19. godinu: 59.939 $

Dodatni troškovi:  obavezne registracije i depoziti za internacionalne đake i zdravstveno osiguranje, prijava na program

100 $ + 8400 rsd, dodatni časovi, knjige i nastavni materijal, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, avio karte, vize, transferi i dr.

Izdvajamo

Pre početka školske godine, internacionalni đaci se povezuju međusobno sa lokalnim učenicama, kontaktirajući putem interneta, tako da mogu da upoznaju jedni druge i pre nego što stignu u kampus. Cilj je da se internacionalni učenici integrišu u školsku zajednicu, da se stvore trajna prijateljstva između domaćih i međunarodnih đaka, kao i da se podstakne razumevanje i međusobna komunikacija između pripadnika različitih kultura.

Uslovi upisa

Za upis je potrebno da učenice imaju dobar uspeh u prethodnom školovanju. Pored toga, potrebno je da imaju dovoljan nivo poznavanja engleskog jezika (TOEFL), a SSAT, SAT ili ISEE mogu se dostaviti kao dodatak. Takođe je potrebno priložiti dokaz o prethodnom obrazovanju (svedočanstva i diplome), a moguć je i interni test škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print