Studije biznisa, logistike, menadžmenta u turizmu, marketinga i menadžmenta, menadžmenta u sportu

Fakultet

Wittenborg University of Applied Sciences

Wittenborg University of Applied Sciences jedan je od najbrže rastućih privatnih, međunarodnih univerziteta koji akredituje Vlada Holandije. Osnovan je još 1987. godine u Apeldornu sa osnovnom misijom razvoja mladih, poslovno orijentisanih umova koji će jednog dana biti angažovani na inovativnim i kreativnim poslovnima u kompanijama i organizacijama u svetu. U fokusu fakulteta jeste 5 ključnih tema: menadžment, internacionalizacija, raznolikost, održivost i inovacije. Tokom 2017. godine univerzitet je dostigao broj od čak 700 studenata koji predstavljaju preko 100 nacionalnosti iz različitih delova sveta.

Kao univerzitet primenjenih nauka, Wittenborg promoviše učenje koje studente priprema za tržište rada, a pored toga ponosi se akademskih znanjem po kojem se studenti završnih godina izdvajaju u odnosu na druge studente. U ponudi univerziteta su osnovne i master studije u sledećim oblastima: BUSINESS, HOSPITALITY & TOURISM, SPORT & CARE, ARTS & TECHNOLOGY, EDUCATION. Studijski programi akreditovani su od Ministarstva obrazovanja Holandije, a posebno se izdvaja NVAO (The Netherlands and Flanders Accreditation Organisation) državna organizacija koja garantuje kvalitet programa osnovih i master studija. Izdvaja se i akreditacija agencije sa osiguranje kvaliteta FiBAA (Foundation for International Business Administration Accreditation) koju uvažavaju zemlje poput Nemačke, Švajcarske i Austrije, a deo programa osnovnih i master studija akredituje i britanski univerzitet u Brajtonu (University of Brighton).

 Glavni kampus univerziteta smešten je u Apeldornu u Holandiji, a pored toga univerzitet ima kampus u Amsterdamu koji je osnovan 2015. i najnoviji kampus u Beču koji je počeo sa radom u 2017. godini. Apeldorn se nalazi u centralnoj Holandiji I prepoznatljiv je po zelenim površinama kojih ima u izobilju, kao i sigurnom i vrlo čisto okruženju. Fakultet je smešten u samom centru grada, odmah prekoputa glavne železničke stanice i objekat se sastojio od dve zgrade – Adventus i Spoorstraat. Počev od septembra 2018. kampus u Amsterdamu preseljen je u prostranu zgradu koja nosi nazi Dali Building. Kampus se nalazi u poslovnom distrktu grada (na oko 30 minuta od centra Amsterdama) u čijoj blizini ima mnoštvo  internacioinalnih kompanija kao što su Adidas, Deutsch Bank i druge. Wittenborg kampus u Beču smešten je zgradi EWS Building, u delu grada u kojem se nalazi najveći deo bečkog univerziteta. Kampus je udaljen svega 20 minuta šetnje od centra grada i znamenitosti poput Hofburg palate, Marijahilferštrase i drugih.

 Univerzitet sarađuje sa partnerima iz Vlade, obrazovanja i biznisa i svojim studentima omogućava predavanja, radne prakse i obilaske kompanija. Programi pri univerzitetu u skladu su sa aktuelnom potražnom na globalnom tržištu rada i na ovaj način studenti se pripremaju za buduće karijere, jer tokom studija stiču praktična znanja primenljiva u konkretnim poslovnim situacijama. Izuzev dobro opremljenih učionica i prostorija u kojima se odvija nastava, studenti imaju pristup akademskoj podršci, dodatnim časovima engleskog jezika, kao i karijernom savetovanju.

Destinacija

Apeldorn, Amsterdam, Beč

Osnovne studije

OSNOVNE STUDIJE (240 ESPB)

Programi osnovnih studija traju 3 ili 4 godine i mogu početi u čak 6 rokova tokom cele godine. Prva godina osnovnih studija IBA International Business Administration je opšta za sve studente, dok se u drugoj godini opredeljuju za neku od sledećih specijalizacija: Economics & Management, Financial Service Management, Marketing & Communication, Information Management, Logistic & International Trade, Real Estate Management, Event Management, Tourism Management, Sport Business Management, Enterpreneurship & Small Business (napomena: nisu sve specijalizacije dostupne u svim kampusima). Nakon završenog IBA programa studenti dobijaju diplomu Wittenborg University. Za one koji žele i britansku diplomu dostupan je Double Degree program nakon kojeg se pored Wittenborg University diplome dobija i diploma University of BrightonIBA & BA (Hons) in Internatioinal Hospitality Management (napomena: program je dostupan samo u Apeldornu i Beču).

Master i MBA

MASTER STUDIJE (90 ESPB)

Na Wittenborg University dostupne su dve vrste master programa. Prva opcija jeste program Master of International Management/MSc u saradnji sa University of Brighton, Ovaj program traje jednu godinu i dostupan je u sledećim specijalizacijama: International Event Management, International Tourism Management, International Hospitality Management, Education, Sport Business Management. Druga opcija je MBA Master of Business Administration koji traje 1-2 godine i za koji su dostpune sledeće specijalizacije: Clean Technology Management, Sport Business Management, General Management, International Managmement, Health & Social Care, Education Management, Finance, Hospitality Management, Enterpreneurship & Innovation. Nakon MBA programa student dobija međunarodno priznatu diplomu Wittenborg University, a osnovni preduslov za upis MBA programa jeste minimum 5 godina radnog iskustva u relevantnoj industriji.

Foundation

PRIPREMNI PROGRAM Foundation English & Business program traje 6 meseci ili godinu dana, a namenjen je internacionalnim polaznicima kojima je potrebno usavršavanje jezika u kombinaciji sa pripremom za studije na Wittenborg univezitetu. Izuzev intenzivne nastave akademskog engleskog jezika, studenti pohađaju predmete koji su vezani za međunarodni biznis.

Upis i cene

USLOVI ZA UPIS

  • Sertifikat o nivou engleskog jezika: IELTS 6.0 (osnovne), IELTS 6.5 (master), IELTS 5.5 (pripremni program) ili ekvivalent.
  • Prethodno obrazovanje: diploma/svedočanstva srednje škole (osnovne), diploma osnovnih studija (master).
  • Napomena: pored pomenutih, svaki program ima svoje dodatne uslove za upis uključujući Skype intervju.
  • Početak akademske godine: 6 rokova tokom godine (IBA/MBA/pripremni program), MSc 30.09.2019.

 CENE za akademsku 2019/2020

Osnovne studije: 7500 € po godini (Apeldorn i Beč), 9800 € po godini (Amsterdam)

Master studije: 12.600 € po godiåni

MBA studije: 14.300 € za dve godine (Apeldorn), 18.300 € za dve godine (Beč, Amsterdam)

PACKAGE FEE je paket obaveznih troškova kod upisa univerziteta za internacionalne studente koji apliciraju za vizu. Paket cenom je obuhvaćena školarina + obavezni dodatni troškovi poput: nastavni materijal od 350 € – 550 €, zdravstveno osiguranje za jednu godinu 680 €, studentski depozit 900 €, viza aplikacija i administrativni troškovi 650 €, smeštaj za 5 meseci (samo Apeldorn) 2200 €. Obavezna paket cena zavisi od programa studija koji se upisuje i kampusa, a kreće se od 9350 € – 19.100 €. Dodatni troškovi su: avio karte, transferi, smeštaj (Beč, Amsterdam), troškovi života i ostali nepomenuti troškovi.

Stipendija

STIPENDIJE u  iznosu od 500 € do 1500 € mogu ostvariti svi zainteresovani studenti ukoliko zadovolje kriterijume univerziteta

Smeštaj

SMEŠTAJ STUDENATA – univerzitet nudi različite smeštajne opcije u kampusu u Apeldornu, dok nema smeštaj u ponudi kada je reč o kampusima u Beču i Amsterdamu, već studenti sami pronalaze opcije. U Apeldornu su u ponudi zajednički stanovi (koje deli 3-5 studenata), smeštaj u kampusu (privatna soba sa zajedničkim kupatilom, kupinjom..) i druge opcije.

Smeštaj za 5 meseci: 2200 € u Apeldornu, 3000 € u Beču i 5500 € u Amsterdamu.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print