Studije biznisa, logistike, menadžmenta u turizmu, marketinga i menadžmenta, menadžmenta u sportu

Fakultet

Wittenborg University of Applied Sciences

Wittenborg University of Applied Sciences je osnovan još 1987. godine sa fokusom na 5 ključnih tema: menadžment, internacionalizacija, raznolikost, održivost i inovacije. Osnovna misija je razvoj mladih, poslovno orijentisanih umova koji će biti usmereni da se angažuju u inovativnim i kreativnim poslovnima u kompanijama i organizacijama u svom okruženju, ali i za pokretanje sopstvenog biznisa.

Wittenborg University je jedan od najbrže rastućih nezavisnih međunarodnih univerziteta primenjenih nauka proveren od strane vlade Holandije. U 2017. godini univerzitet je dostigao broj od čak 700 studenata koji predstavljaju preko 100 nacionalnosti iz različitih delova sveta. Glavni kampus univerziteta smešten je u Apeldornu u Holandiji, a pored toga univerzitet ima kampuse u Amsterdamu i Beču (za određene studijske programe).

Kao univerzitet primenjenih nauka, promoviše iskustvo učenja koje studente priprema za tržište rada, a pored toga ponosi se akademskih znanjem po kojem se studenti završnih godina izdvajaju u odnosu na druge. U ponudi univerziteta su osnovne i master studije na sva tri kampusa u sledećim oblastima: Business, Hospitality & Tourism, Sport & Care, Arts & Technology i Education. Studijski programi akreditovani su priznati od Ministarstva obrazovanja Holandije kroz akreditaciju NVAO (The Netherlands and Flanders Accreditation Organisation). Svi master programe je akreditovao Univerzitet u Brajtonu (University of Brighton)..

Predavanja vode iskusni predavači koji se izuzev akademskog dela baziraju i na praktičnim iskustvima. Pored toga, univerzitet sarađuje sa partnerima iz Vlade, obrazovanja i biznisa i svojim studentima omogućava predavanja, radne prakse i obilaske kompanija. Programi pri univerzitetu u skladu su sa aktuelnom potražnom na globalnom tržištu rada i na ovaj način studenti se pripremaju za buduće karijere, jer tokom studija stiču praktična znanja primenljiva u konkretnim poslovnim situacijama. Izuzev dobro opremljenih učionica I prostorija u kojima se odvija nastava, studenti imaju pristup akademskoj podrški, dodatnim časovima engleskog jezika, kao i karijernom savetovanju.

Destinacija

Apeldorn, Amsterdam, Beč

Osnovne studije

OSNOVNE STUDIJE (240 ESPB) International Business Administration Bachelor Degrees

Osnovne studije dostupne su kao trogodišnji ili četvorogodišnji programi koji mogu početi u 6 rokova tokom godine. Prva godina za sve programe pretežno je ista i sadrži opšte predmete, dok se tokom druge godine studenti specijalizuju kroz odabrani program. Dostupni su sledeći smerovi osnovnih studija (napoomena – nije svaki smer dostupan u svim kampusima): IBA Hospitality Management, IBA Economics & Management, IBA Marketing & Management, IBA Logistics & International Trade, IBA Real Estate Management, IBA Entrepreneurship & Small Business, IBA Information Management, IBA Tourism Management, IBA Financial Services i IBA Sport Business Management.

Pojedine programe osnovnih studija moguće je studirati na više kampusa (prva godina u Apeldornu, druga u Beču ili obrnuto, 5. semester u Brajtonu i poslednji semester ponovo u Beču ili Apeldornu) i dobiti dve diplome (Double Degree)Wittenborg University i University of Brighton.

Master studije

MASTER STUDIJE (90 ESPB)

Master (MA i MSc) studije dostupne su kao jednogodišnje studije. Predavanja vode profesori koji su akademski istraživači I predavači, a polaznici tokom jedne godine pohađaju tri radionice nedeljno od oktobra do maja. Nastava je raspoređena po blokovima i uključuje grupni rad, studije slučaja, prezentacije i različite projekte. Svaki predmet predaju dva profesora, jedan sa Wittenborg University, drugi sa University of Brighton.

Smerovi (napomena – nije svaki smer dostupan u svim kampusima): Master in Education, Master International Hospitality Management, Master International Event Management, MSc International Tourism Management, Master in Sport Business Management.

MBA studije

MBA STUDIJE

MBA programi namenjeni su studentima koji imaju minimum trogodišnje radno iskustvo. Ovi programi traju od jedne do dve godine u zavisnosti od prethodnog obrazovanja studenta (da li ima znanja u biznisu ili ne).

Na raspolaganju su sledeći smerovi MBA programa (napomena – nije svaki smer dostupan u svim kampusima): International MBA, MBA in Enterpreneurship & Innovation, MBA General Management, MBA in Sport Business Management, MBA in Education, MBA in Health & Social Care, MBA in Hospitality Management, MBA in Clean Technology Management i MBA in Finance.

Upis i cene

  • Osnovne studije: engleski jezik IELTS 6.0, TOEFL IB 80, FCE (grade B ili C) i diploma srednje škole.
  • Master/MBA studije: engleski jezik IELTS 6.5, TOEFL IB 90, FCE I CAE i diploma osnovnih studija.

Napomena: Dodatni zahtev za upis MBA programa uz diplomu osnovnih studija je i radno iskustvo od minimum 3 godine.

Upisni rokovi – 6 puta tokom cele godine. Nakon što se ispune osnovni uslovi za upis, svi studenti prolaze intervju putem Skype-a.

Osnovne studije: 7500 € po godini (Apeldorn i Beč), 9800 € po godini (Amsterdam)

Master studije: 12.600 € po godni

MBA studije: 14.300 € za dve godine (Apeldorn), 18.300 € za dve godine (Beč, Amsterdam)

Smeštaj za 5 meseci: 2200 € u Apeldornu, 3000 € u Beču i 5500 € u Amsterdamu.

PACKAGE FEE je obavezna paket cena za internacionalne. Cena obuhvata školarinu za jednu godinu, nastavni materijal, knjige za jednu godinu, osiguranje za jednu godinu, aplikaciju za vizu i boravišnu dozvolu, kao i smeštaj za prvih 5 meseci.

  • Paket cena za osnovne studije iznosi od 12.100 € do 16.200 € u zavisnosti od odabranog kampusa i programa.
  • Paket cena za master studije iznosi od 17.400 €.
  • Paket cena za MBA studije iznosi 19.100 €.

Dodatni troškovi: prijava na program 8400 rsd, povratni sigurnosni depozit 900 €, viziranje pasoša i boravišna dozvola 650 €, knjige i nastavni materijal od 350 – 550 € po godini u zavisnosti od odabranog programa, zdravstveno osiguranje oko 500 € za jednu godinu, obavezne univerzitetske i studentske registracije, avio karte, transferi, troškovi života, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.

Stipendija

Stipendije u  iznosu od 500 € do 1500 € mogu ostvariti svi zainteresovani studenti ukoliko zadovolje kriterijume univerziteta.

Smeštaj

Smeštaj je pretežno organizovan u zajedničkim stanovima u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama (3-5 studenata po stanu), ali postoji mogućnosti i smeštaja u privatnom studiju. U Amsterdamu je smeštaj studenata obezbeđen u rezidenciji The Student Hotel, dok je u Beču pretežno reč o zajedničkim stanovima (jednokrevetna soba). Studenti osnovnih studija u prvoj se godini najčešće odluče za smeštaj škole, dok narednih godina smeštaj pronađu sami nakon što upoznaju grad.

Smeštaj za 5 meseci: 2200 € u Apeldornu, 3000 € u Beču i 5500 € u Amsterdamu.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print