Studije u Beču

Fakultet

Modul University Vienna

MODUL University je internacionalni privatni univerzitet, koji je osnovala Privredna komora Beča. Stručna škola MODUL College osnovana je još 1908. godine i jedna je od škola sa najdužom tradicijom obrazovanja u oblasti turizma i ugostiteljstva u celom svetu.

Od 2007. godine MODUL univerzitet nudi vrhunsko visoko obrazovanje (BBA, BSc, MSc, MBA i PhD programe) u oblastima internacionalnog menadžmenta, novih medijskih tehnologija, javne uprave, održivog razvoja i turizma i ugostiteljstva. Istraživački i obrazovni programi MODUL univerziteta se fokusiraju na strategije usmerene ka budućnosti, a koje zadovoljavaju potrebe i osiguravaju dobrobit sadašnjih i budućih generacija.

Preko 70% internacionalnih studenata obezbeđuje multikulturalno okruženje bitno za razvoj individualne ličnosti i razumevanje globalizacije. Sva predavanja su isključivo na engleskom jeziku, a predavači su visokokvalifikovani stručnjaci iz odabranih oblasti sa internacionalnim iskustvom. Poslovno orijentisano obrazovanje promoviše duh preduzetništva i efikasno pružanje usluga.

Studentima se pružaju odlične mogućnosti stažiranja i zaposlenja u više od 400 ekskluzivnih partnerskih kompanija. Pored toga, studenti imaju mogućnost razmene tj. pohađanja jednog semestra na nekom od partnerskih univerziteta širom sveta (Azija, Australija, Evropa, Južna Amerika i SAD). Svi programi su akreditovani od strane Agencije za osiguranje kvaliteta i akreditaciju Austrije, članice Evropske asocijacije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju (ENQA).

Pored mnogobrojnih učionica zgrada univerziteta poseduje i panoramsku terasu sa koje se pruža najlepši pogled na grad; studentski centar skoji nudi mnogobrojne usluge uz lični pristup svakom studentu. Svojim studentima MODUL nudi i mnogobrojne vannastavne aktivnosti i ohrabruje ih u učestvovanju na njima. Vannastavne aktivnosti podrazumevaju različite studentske klubove, sportske turnire, društveno koristan rad, izlete i ekskurzije.

Destinacija

Univerzitetski kampus se nalazi na živopisnom brdu Kahlenberg, sa koga se pruža spektakularan pogled na austrijsku prestonicu. Na obroncima bečke šume, lokacija univerziteta nudi mirno okruženje idealno za učenje, a istovremeno boravak studenata u jednom od najlepših svetskih gradova.

Osnovne studije

Programi osnovnih studija podeljeni su na BBA Bachelor of Business Administration i BSc Bachelor of Science. Ono što im je zajedničko jeste prva godina studija koja je opšta za sve smerove i obuhvata osnovne biznisa i menadžmenta poput poslovne administracije, prava, ekonomije, komunikacije, finansijskog menadžmenta i ličnog razvoja. BBA je usmeren na praktične veštine,  dok BSc programi obuhvataju usvajanje osnovnih principa nauke.

 1) BBA Bachelor of Business Administration programi obuhvataju znanja o turističkoj, ugostiteljskoj ili industriji organizacije događaja. Sastavni deo programa jeste obavezna radna praksa koja pruža priliku da se integrišu teorijski koncepti u profesionalnom okruženju. Radni deo programa traje 4-6 meseci, odnosno oko 900 sati i omogućava studentima da steknu iskustvo u realnom poslovnom okruženju. Dostupni su sledeeći smerovi studija: BBA in Tourism and Hospitality Management sa specijalizacijom u Event Management, Tourism Management ili Hotel Management (3 godine) i BBA in Tourism, Hotel Management and Operations (4 godine).  

2) BSc Bachelor of Science in International Management je trogodišnji program na kome studenti stiču vrhunske rukovodeće veštine za poslovanje u internacionalnom okruženju. Ovaj program je idealan izbor za studente koji žele da grade karijeru u oblastima marketinga, prodaje i odnosima sa javnošću, finansijama, ljudskim resursima ili žele da pokrenu sopstveni posao. BSc program nudi specijalizaciju u sledećim oblastima: Interactive Marketing, Entrepreneurship and Governance i International Management.

Master

Programi master studija podeljeni su na MSc Master of Science i MBA Master of Business Administration. Svi programi ukupno traju dve godine, s tim što se MBA program odvija jednom mesečno (2-3 dana), dok su MSc full-time program i predavanja se odvijaju sve vreme bez prekida.

 1) MSc Master of Science programi usmereni su na razvoj kritičkog mišljenja i kolaborativnog učenja u susret izazovima 21. veka. Pored obaveznih predmeta za odabranu oblast, studenti imaju mogućnost da pohađaju dodatne kurseve jezika na jednoj do partnerskih institucija potpuno besplatno, kao i enrichment kurseve koji pomažu u ličnom i profesionalnom razvoju. Na raspolaganjuu su sledeći smerovi: MSc in Management, MSc in International Tourism Management, MSc in Sustainable Development, Management and Policy.

 2) MBA Master of Business Administration program posebno je osmišljen za profesionalce koji žele da unaprede svoju karijeru. Ovo je dvogodišnji program kroz koji se usavršavaju osnovne poslovne discipline poput menadžmenta, ljudskih resursa, organizacionog ponašanja, računovodstva i finansija. Predavanja su organizovana jednom mesečnu, u trajanju od 2 do 3 dana, tokom kojih se pohađaju intenzivni seminari, tako da je program dosta fleksibilan i moguće je uskladiti ga sa poslovnim i prvatnim obavezama. Ukoliko MBA student završi sve obavezne kurseve u prvih 12 meseci programa, može dobiti MBA diploma već nakon 18 meseci, (uključujući 4 meseca posvećena pisanju disertacije). 

Doktorske studije

Program je dostupan u oblasti Doctor of Philosophy (PhD) in Business and Socioeconomic Sciences. Reč je o četvorogodišnjem programu koji priprema kandidata za inovativan doprinos u istraživanju u specijalizacijama koje su vezane za industriju. Program obuhvata teoriju, metolodologiju i dizajn istraživanja, ali i specijalizovane istraživačke seminare koji se temelje na potrebama. Nakon završetka programa, student priprema disertaciju.

Foundation program

Ovaj program studentu obezbeđuje pripremu za predstojeće osnovne studije na MODULU. Tokom programa studenti usavršavanju engleski jezik, matematiku i određene aspekte biznisa, administracije, ekonomije i geografije. Paralelno sa adaptacijom i programom uči se o Austriji, kulturi i načinu života. Program traje jedan semestar (septembar-januar ili februar-jun) i odvija se na engleskom jeziku.

Uslovi upisa

  • Engleski jezik: IELTS 5 za Foundation, 6.0 za BBA/BSc, 6.5 za MSc i MBA, 7.0 za doktorske studije
  • Prethodno obrazovanje: diploma srednje škole (Foundation/BA, BSc) diploma osnovnih studija (MSc, MBA)
  • Početak programa: februar, septembar.
  • Napomena: fakultet zadržava pravo da traži dodatna dokumenta za upis.

CENE za akademsku 2019/2020. godinu:

  • Osnovne studije: 12.333 € po godini (trogodišnji program), 13.000 € (četvorogodišnji program);
  • Master studije: 12.000 € po godini (dve godine);
  • MBA program: 12.500 € po godini (dve godine);
  • Foundation program: 5.900 € za 1 semestar;
  • Doktorske studije: 11.250 € po godini (4 godine)
  • Smeštaj: oko 3.600 € po godini, u zavisnosti od odabrane opcije

Dodatni troškovi: zdravstveno osogiranje 650 €, troškovi života oko 3.600 € i više, boravišna dozvola 120 €, karta za gradski prevoz 225 €, nastavni materijal 350 €, troškovi viziranja pasoša, avio karte/prevoz, transfer od/do aerodroma, lični troškovi polaznika i drugi nepomenuti troškovi.

Modul univerzitet pruža i mogućnost dobijanja STIPENDIJA i umanjenja troškova školarine u iznosu 3.000 € – 7.000 €, a u zavisnosti od odabranog programa studija.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print