Učenje engleskog jezika u Kembridžu

kembridz

Škola

Studio Cambridge

Ova škola osnovana je 1954. godine i najstarija je škola engleskog jezika u Kembridžu. Priznata je od strane Britanskog Saveta, član je English UK, vodeće svetske asocijacije za učenje jezika u inostranstvu, kao i prestižnog udruženja nezavisnih škola IALC.

Škola raspolaže sa 22 učionice u kojima nastavu svakodnevno pohađa u proseku 200-250 studenata. Radi se u malim grupama od 10 do 12 učenika, sa maksimalnim brojem od 16 polaznika po grupi. Svim polaznicima škole na raspolaganju su centar za učenje (sa bibiotekom, kompjuterima…), besplatan internet, jezička laboratorija, studentski servis, kafeterija.

Vreme van nastave – Škola organizuje mnoštvo aktivnosti u gradu ili ekskurzije širom Velike Britanije, koje se organizuju svakog vikenda. Kulturne aktivnosti obuhvataju posete pozorištima, muzejima, koncertima, festivalima. Veliki broj pabova, restorana, klubova predstavlja popularna mesta među studentima. Na samo 15 minuta od škole nalazi se odličan sportski centar sa bazenom.

Destinacija

Kembridž spada među najčuvenije i najstarije univerzitetske gradove u Velikoj Britaniji i svetu. Nalazi se na sat vremena od Londona. Velelepnost starih građevina i univerziteta nikog ne ostavlja ravnodušnim. Pitom i tih, Kembridž predstavlja idealno mesto za posvećivanje nauci. Brojni slavni naučnici i umetnici su se školovali u ovom gradu. Grad osvežavaju mnogobrojni parkovi kao i reka Kam (Cam) koja protiče kroz njega i stvara autentičan ambijent koji predstavlja idealno mesto da se posetilac posveti nauci i učenju.

Kursevi

Kursevi jezika koje škole organizuje su:

Intenzivni engleski EFL-20, koji se bazira na učenju engleskog neophodnog za svakodnevnu i kvalitetnu komunikaciju;

Intenzivni kurs jezika EFL-28, koji čini 20 časova nedeljno standardnog engleskog pre podne i 8 časova poslepodne iz neke od izbornih oblasti (jezičke veštine, kultura, biznis, čitanje i pisanje, akademski jezik, priprema za IELTS);

Priprema za IELTS održava se u osam termina tokom godine, sa nedeljnim fondom od 28 časova. Kurs traje i upisuje se na 4-6 nedelja. IELTS ispit se može polagati isključivo subotom i škola dozvoljava produženi boravak od jedne noći uz novčanu nadoknadu.

Priprema za FCE i CAE se organizuju u sedam termina tokom godine. Kursevi se sastoje od 28 časova nastave nedeljno. Po završetku kursa moguće je polagati  test I dobiti zvanični sertifikat, uz doplatu.

CELTA sertifikat kursevi se organizuju dva puta godišnje, u trajanju od četiri nedelje. Namenjeni su polaznicima sa visokim novoom znanja engleskog jezika, dok predavačko iskustvo nije neophodno.

Svaki polaznik dobija personalizovani plan rada, a na kraju sedmice radi se test koji pokazuje napredak. Svaki dan nastave možete da posetite centar za učenje, gde ćete osim pristupa kompjuterima, internetu, raznom materijalu za učenje, imati mogućnost i da svoje nedoumice u vezi sa učenjem rešite zajedno sa dežurnim nastavnikom.

Smeštaj

Boravak u porodici je posebno iskustvo za polaznike. Uz mogućnost komuniciranja može da se stekne uvid u način života u Engleskoj. Porodice su rangirane u tri nivoa – tri, četiri i pet zvezdica. Razlika je u odnosu na veličinu životnog prostora i udaljenosti od škole, kao i upotrebe privatnog kupatila, što je moguće obezbediti u porodicama standarda pet zvezdica. Ishrana u porodicama je polupansion radnim danima (sa doplatom ručka u školskoj kantini) i vikendom na bazi punog pansiona. Sobe su jednokrevetne, ali se na zahtev može rezervisati i dvokrevetna soba.

Rezidencije (Tripos Court i CB1) se nalaze u neposrednoj blizini škole, na 15 minuta pešačke udaljenosti od centra grada. Sobe su jednokrevetne sa privatnim kupatilom, a obe reidencije nude visok nivo standarda smeštaja.

Video

Akreditacije

IALC

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print