Studije u Americi

Fakultet

University at Albany

Smešten u Olbaniju (Albany), glavnom gradu države Njujork, University at Albany je vodeći državni univerzitet u ovoj regiji.

Uptown Campus, glavni kampus univerziteta je opisivan je kao ”prepoznatljiv rad moderne umetnosti”. U okviru kampusa se takođe nalaze i Performing Arts Center, University Art Museum i New York State Writers Institute. Jedan od specijalizovanih objekata na kampusu je meteorološka laboratorija nacionalne meteorološke službe, linearni akcelerator za istraživanje fizike i najsavremeniji centar za prenos podataka koji podržava računare i umrežavanje visokih performansi.

Centar aktivnosti studenata je Campus Center, koji se trenutno proširuje za 23.000 m2. Sadrži salone, kancelarije za sastanke i trpezarije, salu za ples, kafeteriju, bankarske objekte, prodavnicu, knjižaru Barnes & Noble i raznovrsne opcije brze hrane i zdrave hrane. U četiri studentska doma smešteno je oko 1.200 studenata. Domovi se sastoje od osam trospratnih zgrada i nebodera sa 23 sprata. U svakom domu se pored studentskih soba nalaze i zajedničke prostorije za odmor, rekreaciju i obroke. Od sportskih terena tu su osvetljeni teniski tereni, tereni za odbojku i košarku, kao i nekoliko igrališta opšte namene. Od zatvorenih terena, najveća je SEFCU arena koja ima atletsku stazu, savremeni fitnes centar, kompletno opremljeni atletski kompleks, svlačionice.

Downtown kampus, je kompleks izgrađen u klasičnom džordžijskom stilu je od 1909. do 1966. bio glavni kampus univerziteta. Nedavno je renoviran i u sklopu kampusa se nalaze Rockefeller College of Public Affairs & Policy, School of Criminal Justice, School of Social Welfare, kao i novi College of Engineering and Applied Sciences.                                     

Health Sciences Campus, bivši farmaceutski kompleks, priključen je univerzitetu 1996. godine i jedan je od najperspektivnijih centara za istraživanje bionauka i visoke tehnologije.  Akademsko središte kampusa je svakako School of Public Health, a njeni istraživački centri uključuju Cancer Research Center i Center for Functional Genomics.

Najsavremeniji školski objekti podržavaju kvalitet akademskih programa univerziteta. Zgrade Life Sciences Research i Cancer Research Center poseduju laboratorije i visoko tehnološke instrumente koji unapređuju učenje i istraživanje u prirodnim naukama. School of Business studentima nudi nastavu i preduzetničko okruženje svetskog nivoa. Društveni angažman je duboko usađen u kulturu univerziteta, a po aktivnosti univerziteta po ovom pitanju su stekli nacionalno priznanje. Više od 7.400 studenata obavlja neku vrstu društvenog rada, bilo kroz nastavni plan ili ličnim volonterskim angažmanom.   UAlbany ima preko 300 studentskih klubova i organizacija, od pred profesionalnih organizacija do Ultimate Frizbi kluba!

Univerzitet je ponosan na svoj sportski program sa preko 18 različitih sportova I 490 studenata koji se takmiče u NCAA (National Collegiate Athletic Association). Pored toga UAlbany Athletics je član America East Conference, Colonial Athletic Association (američki fudbal) i Metro Atlantic Athletic Conference (ženski golf).

Studenti mogu birati između 150 programa osnovnih studija i više od 125 programa postdiplomskih studija, iz različitih oblasti. Nastavno osoblje univerziteta čine svetski poznati naučnici I profesori od kojih su mnogi aktivno uključeni u istraživanja čiji rezultati vrlo bitno utiču na unapređenje svakodnevnih života svih građana. Kao mentori, svojim studentima omogućavaju brojne prilike za istraživački rad, inspirišući studente da unaprede svoje veštine I aspiracije.

Izvanrednost UAlbany obrazovanja se pokazuje I priznavanjem od strane mnogih nezavisnih izvora. UAlbany je rangiran u vrhunske državne univerzitete od strane Forbsa, a U.S. News & World Report konstantno veliki broj postdiplomskih programa rangira među top 50 u SAD.

Destinacija

Smešten u Olbaniju (Albany), glavnom gradu države Njujork, University at Albany je vodeći državni univerzitet u ovoj regiji. Svojim studentima nudi sve pogodnosti velikog univerziteta u okruženju koje osmišljeno za razvijanje individualnog uspeha. Lokacija na kojoj se univerzitet nalazi ima najveću stopu zaposlenja u tom delu države i središte je rastućim industrijama i kompanijama (vlada, tehnologija, biznis, zdravstvo i obrazovanje). Upravo lokacija daje studentima neograničene prilike za radnu praksu i  volontiranje kroz koje stiču značajno radno iskustvo, testiraju svoje veštine i pripremaju se za uspešnu poslovnu karijeru.

Ova oblast je takođe kulturni i zabavni centar, a neke od atrakcija su New York State Museum, Time Union Centar. U blizini se nalaze Berkshirte, Catskill i Adirondack planine kao i Saratoga Springs, koji su poznate oblasti za rekreaciju.

Programi

Univerzitet priprema svoje studente za nastavak karijere u širokom spektru različitih zanimanja i upis na vrhunske postdiplomske, pravne i medicinske škole. Studenti UAlbany imaju mogućnost stažiranja u Fortune 500 kompanijama iz različitih oblasti poslovanja, plus rane garancije upisa studija medicine od strane Albany Medical Center kao i jedinstveno partnerstvo sa Albany Law School. Univerzitet je nedavno svoju ponudu proširio trenutno aktuelnim programima kao što su: computer engineering, homeland security, emergency preparedness, digital forensics, financial market regulation, i public health.

U sklopu univerziteta se nalazi devet visokoobrazovnih škola: COLLEGES OF ARTS AND SCIENCES, ENGINEERING AND APPLIED SCIENCES, EMERGENCY PREPAREDNESS, HOMELAND SECURITY AND CYBERSECURITY; NELSON A. ROCKEFELLER COLLEGE OF PUBLIC AFFAIRS & POLICY; SCHOOLS OF BUSINESS, CRIMINAL JUSTICE, EDUCATION, PUBLIC HEALTH I SOCIAL WELFARE.

U današnjem društvu potrebno je više od zanata ili knjiškog znanja. Potrebno je posedovati širok pogled na svet – sposobnost prilagođavanja, prihvatanja novih ideja i promena. Na UAlbany naći ćete resurse I steći iskustva potrebna da se pripremite za budućnost. I tokom osnovnih i postdiplomskih studija vaši mentori će vam pokazati pravi put – oni blisko sarađuju sa ljudima iz industrije, sami su objavljivani autori i iz iskustva znaju šta je to što je potrebno da biste uspeli.

Širok spektar  akademskih izbora uključuje preko 150 programa osnovnih i preko 120 programa postdiplomskih studija, od kojih su neki rangirani u samom vrhu nacionalnih programa. Škole Criminal Justice I Social Welfare se pojavljuju u top 10 nacionalnih programa.

Cene za internacionalne studente 2017-2018

PROGRAM ŠKOLARINA DODATNI TROŠKOVI UKUPNO
Osnovne studije $10,775.00* $2,082.50 $ 26,044.80
Graduate Master & PHD $11,105.00* $1,600.50 $ 25,246.80
Master of Business Administration $12,195.00* $1,600.50 $ 27,926.80
Master of Social Work $11,105.00* $1,600.50 $ 25,746.80

*po semestru

University at Albany dodeljuje akademske stipendije do 5,000 $ godišnje kandidatima koji ispunjavaju akademske zahteve škole. Aplikantima koji ispunjavaju uslove se stipendija dodeljuje automatski, bez potrebe za dodatnim aplikacijama.

Univerzitet je pod okriljem Board of Regents države Njujork, koji je registrovao sve svoje studijske programe i u potpunosti odobrio svoje profesionalne programe od strane državnog odeljenja za (State Education Department). UAlbany je takođe član saveta postdiplomskih škola u SAD i akreditovan od strane Middle States Commission on Higher Education. Takođe poseduje I akreditacije specijalizovanih programa od sledećih institucija: American Chemical Society, American Library Association, American Psychological Association, Commission on Accreditation, Association to Advance Collegiate Schools of Business, Council on Education for Public Health, Council on Social Work Education, National Association of School Psychologists, Network of Schools of Public Affairs and Administration, New York State Office of Professions, Planning Accreditation Bord, Teacher Education Accreditation Council, Accreditation Committee, now merged into the Council for the Accreditation of Education Preparation.

Dodatni troškovi: registracija 50 USD + 8.400 rsd, dodatni administrativni troškovi za internacionalne studente oko 2.200 USD, viziranje, smeštaj, životni troškovi i drugi nepomenuti troškovi.

Smeštaj

Univerzitet pomaže svojim studentima da pronađu adekvatan smeštaj. U ponudi su smeštaj na kampusu i van kampusa. Takođe postoji mogućnost doplate za obroke.

Smeštaj na kampusu može biti u standardnim studentskim sobama, studijima ili stanovima. UAlbany ima osam studentskih rezidencija namenjenih studentima osnovnih studija. Rezidencije pružaju pogodnosti koje se kreću od fitnes centra do kablovske televizije i WiFi interneta.

Smeštaj van kampusa se može organizovati putem besplatnog studentskog servisa koji univerzitet nudi. Servis pruža informacije o dostupnosti odgovarajućih objekata i kontakt detalje. Takođe pomaže u povezivanju sa drugim studentima koji traže cimere ili šalju obaveštenje kada se na tržištu pojavi  adekvatan prostor za izdavanje.

Cene univerzitetskog smeštaja se kreću od 8.364 $ do 12.586 $ po akademskoj godini, u zavisnosti od odabrane opcije.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print