Tradicionalni britanski internat

Škola

Stonyhurst

Stonyhurst je škola za učenike uzrasta od 3-18 godina, sa mogućnošću smeštaja u internatu za uzrast od 7 godina. Podstiče se i neguje talenat svakog pojedinačnog učenika kroz mnogobrojne aktivnosti koje  škola organizuje i praktikuje. Rezulati na ispitima su iz godine u godinu sve bolji i prevazilaze proseke akademskog srednjoškolskog uspeha Velike Britanije.

Od vannastavnih aktivnosti u ponudi su najrazličitije dicipline: ronjenje, orijentacija u prirodi, ples, vožnja automobila, kreativno pisanje, pisanje eseja, golf i sl. Takođe se organizuju i letnje pripremne škole jezika.

Profil

 • Lokacija škole : Ruralna sredina
 • Godina osnivanja: 1593.
 • Religija: Katolička škola
 • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
 • Starosna struktura: Svi učenici 3 – 18 godina; Bording učenici 7 – 18 godina
 • Broj učenika: Pre-prep/Prep/Junior 205; Senior School(uključujući A level) 470; A level 200; Bording učenici 350; Internacionalni bording učenici 150; UKUPNO 675
 • Nastavni programi: dvogodišnji GCSE, A level-i, Pre- IB program, IB diploma program
 • Najbliža stanica : Stanica Preston je 35 minuta udaljena od škole.
 • Najbliži aerodrom: Aerodrom Manchester je 1 h udaljen od škole.
 • Ukupna školarina za 2014/15 školsku godinu za internacionalne učenike: od £21.754 – £30.332; Registracija £150; Depozit £2.000
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, uniforme, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, avio karte, transferi, viza…

Izdvaja se

Osnovana 1539. i smeštena na impozantnom posedu površine od 2500 ari, u zgradi od izuzetnog istorijskog i arhitektonskog značaja Stonyhurst je mešovita katolička škola, tradicionalni britanski internat koji poštuje versku tradiciju i njena načela. Đaci ove škole postižu izuzetne uspehe i upisuju napoznatije univerzitete širom sveta između, svake godine čak 10% đaka upiše univerzitet u Oksfordu ili Kembridžu. Ovo znači da škola podjednaku pažnju posvećuje emotivnom i duhovnom razvoju kao i akademskom napretku.

Uslovi upisa

Kandidati polažu školski interni test, prilažu svedočanstva iz matične škole i preporuke profesora.

Za učenike koji nemaju dovoljan nivo engleskog jezika organizuju se EAL časovi engleskog koje se ne naplaćuju dodatno. Učenici se prijavljuju za ESL prilikom aplikacije, ali ako se u školi ustanovi da učenik nema dovoljan nivo engleskog, biće mu predloženi ESL časovi i nakon početka školske godine.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju