Studije u Beču

Fakultet

Modul University Vienna

MODUL University u Beču je internacionalni privatni univerzitet, koji je osnovala Privredna komora Beča. Stručna škola MODUL College je osnovana još 1908. godine i jedna je od škola sa najdužom tradicijom obrazovanja u oblasti turizma i ugostiteljstva u celom svetu. Od 2007. godine MODUL univerzitet nudi vrhunsko visoko obrazovanje (BBA, BSc, MSc, MBA i PhD programe) u oblastima internacionalnog menadžmenta, novih medijskih tehnologija, javne uprave, održivog razvoja i turizma i ugostiteljstva. Istraživački i obrazovni programi MODUL univerziteta se fokusiraju na strategije usmerene ka budućnosti, a koje zadovoljavaju potrebe i osiguravaju dobrobit sadašnjih i budućih generacija.

Preko 70% internacionalnih studenata obezbeđuje multikulturalno okruženje bitno za razvoj individualne ličnosti i razumevanje globalizacije. Sva predavanja su isključivo na engleskom jeziku, a predavači su visokokvalifikovani stručnjaci iz odabranih oblasti sa internacionalnim iskustvom. Poslovno orijentisano obrazovanje promoviše duh preduzetništva i efikasno pružanje usluga. Studentima se pružaju odlične mogućnosti stažiranja i zaposlenja u više od 400 ekskluzivnih partnerskih kompanija. Pored toga studenti imaju mogućnost razmene tj. pohađanja jednog semestra na nekom od partnerskih univerziteta širom sveta (Azija, Australija, Evropa, Južna Amerika i SAD). Svi programi su akreditovani od strane Agencije za osiguranje kvaliteta i akreditaciju Austrije, članice Evropske asocijacije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju (ENQA).
Pored mnogobrojnih učionica zgrada univerziteta poseduje i panoramsku terasu sa koje se pruža najlepši pogled na grad; studentski centar skoji nudi mnogobrojne usluge uz lični pristup svakom studentu. Svojim studentima MODUL nudi i mnogobrojne vannastavne aktivnosti i ohrabruje ih u učestvovanju na njima. Vannastavne aktivnosti podrazumevaju različite studentske klubove, sportske turnire, društveno koristan rad, izlete i ekskurzije.

Destinacija

Univerzitetski kampus se nalazi na živopisnom brdu Kahlenberg, sa koga se pruža spektakularan pogled na austrijsku prestonicu. Na obroncima bečke šume, lokacija univerziteta nudi mirno okruženje idealno za učenje, a istovremeno boravak studenata u jednom od najlepših svetskih gradova.

Osnovne studije

Svi programi osnovnih studija dele zajedničke predmete koji pokrivaju osnove menadžmenta i poslovne administracije, kao što su finansijski menadžment, ljudski resursi, marketing, IT kao i kursevi komunikacije i ličnog razvoja kako bi se unapredile veštine prezentacije, akademskog pisanja i komunikacije.

BACHELOR OF BUSINESS ADMINISTRATION (BBA) programi daju priliku studentima da prodube svoje znanje o turističkoj, ugostiteljskoj ili industriji organizacije događaja sa uključenom radnom praksom, koja im pruža priliku da integrišu teorijske koncepte u profesionalnom okruženju. Obavezni radni deo programa od 900 sati (oko 4-6 meseci) omogućava studentima da steknu iskustvo u radu u realnom poslovnom okruženju:

BBA in Tourism and Hospitality Management (3 godine) nudi mogućnost specijalizacije iz sledećih oblasti: Event Management, Tourism Management ili Hotel Management. Savršen je izbor za sve one koji žele da postanu lideri u industriji turizma i ugostiteljstva i bave se organizacijom putovanja, hotel konsaltingom, menadžmentom luksuznih brendova, ili rade na kruzerima, u avio kompanijama i drugim uslužnim delatnostima. Takođe je odličan izbor ukoliko polaznik već ima prethodno obrazovanje i praksu iz oblasti turizma i ugostiteljstva (na primer u stručnim školama).

BBA in Tourism, Hotel Management and Operations (četvorogodišnji program)

Sa naglaskom na praktično obrazovanje u oblasti operativnog upravljanja hotelima, ovaj program priprema studente za uspešnu karijeru u hotelskoj i ketering industriji. Tokom programa se stiču jedinstvene veštine za uspešno upravljanje hotelima, ali i najnovija znanja iz oblasti poslovanja, a zajedno čine pravi spoj koji se uklapa u jednu diplomu.

BACHELOR OF SCIENCE (BSc) IN INTERNATIONAL MANAGEMENT je trogodišnji program na kome studenti stiču vrhunske rukovodeće veštine za poslovanje u internacionalnom okruženju. Ovaj program je idealan izbor za studente koji žele da grade karijeru u oblastima marketinga, prodaje i odnosima sa javnošću, finansijama, ljudskim resursima ili žele da pokrenu sopstveni posao. Studenti koji se odluče za ovaj smer nemaju radnu praksu, nego izučavaju oblast Principi nauke (Principles of Science). U okviru ovog modula steći će uvid u ‘‘naučni metod’’ kao univerzalnu strategiju za rešavanje problema u menadžmentu i drugim oblastima u kojima se donose odluke. Naučiće da osmisle, planiraju i implementiraju sopstvene projekte zasnovane na praktičnom ličnom iskustvu.

BSc program nudi specijalizaciju u sledećim oblastima: Interactive Marketing, Entrepreneurship and Governance i International Management.

Uslovi upisa za BBA i BSc programe:

 • IELTS 6.0 (nijedan segment ispod 5.5),
 • diploma srednje škole.

Početak programa: februar, septembar (rok za prijavu: 31. oktobar, 31. avgust)

Cena programa po godini: 12.333 € (trogodišnji program),  13.000 € (četvorogodišnji program)

Dodatni troškovi: prijava na program 8400 rsd, troškovi viziranja, prevoza, transfera, nastavni materijal, osiguranje, lični i drugi nepomenuti troškovi.

Master studije

MASTER PROGRAMI u trajanju od dve godine nude specijalizacije iz sledećih oblasti:

 • (MSc) in Management,
 • (MSc) in International Tourism Management,
 • (MSc) in Sustainable Development.

Pored obaveznih predmeta za svaku od odabranih oblasti, studenti imaju priliku da pohađaju dodatne kurseve jezika (do 4 kursa) na jednoj od partnerskih institucija, bez doplate, kao i brojne opcione kurseve (Enrichment courses) koji značajno mogu pomoći kako u ličnom tako i u profesionalnom razvoju studenta. Uspešnim polaganjem opcionih kurseva (ukupno 18 ECTS) student pored svoje MSc diplome stiče pravo i na MSc sertifikat iz odabrane oblasti (Advanced Management, Business Development, Innovation and Design for Tourism, Interactive Marketing and Social Media, Real Estate Management and Hotel Development, Toursm and Service Management).

Uslovi upisa:

 • IELTS 6.5 (nijedan segment ispod 6.0),
 • diploma osnovnih studija.

Početak programa: februar, septembar (rok za prijavu: 31. oktobar; 31. maj)

Cena programa po godini: 12.000 €

Master of Business Administration (MBA) je dvogodišnji program, specijalno osmišljen za profesionalce iz industrije koji žele napredak u karijeri. Ove veštine se razvijaju na temelju osnovnih poslovnih disciplina uključujući menadžment ljudskih resursa, organizaciono ponašanje, računovodstvo i finansije, marketing, inovacije i preduzetništvo. MBA program omogućava pohađanje predmeta jednom mesečno u trajanju od 2 do 3 dana tokom kojih su interaktivni seminari. Ovakav raspored je izuzetno pogodan za zaposlene profesionalce. Ukoliko MBA student završi sve obavezne kurseve u prvih 12 meseci programa, može dobiti MBA diploma već nakon 18 meseci, (uključujući 4 meseca posvećena pisanju disertacije).

Uslovi upisa:

 • IELTS 6.5 (nijedan segment ispod 6.0),
 • diploma osnovnih studija.

Početak programa: septembar  (rok za prijavu: tokom cele godine)

Cena programa (za obe godine): 25.000 €

Dodatni troškovi: prijava na program 8400 rsd, troškovi viziranja, prevoza, transfera, nastavni materijal, osiguranje, lični i drugi nepomenuti troškovi.

Doktorske studije

DOKTORSKE STUDIJE – Doctor of Philosophy (PhD) in Business and Socioeconomic Sciences je četvorogodišnji program doktorskih studija koji priprema kandidate za inovativne istraživačke doprinose u odabranim oblastima specijalizacije. Na osnovu jedinstvene istraživačke orijentacije pet MODUL fakulteta, PhD kandidati mogu izabrati jednu od sledećih oblasti za svoje doktorske studije: Information Systems; Marketing; Sustainable Development; Public Governance; Service Management; Tourism; Leisure Science; Quality of Life, Well-being and Environmental Psychology.

Uslovi upisa:

 • IELTS 7.0 / 7.5,
 • diploma master studija ili Post Graduate diploma.

Početak programa: februar, septembar  (rok za prijavu: 10. februar; 31. avgust)

Cena programa po godini: 11.250 €

Dodatni troškovi: prijava na program 8400 rsd, troškovi viziranja, prevoza, transfera, nastavni materijal, osiguranje, lični i drugi nepomenuti troškovi.

Stipendije

Modul univerzitet pruža i mogućnost dobijanja STIPENDIJA i umanjenja troškova školarine u iznosu 3.000 € – 7.000 €, a u zavisnosti od odabranog programa studija.

Smeštaj

Studenti mogu birati između smeštaja u jednom od studentskih domova u blizini univerziteta ili privatnog smeštaja. Cene smeštaja u studentskom domu u jednokrevetnoj sobi sa sopstvenim kupatilom se kreće oko 300 € mesečno.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print