Internacionalna srednja škola za devojčice u Americi

Škola

Stoneleigh-Burnham School

Stoneleigh-Burnham School je internatska i dnevna škola za devojčice sa izuzetno dugom tradicijom, osnovana 1869. godine. Ova akademska zajednica inspiriše devojčice iz celog sveta da vode smislen život zasnovan na časti, poštovanju i intelektualnoj radoznalosti. Devojčice se podstiču da otkriju najbolje u sebi, posmatrano kroz prizmu individualnih sposobnosti, mogućnosti i potreba. Škola neguje internacionalnu perspektivu, a zajednica internacionalne dece čini čak polovnu od ukupnog broja učenica koje dolaz iz preko 18 zemalja sveta.  Znajući da se uspeh u 21. veku temelji na toleranciji i internacionalnoj osvešćenosti, misija škole je podizanje svesti učenica o mnoštvu drugačijih mesta, ljudi, kultura i razumevanju različitosti. Stranim učenicama u ovoj školi se pruža mogućnost da podele bogatstvo svoje kulture sa drugima, dok se domaći đaci pripremaju da prihvate sve kulturološke novine sa kojima se susreću u kontaktu sa učenicama iz drugih zemalja.

Kampus škole zauzima 40 hektara zemljišta u gradiću Grinfild (Greenfield) u državi Masačusets. Reč je o malom mestu sa oko 17.000 stanovnika koji je udaljen 2 sata zapadno od Bostona (oko 160 km). Područje je sigurno i vrlo lepo, sa poljoprivrednim pejzažima, jedinstvenim restoranima, izložbama  i mnogim koledžima i univerzitetima u okolini. Kampus sadrži savremene učionice u kojima se odvija nastava, spavaonice sa sobama i kantinu u kojoj se služe obroci. Pored toga deca imaju pristup savremenom naučnom centru, plesnom studiju, sportskim objektima i galeriji umetnosti. Škola ima jahački klub sa sopstvenom ergelom na kampusu škole, a sve učenice dobijaju obuku na nivou njihovog jahačkog umeća, od početnica do naprednih jahača. Licencirani treneri drže časove u svim jahaćim disciplinama, dresuri konja i teorijskoj osnovi jahanja. Stoneleigh-Burnham je jedina srednja škola u SAD koja nudi prestižni British Horse Society Certification za učenice koje se odluče da ga polažu ovaj ispit.

Stoneleight je prva i jedina škola u ovoj oblasti Amerike koja nudi IB International Baccalaureate Diploma program. Ovaj  program specifičan je jer podstiče decu da razmišljaju i povezuju različite discipline učenja, a ne samo da se pripremaju za testove. Devojčice uče predmete poput umetnosti, biologije, stranih jezika, istorije, matematike, muzike i druge. Nakon nastave imaju mogućnost da učestvuju u debatama na različite teme, umetnosti (ples, pozorište, muzika..) i mnogim sportovima (košarka, fudbal, odbojka, tenis i drugi).

Profil

Lokacija škole: Greenfield, Massachusetts

Godina osnivanja: 1869.

Religija: nereligijska

Tip škole: ženska

Starosna struktura: 13-19 godina

Broj učenika: 150 (40% internacionalnih učenica)

Najbliži aerodrom: Bradley International Airport, Hartford (90 km), Logan International Boston (172 km)

Nastavni programi: International Baccalaureate Diploma Program

Cena za internacionalne učenike za školsku 2019/20. godinu: 61.759 $

Dodatni troškovi:  prijava na program 100 $ + 8.400 rsd (ili 70 €), obavezne registracije, depoziti za internacionalne đake i očekivani dodatni troškovi (oko 9.000 $), transfer, osiguranje, avio karte, vize, bankarsi troškovi i dr.

Izdvajamo

  • Internatska škola samo za devojčice;
  • Prva i jedina škola u oblasti koja ima IB program;
  • Oko polovina učenika jesu internacionalne polaznice;
  • Jahački klub sa sopstvenom ergelom u kampusu.

Uslovi upisa

Za upis je potrebno da učenice imaju dobar uspeh u prethodnom školovanju. Pored toga, potrebno je da imaju dovoljan nivo poznavanja engleskog jezika (TOEFL), a SSAT, SAT ili ISEE mogu se dostaviti kao dodatak. Takođe je potrebno priložiti dokaz o prethodnom obrazovanju (svedočanstva i diplome), a moguć je i interni test škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print