Studije filma u Americi

17097856_10154193018446594_6189906362977335132_o

Škola

NEW YORK FILM ACADEMY

New York – Los Angeles – Miami

New York Film Academy je jedna od najboljih filmskih i glumačkih škola u svetu prema mišljenju mnogih današnjih filmskih stvaralaca i velikih imena. Osnovana je 1992. godine i svoje podučavanje i danas temelji na filozofiji “učenje kroz rad”, u kombinaciji sa najboljom industrijskom praksom koja je od izuzetnog značaja glumcima i filmskim stvaraocima. Nenadmašna je u pratkičnom iskustvu koje prenosi na svoje studente i predstavlja dobar temelj i pripremu za karijeru u oblastim filma, glume, produkcije,  kinematografije, 3D animacije, pisanja scenarija ili mjuzikla i pozorišta.

NYFA čini jedinstvenim to što nudi niz impresivnih programa na kojima rade  profesionalci iz industrije koji studente uče da kreiraju svoj originalni rad koristeći najnovije tehnike, industrijsku standard opremu i objekte. Osnivač NYFA, producent Jerry Sherlock, sa svojim kolegama je dizajnirao jedinstven nastavni program koji predstavlja mešavinu tradicionalne filmske škole sa novim pristupom, snimanje filma kao sastavni deo studijskog programa. Studenti pišu, produciraju i edituju sopstvene prave filmove i učestvuju u filmovima svojih kolega da bi stekli iskustvo u svakom koraku celokupnog procesa.

Akademija nudi kampove, kratke radionice, duže programe i studijske programe (osnovne, master studije i associate diplomu) u oblasti filma, glume, fotografije, produkcije, pisanja scenarija, dokumentarnog filma, novinarstva, 3D animacije, digitalnog editovanja, dizajna igrica, virtualne realnosti i pozorišnog mjuzikla.

Destinacija

Programi mogu da se pohađaju u jednom od tri kampusa: Njujork, Los Anđeles ili South Beach Majami, dok se pojedini kraći programi organizuju i u drugim svetskim metropolama poput Berlina, Barselone, Pariza, Firence, Moskve, Amsterdama, Minska, Istanbula, Rio de Žaneira, Mumbaija, Dohe i drugih.

Programi

OSNOVNE STUDIJE (Bachelor of Fine Arts, Bachelor of Arts) — Program osnovnih studija dostupan je u kampusima u Los Anđelesu i Majamiju u sledećim oblastima: FILMSKA GLUMA, SNIMANJE FILMA, SCENARIO, ANIMACIJA, PRODUKCIJA, FOTOGRAFIJA, DIZAJN IGRICA, GRAFIČKI DIZAJN, ILUSTRACIJA i MEDIJSKE STUDIJE. Program traje ukupno tri godine, uključujući i letnji period. Uslovi za upis osnovnih studija za internacionalne polaznike su sledeći: dokaz o nivou engleskog jezika (TOEFL 520 ili viši; IELTS 5.5 ili ekvivalent), diploma završene srednje škole (prevedena  na engleski jezik), kreativni portfolio i intervju.

Cene osnovnih studija: od 11.000 $ do 13.000 $ i više po semestru (2-3 semestra po godini)

Trajanje: 3 godine (uključujući i leto)

MASTER STUDIJE (Master of Arts; Master of Fine Arts) – program master studija dostupan je u kampusima u Los Anđelesu i Majamiju u sledećim oblastima: snimanje filma, filmska gluma, scenario, produkcija, fotografija, kinematografija, snimanje dokumentarnog filma, dizajn igrica, filmska i medijska produkcija. Uslovi za upis master studija za internacionalne polaznike su sledeći: dozak o nivu engleskog jezika (TOEFL 550 ili viši; IELTS 6.5 ili ekvivalent), prošireni kreativni portfolio budućeg studenta, diploma osnovnih studija prevedena na engleski jezik i intervju.

Cene master studija: od 12.000 $ do 19.000 $ i više po semestru (2-3 semestra godišnje)

Trajanje: 2 godine

ASSOCIATE DIPLOMA (Associate of Fine Arts) – reč je o dvogodišnjim studijama koji su viši stepen od srednje škole i za nijansu niži od osnovnih studija, pa ga možemo porediti sa višom školom. Program je dostupan samo u Los Anđeles kampusu u sledećim oblastima: snimanje filma, filmska gluma, produkcija za film i televiziju, pisanje scenarija, dizajn igrica. Uslovi za upis programa su sledeći: dokaz o nivou engleskog jezika (TOEFL 520 ili viši; IELTS 5.5 ili ekvivalent), diploma srednje škole prevedena na engleski, kreativni portfolio i intervju.

Cene Associate diplome: od 11.000 $ do 13.000 $ po semestru (2-3 semestra godišnje)

Trajanje: 2 godine

PRODUŽENI PROGRAMI (One – two year Conservatory) – jednogodišnji ili dvogodišnji programi dizajnirani za studente koji žele da izučavaju i praktikuju određenu oblasti na duži period. Programi se organizuju u kampusima u Njujorku, Los Anđelesu i u Australiji u sledećim oblastima: fotografija, dizajn igrica, pravljenje filma, filmska gluma, produkcija za film i televiziju, pisanje scenarija, 3D kompjuterska animacija, snimanje dokumentarca, kinematorafija, ilustracija i novinarstvo . Uslovi za upis programa su sledeći: diploma završene srednje škole (na engleskom jeziku), kreativni portfolio, dokaz o nivou engleskog jezika (TOEFL 520 ili viši; IELTS 5.5 ili ekvivalent) i intervju za budućim studentom. Cena programa kreće se od 38.000 $ po godini pa naviše, u zavisnosti od odabranog programa.

Cena produženog programa: od 38.000 $ po godini

Trajanje: 1 ili 2 godine

RADIONICE (Workshops) – se organizuju na različitim lokacijama, u trajanju od nekoliko dana, pa čak i do 12 nedelja, vikendom, u večernjim satima ili tokom praznika. Programi se organizuju u sledećim oblastima: snimanje filma, snimanje muzičkog spota, filmska gluma, produkcija, fotografija modna fotografija, 3D animacija, kodiranje igrica, snimanje dokumentaraca, novinarstvo, pisanje scenarija, dizajn igrica i drugo. Uslovi za upis programa su sledeći: dokaz o nivou engleskog jezika (TOEFL 520 ili IELTS 5.5 ili ekvivalent) i diploma srednje škole (na engleskom jeziku). Cena radioca je od 3.000 $ i više, u zavisnosti od broja nedelja I odabranog programa.

Cena radionica: od 3.000 $, u zavisnosti od broja nedelja.

Dodatni troškovi: prijava na program 8.400 rsd, troškovi viziranja, avio prevoza, transfera, oprema za odabran studijski program i nastavni materijal, obavezne registracije, lični troškovi i drugi nepomenuti troškovi.

Smeštaj

SMEŠTAJ  – NYFA nudi asistenciju prilikom izbora adekvatnog tipa smešaja za svoje polaznike. Na raspolaganju je smeštaj u rezidenciji u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama u Njujorku, a cena se kreće oko 1.800 $ mesečno. Dostupan je i smeštaj u zajedničkim apartmanima koji se kreće od 1.000 $ do 2.800 $ mesečno po osobi, u zavisnosti od tipa sobe i lokacije. Cena smeštaja u privatnom studiju kreće se od 2.200 $ mesečno pa naviše.

Polaznici mogu da iznajme stan sa drugim studentima, kao i da na druge načine organizuju smeštaj za vreme trajanja studija.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print