Studije u Švajcarskoj – BHMS , Lucern

U trećoj epizodi serijala „Svet je moje mesto mesto“, Egidina studentkinja Mina nas provodi kroz svoj školovanje i život u Lucernu u Švajcarskoj, na fakultetu BHMS – Business and Hotel Management School.

U ovom tekstu izdvajamo nekoliko razloga zašto da se odlučite na studije na BHMS fakultetu u Švajcarskoj:

  • Bečelor diploma za 18 meseci nastave + 18 meseci plaćene stručne prakse

BHMS (zajedno sa The Robert Gordon University) je kreirao izvanredan program osnovnih studija (bečelor) koji za samo 3 godine dovodi studenta do diplome, za razliku od uobičajenih četvorogodišnjih bečelor programa u Švajcarskoj. Kvalitet edukativni dela programa… Studenti na BHMS mogu da steknu  Bachelor of Arts Degree in Hotel and Hospitality Management kroz program koji se sastoji od 18 meseci nastave i 18 meseci plaćene stručne prakse! 

  • Nastava u blokovima po 5 nedelja

BHMS je uveo jedinstven sistem školovanja uvođenjem semestra u trajanju od 20 nedelja koji su izdeljeni u 4 dela (term) od po 5 nedelja svaki. Ovaj sistem omogućava da studenti tokom bloka od 5 nedelja izučavaju samo 3 ili 4 predmeta i kada ih polože prelaze na sledeći blok. Na ovaj način BHMS studenti obrađuju i polažu 12 do 14 akademskih predmeta za samo 6 meseci, a da se pri tom nisu preopterećeni gradivom!

  • Zagarantovana stručna praksa i zaposlenje

Stručna praksa (internšip, internship) je sastavni i obavezni deo programa ovog fakulteta. Svake akademske godine, studenti 4 do 6 meseci rade u hotelima ili restoranima koje je odobrio fakuletet BHMS. Pored ovoga, BHMS sarađuje sa mnogim internacinalnim agencijama za zapošljavanje i pomaže diplomiranim studentima da pronađu zaposlenje u Evropi, Aziji i severnoj Americi.

Pogledajte epizodu serijala „Svet je moje mesto“ u kojem nas Mina upoznaje sa BHMS fakultetom:

 

Epizode koje ste propustili pogledajte na Egidinom You Tube kanalu:

 

Share

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *