Internacionalna srednja škola za devojčice u Americi

Stoneleigh-Burnham-School-egida

Škola

Stoneleigh-Burnham School

Stoneleigh-Burnham School je internacionalna ženska srednja škola. Kampus ove škole prostire se na 100 hektara, a nalazi se u gradu Greenfield u zapadnom Masačusetsu. Pohađaju je devojčice iz celoga sveta, a internacionalne učenice čine čak 40 odsto ukupnog broja đaka ove škole. Upravo zbog ove raznolikosti i učenica iz preko 18 zemalja, ova škola predstavlja mesto na kome se devojčice lako uklapaju, stiču nove prijatelje iz celog sveta i kvalitetno obrazovanje. Nastavnom kvalitetu doprinosi rad u malim grupama – prosečna veličina razreda je devet đaka. Male grupe doprinose tome da se učenicima poklanja veća pažnja, što rezultira odličnim akademskim dostignućima.

Stranim učenicama u ovoj školi se pružaju mnoge mogućnosti da podele informacije o svojoj kulturi sa drugima.kroz prilike da predstave informacije o kulturama iz kojih potiču na malim skupovima i, naravno, u učionicama. Internacionalni đaci takođe imaju mnogo prilika da iskuse američku kulturu kroz različite izlete i vikend putovanja u gradove kao što su Boston i Njujork, kako bi učenice ove škole iskoristile vreme za razgledanje i kupovinu.

Škola ima jahački klub sa sopstvenom ergelom na kampusu škole. Sve učenice dobijaju obuku na nivou njivog jahačkog umeća, od početnica do naprednih jahača. Licencirani trenere drže časove u svim jahaćim disciplinama, dresuri konja i teorijskoj osnovi jahanja. Stoneleigh-Burnham je jedina srednja škola u SAD koja nudi prestižni British Horse Society Certification za učenice koje se odluče da ga polažu.

Profil

  • Lokacija škole: Greenfield, Massachusetts
  • Godina osnivanja: 1869.
  • Tip škole: ženska
  • Starosna struktura: 13-19 godina
  • Broj učenika: 150 (70% internatskih učenica, 40% internacionalnih đaka u internatu)
  • Najbliži aerodrom: Bradley International Airport, Hartford
  • Nastavni programi: International Baccalaureate Diploma Program
  • Cena za internacionalne učenike: 49.896 USD
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Pre početka školske godine, internacionalni studenti se povezuju sa lokalnim učenicima, kontaktirajući sa njima putem mejla, tako da mogu da upoznaju jedni druge i pre nego što novi đak stigne u kampus. Cilj je da se internacionalni učenici integrišu u školsku zajednicu, da se stvore trajna prijateljstva između domaćih i međunarodnih đaka, kao i da se podstakne razumevanje i međusobna komunikacija između pripadnika različitih kultura.

Uslovi upisa

Za upis je potrebno da učenice imaju dobar uspeh u prethodnom školovanju. Pored toga, potrebno je da imaju dovoljan nivo poznavanja engleskog jezika (TOEFL), a SSAT, SAT ili ISEE mogu se dostaviti kao dodatak. Takođe je potrebno priložiti dokaz o prethodnom obrazovanju (svedočanstva i diplome), a moguć je i interni test škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju