Studije filmske produkcije, režije, kinematografije u Londonu i Berlinu

Fakultet

Met Film School

London i Berlin

Met Film School je vodeća filmska, televizijska i online medijska škola osnovana 2003. godine i sastavni je deo organizacije Met Film Group koju još čini i nagrađivana produkcijska kuća pod nazivom Met Film Production. Ono što MFS izdvaja od drugih škola slične delatnosti jeste pristup nastavi koji obuhvata spoj obrazovanja i prakse u industriji. Škola ima dva kampusa, London i Berlin i kroz programe koje nudi, studentima pruža praktična znanja iz oblasti scenskih umetnosti.

MFS je dobar izbor za one koji planiraju karijeru u ovoj industriji, zato što obezbeđuje veštine i znanja kroz saradnju sa vodećim profesionalcima. Inspiraciju pronalazi u novim generacijama mladih profesionalaca koji svoja znanja usavršavaju u ovom kreativnom okruženju. Posebno se ponosi činjenicom da čak 82% diplomaca svoju karijeru dalje gradi u industriji kao VFX umetnici (umetnici za vizualne efekte), producenti, kinematografi, programeri, asistenti produkcije i filmski kritičari radeći za medije visokog profila poput Universal, BBC, HBO, Disney i MTV.

Destinacija

Londonski kampus smešten je u kući britanske kinematografije u čuvenom Ealing Studio, dok se škola u Berlinu nalazi u BUFA, jednom od najstarijih filmskih studija u Evropi.

Programi

Met Film School u svojoj ponudi ima OSNOVNE i MASTER STUDIJE, PROGRAME ZA TINEJDŽERE, ali i KRAĆE PROGRAME USAVRŠAVANJA od 2 nedelje do 6 meseci u glumi, kinematografiji, režiji, dokumentarnom filmu, scenariju, produkciji, postprodukciji, filmu, VFX (Visual-effects) i animaciji. Programi se odvijaju uz podršku University od West London koji je jedan od 100 najboljih univerziteta u Velikoj Britaniji, a savetodavni partner škole je i National Film and Television School.

OSNOVNE STUDIJE (Bachelor of Arts) – Program osnovnih studija dostupan je oba kampusa u oblasti BA Practical filmmaking. Program traje dve ili tri godine i obuhvata znanja iz oblasti snimanja filma, scenarija, produkcije, režije, kamere, osvetljenja i editovanja. Uslovi za upis osnovnih studija za internacionalne polaznike su sledeći: dokaz o nivou engleskog jezika (IELTS minimum 6.5), diploma završene srednje škole (prevedena na engleski jezik) i kreativni portfolio koji obuhvata fotografije, umetnička dela ili film (nije obavezno).

 Cena osnovnih studija za 2019: 24.000 GBP/20.000 EUR po godini (za dvogodišnje studije), 18.000 GBP po godini (za trogodišnje studije).

Trajanje studija: 2 ili 3 godine (u Berlinu su dostupne samo dvogodišnje studije).

Upisni rok: septembar, januar (za dvogodišnje) i septembar (za trogodišnje).

MASTER STUDIJE (Master of Arts) – Programi master studija dostupni su u sledećim oblastima: MA Screenwiriting (London), MA Producing (London), MA Film&Television Production (London), MA Documentary & Factual (Berlin), MA Directing (London i Berlin)), MA Cinematography  (Berlin) i MA Postproduction (London). Programi traju jednu godinu i obuhvataju širok spektar inovativnih znanja iz odabrane oblasti studija.  Uslovi za upis master studija za internacionalne polaznike su sledeći: dozak o nivou engleskog jezika (IELTS 6.5), diploma završenih osnovnih studija, prošireni kreativni portfolio budućeg studenta koji obuhvata fotografije, umetnička dela ili film (nije obavezno) i kreativne radove uz portfolio (kreativno pisanje, poslovne ponude, filmski rad).

Cene master studija za 2019: 18.500-21.500 GBP po godini (London; zavisi od odabranog programa), 19.500 EUR  (Berlin).

Trajanje studija: 1 godina.

Upisni rok: mart, oktobar.

SERFITIFIKAT I DIPLOMA PROGRAMI (Certificate of Higher Education, Diploma of Higher Education) – U pitanju su programi koji predstavljaju odvojene celine, ali  u zavisnosti od planova, studenti mogu nastaviti svoje školovanje u jednoj od BA oblasti. Oblast je Practical Filmmaking Certificate (14 meseci) i Practical Filmmaking Diploma (8 meseci). Ovi programi dostupni su samo u Berlinu. Uslovi upisa za internacionalne polaznike su sledeći: dokaz o nivou engleskog jezika (IELTS minimum 6.5), diploma završene srednje škole (prevedena  na engleski jezik) i kreativni portfolio koji obuhvata fotografije, umetnička dela ili fim (nije obavezno).

Cena školarine za 2019: 31.000 EUR za diploma program i 15.500 EUR za sertifikat program.

Trajanje programa: 14 ili 8 meseci.

Upisni rok: više rokova tokom godine.

KRATKI PROGRAMI I KURSEVI – Reč je o kursevima u različitim oblastima poput Filmmaking, Practical Filmmaking, Experimental Filmmaking, Documentary Filmmaking, Postproduction, Acting for Film, Digital Animation, Producing, From Story to Screen, Cinematography, Creative Sound i Creative Editing,  koji traju od 4 nedelje do 6 meseci. Za kratke programe i kurseve ne postoje uslovi upisa, ali je važno da polaznici imaju predznanje engleskog jezika kako bi mogli da prate i učestvuju u nastavi. Programi su dostupni u oba kampusa.

Cena programa za 2019: od 2.200 GBP/2150 EUR do 10.950 GBP/5.000 EUR (cena zavisi od odabranog programa i centra).

Trajanje programa: od 4 nedelje do 6 meseci.

Upisni rok: više rokova tokom godine.

PROGRAMI ZA MLADE su sveobuhvatni programi namenjeni deci od 14 do 17 godina, a MFS u ponudi ima filmski i kamp za glumce: MET Filmmakers Camp i MET Young Actors Camp. Programi se organizuju u Londonu u letnjem periodu i u cenu su uključeni smeštaj, program, obroci, nadzor, obilasci i dodatne aktivnosti. Polaznici su smešteni u objektu Rugby School u Londonu, vodeće škole u Velikoj Britaniji koja ima savremen multimedijalni centar i moderne učionice u kojima se odvija nastava. Nastavu vode profesionalni tutori po poslednjim kreativnim trendovima i tehnikama ove industrije. Za program se mogu prijaviti svi mladi polaznici koji su zainteresovani za oblast filma ili glume.

Cena programa za leto 2019: 2.750 GBP

Trajanje programa: 2 nedelje od 22.07. do 04.08.2019.

Dodatni troškovi: troškovi viziranja, troškovi prevoza, transfera, oprema za odabran studijski program i nastavni materijal, obavezne registracije, lični troškovi i drugi nepomenuti troškovi.

Smeštaj

Smeštaj polaznika u Londonu organizovan je u Central Studios Ealing rezidenciji koja je udaljena svega nekoliko minuta hoda od Met Film School. Sobe su komforne, jednokrevetne sa privatnim kupatilom i mini kuhinjom. Rezidencija je opremljena i sve je organizovano na jednom mestu. Cena smeštaja kreće se oko 260 GBP nedeljno i dodatni je trošak uz gore naznačene cene školarine (oko 12.500 GBP za 12 meseci). Škola u Berlinu nema u ponudi smeštaj za studente.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print