Studije biznisa, informacionih sistema, međunarodnih odnosa u SAD

Fakultet

VIRGINIA INTERNATIONAL UNIVERSITY

Virginia International University (VIU) osnovan je 1998. godine u Ferfaksu, Virdžinija, jednom od najbogatijih, najbezbednijih i najmirnijih gradova u Americi. Idealna lokacija ovog univerziteta, koji se nalazi na samo trideset minuta od Vašingtona, pruža njegovim studentima lak pristup velikom tržištu poslova, mogućnosti internšipa u najboljim američkim i svetskim agencijama, blizinu istorijskih znamenitosti. VIU je akreditovan od strane US Department of Education’s Council on Higher Education Administration (CHEA).

Sa oko 1800 studenata koji dolaze iz preko 100 zemalja sveta sa svih kontinenata, VIU nudi istinski internacionalno iskustvo studiranja. Studenti ovog fakulteta imaju individualnu pažnju istaknutih profesora koji se trude da iskustvo iz stvarnog sveta prenesu u učionicu, pa su tako diplomci ovog univerziteta pronašli svoje mesto u svetski poznatim kompanijama i organizacijama kao što su: World Bank, IBM, IMF, Google… Male grupe na nastavi, posvećeni mentori i širok spektar studentskih aktivnosti i organizovanih klubova omogućavaju studentima međusobnu povezanost i prijatnu atmosferu dok studiraju. Samo neki od klubova kojima se studenti mogu priključiti su: Drama, IT, Music, Adventure, Project Management Club i mnogi drugi.

Destinacija

Univerzitet se nalazi u Ferfaksu, Virdžinija, jednom od najbogatijih, najbezbednijih i najmirnijih gradova u Americi. Idealna lokacija ovog univerziteta, koji se nalazi na samo trideset minuta od Vašingtona, pruža njegovim studentima lak pristup velikom tržištu poslova, mogućnosti internšipa u najboljim američkim i svetskim agencijama, blizinu istorijskih znamenitosti.

Programi

SCHOOL OF BUSINESS:

 • BS in Business Administration
 • MSc in Accounting
 • MSc in Project Management
 • Master of Business Administration (MBA)

SCHOOL OF COMPUTER INFORMATION SYSTEMS:

 • BS in Computer Science
 • MS in Information Systems
 • MS in Computer Science
 • MS in Information Systems Management
 • MS in Information Technology
 • MS in Software Engineering

SCHOOL OF PUBLIC&INTERNATIONAL AFFAIRS:

 • MS in International Relations
 • Master of Public Administration

SCHOOL OF EDUCATION:

 • Master of Education
 • MA in TESOL
 • MS in Applied Linguistcs

SCHOOL OF LANGUAGE STUDIES:

ESL (English as a Second Language) program je namenjen studentima čiji nivo znanja nije dovoljan kako bi upešno pratili predavanja na engleskom jeziku. Uspešno završavanje ESL programa podrazumeva da je student dostigao traženi nivo znanja tako da dodatni testovi nisu potrebni. Opcije kursa: 7 nedelja intezivnog kursa, neintezivni program (dnevni i večernji termini), online program, specijalizovani kurs (intenzivni i neintenzivni, u malim grupama).

Cena ESL programa (7 nedelja, intenzivni): 1400 $. Dodatni troškovi: 200 $.

SCHOOL OF TEST PREPARATION:

Podrazumeva pripremnu nastavu za polaganje sledećih ispita: Academic Admission Exams (SAT, ACT, GRE, GMAT, LSAT); Language Proficiency Exams (TOEFL i IELTS); Specijalizovani kursevi (FCE, CAE, PTE…); IT Certification Exams (Microsoft, Oracle, Adobe, Cisco, Linux..).

CENA PROGRAMA

 • osnovne studije, na kampusu/online: u proseku 12.660 $/11.760 $ po akademskoj godini (zavisi od broja kredita);
 • master studije, na kampusu/online: u proseku 13.068 $/9.144 $ po akademskoj godini (zavisi od broja kredita).

 Dodatni troškovi: registracija 100 $ (20 $ za online programe), troškovi studentskog servisa (75 $ za semestre proleće i jesen, 50 $ za letnji semestar, 30 $ za online), osiguranje, viziranje pasoša, avio karte, kao i ostali nepomenuti troškovi.

Online studije

SCHOOL OF ONLINE EDUCATION:

Nudi mogućnost onlajn studiranja iz različitih oblasti osnovnih i master studija, kao i programa učenja engleskog jezika ESL.

Stipendija

Virginia International University internacionalnim studentima nudi dve vrste stipendija:

 1. Regional Scholarship – nagrađuje perspektivne studente osnovnih i master studija iz 7 regija širom sveta. Za svaku regiju namenjeno je 18 stipendija.

– za on-campus, full-time studente

– iznos: 500 $, 1000 $, 50% i 100% od cene nastave

– minimalan prosek  GPA 2.75, IELTS 6.0

 1. Special Achievement Scholarship – nagrađuje studente osnovnih i master studija, talentovane i uspešne u vannastavnim aktivnostima (sport, muzika i umetnost).

– za on-campus, full-time studente

– iznos: 1000 $-3000 $ podeljeno na dva uzastopna semestra;

– minimalan prosek GPA 3.0

Smeštaj

U okviru Univerziteta posotji služba kojoj se studenti mogu obratititi za pomoć oko pronalaženja odgovarajućeg smeštaja. Okvirno, troškovi života za jednu akademsku godinu, koji uključuju smeštaj, hranu i prevoz iznose od oko 12.000 $.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print