Studije muzičke umetnosti i produkcije u Evropi

Škola

British & Irish Modern Music Institute  (BIMM)

Svetska muzička industrija zarađuje oko 50 milijardi dolara godišnje sa tendencijom rasta svake godine, što pruža mnoštvo mogućnosti za zapošljavanje širom sveta. Sa preko 50 godina iskustva, BIMM je pomogao u stvaranju nekih od najsjajnijih talenata u industriji, od najprodavanijih umetnika kao što su The Kooks, Tom Odell, Radiohead i George Ezra do vodećih tekstopisaca, muzičara, agenata, producenata, novinara, poslovnih profesionalaca i menadžera poznatih muzičkih kompanija. Lokacija je od vitalnog značaja za proboj u muzičkoj industriji i iz tog razloga BIMM Institute je odabrao sedam gradova u kojima je muzika jedna od najbitnijih oblasti života – London, Berlin, Hamburg, Dablin, Birmingem, Mančester, Bristol i Brajton. Ove lokacije imaju uspešne muzičke scene koje pružaju mogućnost iskorišćavanja već postojećih muzičkih veza i mnogih opcija saradnje koje proističu iz toga.

U svom nastavnom planu British & Irish Modern Music Institute ima programe višeg i visokog obrazovanja, profesionalne treninge i part-time studije. Profesionalni, visoko stručni i primenjivi programi uključuju studije gitare, basa, bubnjeva, solo pevanja, pisanja pesama, muzičke produkcije, muzičkog novinarstva, poslovanje u oblasti muzike i organizacije događaja. Pored ovih, BIMM organizuje i postdiplomske studije iz oblasti Learning and Teaching za one koji sebe vide u profesuri ili pak žele da steknu dodatne profesionalne veštine i obogate svoj portfolio.

BIMM Institut blisko sarađuje sa vodećim univerzitetima University of Sussex i Dublin Institute of Technology koji su i akreditovali programe visokog obrazovanja. Svi BIMM koledži su akreditovani i poseduju QAA uverenja. Profesori su stručnjaci u svojim poljima, koji se aktivno bave sviranjem, turnejama i muzičkom produkcijom nekih od poznatih svetskih umetnika kao što su Radiohead, Paul Weller, Beyoncé, Madonna ili Sir Paul McCartney.

Destinacija

BIMM London kampus se nalazi u Fulhamu, jugozapadnom delu Londona. U okviru kampusa se nalaze najsavremeniji objekti, uključujući studija za snimanje, Mac laboratorije, kabineti za post-produkciju, više studija za vežbanje, učionice, prostor za nastupe itd. Visokotehnološku opremu i softvere obezbeđuju vodeći proizvođači muzičke opreme koji aktivno podržavaju i promovišu školu.

Studenti BIMM kampusa u Berlinu nastavu pohađaju u partnerskoj instituciji Noisy Musicworld, čija se zgrada nalazi u Friedrichshain – Kreuzberg delu Berlina koji privlači muzičare, umetnike i studente iz celog sveta i koji predstavlja kreativni i poslovni centar nemačke muzičke industrije. Studiranje u Berlinu studentima omogućava pristup lokalnoj kreativnoj i muzičkoj zajednici, kao i blizinu berlinskih najatraktivnijih klubova. Noisy Musicworld je opremljen studijima za snimanje, sobama za vežbanje, radio stanicom.

BIMM Dublin kampus podrazumeva dve lokacije – glavnu zgradu u Francis Street u centru grada i zgradu u delu grada The Coombe, nedaleko od glavne zgrade. U sklopu kampusa se nalazi šest velikih nastavnih studija, prostor za žive nastupe, učionice, zajedničke prostorije. The Coombe prostor je još uvek u fazi razvoja i uključivaće i studio za snimanje, kompjutersku  sobu kao i dodatne učionice.

BIMM Birmingham poseduje najsavremenije objekte. Smešten u Digbeth delu grada koji pripada samom centru, tri glavne zgrade kampusa su opremljene najsavremnijom tehnologijom i uključuju učionice, prostore za nastupe, studije za snimanje, prostorije za probe i Mac laboratorije.

BIMM Manchester se nalazi u Great Marlborough Street u novoj, namenski opremljenoj savremenoj zgradi. U kampusu se nalaze učionice, studiji za probe i najsavremeniji Mac studio. Pored toga studenti imaju pristup obližnjem Blueprint Studios– studiju za snimanje.

BIMM Bristol kampus se nalazi na King Square u centru Bristola, i idealno je okruženje za ljude koji žele da steknu vrhunske veštine i tehnike potrebne za uspeh u savremenoj muzičkoj industriji. Prostorije uključuju prostor za žive nastupe, pevački studio, prostor za sviranje gitare, studio za pisanje, artist development prostoriju, bas studio i prostoriju za bubnjeve.

BIMM Brighton je prvi u nizu BIMM centara. Poseduje tri zgrade na različitim lokacijama. Studentima su na raspolaganju 14 fantastičnih učionica, vrhunska oprema (Mesa, Boogie, Cornford, Marshall, Vox, Fender…), dve sobe sa bubnjevima, soba za pisanje, prostor za gitare i bas i četiri prostora za žive nastupe. Studenti BIMM-a takođe imaju na raspolaganju i besplatno mesto za vežbanje u gradskom Monster Studios, dok se Brighton Electric često koristi za audicije i procene.

Programi

SMEROVI OSNOVNIH STUDIJA (Bachelor) – 3 godine

 • BMus (Hons) Popular Music Performance* – London
 • BMus (Hons) Popular Music Performance + Foundation Year* London
 • BA (Hons) Professional Musicianship London
 • BA (Hons) Professional Musicianship ostali centri*
 • BA (Hons) Songwriting London, Brajton, Mančester, Bristol, Berlin, Hamburg
 • BA (Hons) Music Production svi centri
 • BA (Hons) Music Business London, Brajton, Mančester, Bristol, Berlin, Hamburg
 • BA (Hons) Event ManagementLondon, Brajton, Mančester, Bristol
 • BA (Hons) Music Journalism London, Brajton, Mančester
 • BA (Hons) Commercial modern music* Dablin

 DIPLOMA PROGRAMI – 1 ili 2 godine

 • Diploma Popular Music Performance* London
 • Diploma Music Production London
 • Diploma Songwriting London,
 • Artist development Diploma in Music Performance Mančester
 • 2 year Extended Artist Development Diploma in Music Performance Brajton
 • 2 year Extended Diploma in Events and Sound Production Brajton
 • 2 year Extended Entrepreneur’s Diploma in Music Business Brajton
 • Diploma in Live Sound and Tour Management Mančester
 • CPD Diploma Professional Musicianship* Dablin (samo za EU državljane)

*(guitar, bass, drums, vocals and songwriting)

 POSTDIPLIMSKI PROGRAM – 1 godina

 • Postgraduate Certificate in Learning and Teaching – Brajton, Mančester

 Uslovi upisa:

 • IELTS UKVI 6.5 (nijedan segment ispod 6.0),
 • diploma srednje škole.

 AUDICIJE – Svi aplikanti za izvođačke programe moraju da prođu audiciju. Audicija se može organizovati ili u odabranom kampusu ili se organizuje digitalna/onlajn audicija.

Cena programa u Velikoj Britaniji

 • BA programi: internacionalni studenti 12.750 £ / EU studenti 7.250 £ po godini
 • Diploma programi: Internacionalni studenti 12.450 £ / EU studenti 6.950 £ po godini
 • Postdiplomski program: internationalni studenti 11.000 £/ EU studenti 5.500 £

Cene programa u Irskoj

 • BA programi: internacionalni studenti 11.500 €/ EU studenti 3.000 € po godini
 • Diploma programi: EU studenti 1.950 € po godini

Cene programa u Berlinu

 • Internacionalni studenti 12.950 €/ EU studenti 7.450 €
 • Diploma programi: internacionalni studenti 14.450 €/ EU studenti 8.950 €

Dodatni troškovi: prijava 8400 rsd, viziranje, osiguranje, smeštaj, životni troškovi i drugi nepomenuti troškovi.

Smeštaj

BIMM svim zainteresovanim studentima daje instrukcije i pomaže u pronalasku adekvatnog smeštaja, bilo da su u pitanju studentski domovi ili pronalazak  cimera sa kojim će se deliti stan.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print