Studije modnog dizajna i biznisa u Parizu

Fakultet

INTERNATIONAL FASHION ACADEMY

Fashion School of Luxury and Design in Paris

IFA International Fashion Academy je savremena škola za dizajn i biznis osnovana 1982. godine u Parizu, a danas sa ponosom ističe još dva svoja kampusa – u Šangaju i Istanbulu. Škola se nalazi na čelu modne i luksuzne edukacije i nudi programe koji odražavaju svu širinu mogućnosti dostupnih u ovoj oblasti. Osnovni moto jeste priprema studenata za zahteve industrije i saveti za razvoj karijere nakon obrazovanja. Kroz programe IFA stiče se globalni uvid u modnu industriju i veštine koje su neophodne za rad na međunarodnoj modnoj sceni. Programe u Parizu godišnje pohađa preko 1.000 polaznika iz više od 50 zemalja sveta. IFA partneri su neka od najpoznatijih svetskih modnih imena poput Calvin Klein, D&G, Chloe, Giorgio Armani, L’Oréal, Louis Vuitton, Max Mara, Prada, Swarovski, Replay i drugi. 

IFA kampus u Parizu smešten je u srcu 19. arondismana i sadrži mnoštvo pogodnosti za studente – prostrane kabinete, studentske prostorije za odmor i relaksaciju, istraživački centar, ateljee, krojačnice, centar za dizajniranje, kafe bar i ono što je najvažnije – nekoliko veoma prostranih modnih radionica u kojem se razvijaju projekti studenata. Okruženje kampusa je umetničko i živopisno, jer je mesto mnogih kulturnih znamenitosti, koncerata i baletskih predstava, a ovaj deo grada prepoznatljiv je i po drugim prestižnim školama kreativne umetnosti.

IFA nudi široku ponudu jedinstvenih programa koji su kreirani u odnosnu na potražnju u modnoj industriji, u cilju pripreme studenata za život, izazove i posao nakon što završe svoje obrazovanje. U svojoj ponudi ima osnovne i master studije, kao i kratke i letnje kurseve u modnom dizajnu, medijima, biznisu, luksuzu, parfemima i kozmetici. Nastavu drže međunarodni predavači koji imaju izuzetno iskustvo u industriji – kako u visokoj modi, tako i u avangardnim pristupima. Svi programi se dele na dve oblasti, u zavisnosti od toga da li je student zainteresovan za dizajnerski ili poslovni deo mode: Fashion Design & Image (Experience Creativity) i Fashion & Luxury Business (Experience Big Business).  

Destinacija

Pariz zauzima posebno mesto i nalazi se na vrhu modnog i luksuznog sveta. Ovo je grad u kojem je rođena moda i koji je svetu pružio neke od najčuvenijih dizajnera i modnih kuća poput Chanel, Yves Saint Laurent, Dior a do danas je ostao mesto gde savremeni modni dizajneri odlučuju da žive i razvijaju svoju umetnost. Specifičan pariski osećaj za modu proteže se i preko filmske industrije, umetničkih galerija, muzeja, pozorišta i stila koji se može videti na ulicama ovog romantičnog grada. Pariz je nesumnjivo glavni grad mode, što mogu dokazati i važni modni događaji poput Paris Fashion Week, kao i velike modne grupe Hermes, Cartier i Baccarat čija se glavna sedišta nalaze baš u ovom gradu.

Osnovne studije

OSNOVNE STUDIJE (Bachelor of Arts)

Osnovne studije dostupne su u sledećim oblastima: Bachelor Fashion Design & Technology, Bachelor Fashion Marketing, Bachelor Visual Merchandising.  Traju tri godine, nose ukupno 180 ESPB bodova i predavanja se odvijaju na engleskom jeziku (program Bachelor Fashion Design & Technology dostupan je i na francuskom). Uslov za upis je sertifikat o nivou engleskog jezika (minimum IELTS 5.5, TOEFL 65), svedočanstva za prethodne dve godine školovanja, diploma završene srednje škole, portfolio i Skype intervju.

Datum početka studija: januar 2019, septembar 2019.

Cena školarine za akademsku 2019/20. godinu: od 8.400 € do 9.400 € po godini.

Dodatni troškovi: application fee od 150 €, troškovi smeštaja, životni troškovi i lični troškovi polaznika, studentska viza, avio karte, tekstil za nastavu, fotokopije knjiga, štampani materijal i drugi nepomenuti troškovi.

Master studije

MASTER STUDIJE (Master of Arts, Master of Business Administration)

Master programi dostupni su u sledećim oblastima: MA Contemporary Fashion Design, MBA Global Fashion Media, MBA Fashion Business, MBA Luxury Brand Management, MBA Perfume & Cosmetics Management. Traju 15 meseci, nose ukupno 120 ECTS bodova i predavanja se odvijaju na engleskom jeziku. Uslov za upis master studija je sertifikat o nivou engleskog jezika (minimum IELTS 6.5, TOEFL 79), diploma osnovnih studijja (poželjno u oblasti biznisa, marketinga, medija i komunikacija, modnog dizajna ili srodnih oblasti). Pored toga, poželjno je da studenti imaju praksu ili iskustvo u radu i Skype intervju, a za pojedine smerove obavezan je portfolio.

Datum početka studija: septembar 2019.

Cena školarine za akademsku 2019/20. godinu: od 12.800 € do 15.800 € po godini.

Dodatni troškovi: application fee od 150 €, troškovi smeštaja, životni troškovi i lični troškovi polaznika, studentska viza, avio karte, tekstil za nastavu, fotokopije knjiga, štampani materijal i drugi nepomenuti troškovi.

Kursevi

KRATKI KURSEVI

Traju od 5 dana do 8 nedelja u zavisnosti od oblasti i odvijaju se na francuskom ili engleskom jeziku. Programi su dostupni u sledećim oblastima: Fashion Studio, Fashion & Luxury Business, Creative Director, Fashion Cool Hunting, Fashion Event Planning,  Upcycling Fashion i Future Fashion Tech.

Datumi početka programa: mart, april, jul i oktobar 2019. (u zavisnosti od programa).

Cena programa: od 1.500 € do 4.000 € (u zavisnosti od odabranog programa).

LETNJI KURSEVI

Ovo su intenzivni dvonedeljni programi koji se odvijaju na engleskom ili francuskom jeziku. Programi su dostupni u sledećim oblastima: Fashion Design Discovery i Fashion Luxury Business

Datum početka programa: jul 2019.

Cena programa: 1.000 €.

Smeštaj

SMEŠTAJ studenata u Parizu najčešće je organizovan u zajedničkim stanovima ili privatnom studiju, a obe opcije najčešće su blizu fakulteta ili na udaljenosti koja ima dobru vezu gradskim prevozom. IFA ima svoju onlajn platformu i još nekoliko drugih za pretraživanje smeštaja koji može biti u rezidenciji, privatnom stanu, zajedičkom stanu koji se deli sa nekoliko studenata ili drugo. Cene zavise od odabrane opcije.

Utisci

Ostavite Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju