Studije dizajna u Barseloni

Fakultet

LCI BARCELONA

OFFICIAL SCHOOL OF HIGHER EDUCATION IN DESIGN

LCI Barcelona formirana je od strane LCI Education, kanadske mreže obrazovnih institucija koje imaju svoje centre na 5 kontinenata i na 23 lokacije u svetu. U oktobru 2013. godine LCI Education sklapa saradnju sa renomiranom školom dizajna iz Barselone, School of Higher Education in Design Felicidad Dulce i novonastala škola pod nazivom LCI Barcelona danas je poznata kao lider u obrazovanju u različitim sferama dizajna.

Uspeh i renome škole ogleda se u pristupu obrazovanju kroz koji se usvajaju kompetencije za profesionalnu mobilnost, veštine koje su aktuelne na globalom tržištu i konstantnu komunikaciju. Sve navedeno rezultira generacijama i generacijama novih profesionalaca koji svake godine diplomiraju u ovoj školi. Nastavna metodologija bazirana je na iskustvu i profesionalnoj praksi, a škola nudi dinamičnu i inovativnu platformu za učenje u skladu sa kulturalnim i ekonomskim kontekstom i potrebama krajnjih korisnika.

Studentima su na raspolaganju najnovija oprema i tehnologija i uče u prostoru koji je posebno dizajniran da postiče i inspiriše njihovu kreativnost. Škola raspolaže sa preko 20 kabineta, 2 laboartorije sa najmodernijom opremom, kompjuterskim prostorijama sa savremenim softverima poput AutoCAD, Cad2D, 3D CAD, Rhinoceros i FabLab, radionicom za prototip sa 3D printerom i laserskom mašinom za sečenje. Pored toga ima zajedničke prostorije za relaksaciju, biblioteku, kafe i druge sadržaje.

Kako bi uspešno odgovorio na profesionalne potrebe u svetu dizajna, LCI u svojoj ponudi ima sledeće programe – osnovne, master i postiplomske programe, profesionalne kurseve, program dizajniranja tekstila i letnje programe. Po završetku studija stiče se diploma visoke škole osnovnih studija koja je ekvivalent univerzitetskoj diplomi. Svi programi usmereni su na neku oblast ili podoblast dizajna – enterijer, moda, proizvodi, grafika, menadžment i inovacije. LCI podstiče kulturu učenja kroz svoje programe, kao i profesionalni i lični razvoj svih studenata. Nastavu vode entuzijastični i posvećeni profesori sa iskustvom u svojoj oblasti. Većina programa je u ponudi na španskom jeziku, ali deo programa koji se odvija na francuskom i engleskom jeziku.

Destinacija

Kampus je smešten u prestižnom delu Barselone, u delu grada pod nazivom Sant Gervasi. U septembru 2015. godine škola je predstavila svoj kampus na svojoj novoj lokaciji, u Balmes ulici.

Osnovne studije

OSNOVNE STUDIJE na engleskom jeziku dostupne su u oblasti BA in Fashion Design. Program se sastoji od sticanja veština iz tri glavne oblasti: dizajn, pravljenje šablona i komunikacija. Dizajnerski deo obuhvata učenje o trikotaži, kolekciji kupaćih kostima, sportskoj odeći, donjem vešu, razvoju kreativnosti u odeći, digitalne pečate, ručno izrađene pečate, dizajn nakita i stvaranje portfolia. Pravljenje šablona usmereno je na učenje o vrstama šablona (trikotaža, kupaći kostimi, sportska odeća), modeliranje šešira i drugo, dok je komunikacijski deo dizajna usmeren na učenje o modnom novinarstvu, modnoj fotografiji, postprodukciji, video montaži, veb dizajnu, vizuelnom identitetu i multimediji. U ponudi je još nekoliko programa osnovnih studija koji su dostupni samo na španskom jeziku: BA in Product Design, BA in Interior Design, Ba in Graphic Design i BA in Management and Innovation. Studije traju 4 godine i stiče se 240 ESPB bodova po završetku programa.

Datum početka studija: septembar 2018.

Cena školarine: 8.705 € po godini, za školsku 2018/19. godinu.

Dodatni troškovi: obavezna registracija 1.000 €, troškovi viziranja pasoša, avio prevoz, transferi, materijali za osnovne studije modnog dizajna, osiguranje, životni troškovi, lični troškovi i drugi nepomenuti troškovi.

Master studije

MASTER STUDIJE na engleskom jeziku su dostupne su u sledećim oblastima: Master Degree in Technologic Product Design, Master Degree in Experience Interior Design i Master in Creation and Development of Digital Projects. Programi su osmišljeni za diplomce koji žele da dostignu sledeći nivo u svojim profesionalnim karijerama, a kroz programe imaju mogućnost da steknu praktično iskustvo i znanja. U ponudi je još nekoliko programa master studija koji su dostupni samo na špankom jeziku: Master in Fashion Administration and Management, Master In MarketingCommunication and Organization of Fashion Events, Master in Fashion Styling, Publicity and Audiovisual Media, Master in Design of Footwear, Bags and Leather Goods Collections, Master in Fashion Design, , Master of Management in Creative Industries, Postgraduate in Marketing and Fashion Communication, Postgraduate in the Organization of Fashion Events, Postgraduate in the Organization of Fashion Events, Postgraduate in Fashion Styling and Advertising, Postgraduate in Styling in Audiovisual Media, Postgraduate in Coolhunting and Trend Forecasting, Postgraduate in Creative Illustration in Fashion, Postgraduate in Shoe Design. Master studije traju godinu dana i nose ukupno 60 ESPB bodova.

Datum početka studija: oktobar 2018.

Cena školarine: 9.785 € po godini, za školsku 2018/19. godinu.

Dodatni troškovi: obavezna registracija 1.000 €, troškovi viziranja pasoša, avio prevoz, transferi, materijali za osnovne studije modnog dizajna, osiguranje, životni troškovi, lični troškovi i drugi nepomenuti troškovi.

Uslovi upisa

Potrebno je da budući studenti prilože diplomu srednje škole (ili svedočanstva poslednje dve godine školovanja). Pored diplome potrebno je prikazati jezički nivo B2 (FCE ili bilo koji drugi sertifikat; IELTS, TOEFL). U Barseloni se nedelju dana pred početak programa radi prijemni ispit, a studenti imaju mogućnost da pohađaju besplatnu pripremu za prijemni koja se organizuje dva dana ranije.

Smeštaj

Studenatima u Barseloni smeštaj je moguće organizovati u više varijanti. Opcija za koju se najčešće odlučuju jesu zajednički stanovi u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama. Cene variraju u zavisnosti od dela grada u kojem se smeštaj nalazi, a cena za jednokrevetnu sobu u zajedničkom stanu okvirno se kreće od 400 do 700 € mesečno.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print