Učenje engleskog jezika u Kembridžu

Škola

Studio Cambridge

Ova škola osnovana je 1954. godine i najstarija je škola engleskog jezika u Kembridžu. Priznata je od strane British Council-a, a član je i English UK, vodeće svetske asocijacije za učenje jezika u inostranstvu, kao i prestižnog udruženja nezavisnih škola IALC. Pored programa za odrasle polaznike organizuje i 7 letnjiih i 1 celogodišnji centar za decu.

Glavna škola za odrasle smeštena na 15 minuta šetnje od centra grada na adresi Station Road, Salisbury Villas. Sastoji se od dve viktorijanske zgrade iz 19. veka koje pripadaju Univerzitetu u Kembridžu i u kojima su polaznicima na raspolaganju 22 savremene učionice, jezička laboratorija, studentski servis, besplatan internet i WiFi kroz ceo školski centar, bašta za odmor i kafe u kojem se mogu kupiti doručak, ručak i užina. 

Vannastavne aktivnosti – Škola ima čitav tim ljudi koji se bave društvenim aktivnostima nakon nastave polaznika. Organizuju se različite aktivnosti (besplatne ili uz doplatu) počev od različitih sportova, rukotvorina, večeri u pabu, pica večeri, do odlazaka na lokalne fudbalske utakmice, jezičkih radionica i obilazaka znamenitosti grada. Vikendom se organizuju ekskurzije i obilasci destinacija poput Londona, Oksforda, Bata, Edinburga i drugih. Po dolasku u školu polaznici dobijaju nedeljne novine u  kojima postoji raspored aktivnosti za taj period.

Destinacija

Kembridž spada među najčuvenije i najstarije univerzitetske gradove u Velikoj Britaniji i svetu. Nalazi se na sat vremena od Londona, u istočnom delu Engleske, a velelepnost njegovih starih građevina i univerziteta nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Pitom i tih, Kembridž predstavlja idealno mesto za posvećivanje nauci. Brojni slavni naučnici i umetnici su se školovali u ovom gradu. Grad osvežavaju mnogobrojni parkovi kao i reka Kam (Cam) koja protiče kroz njega i stvara autentičan ambijent koji predstavlja idealno mesto da se posetilac posveti nauci i učenju.

Kursevi

Škola organizuje različite kurseve jezika za odrasle u zavisnosti od potreba samog polaznika:

Standard English (20 časova nedeljno);

Intensive English (28 časova nedeljno);

Combination with 1 on 1 (28 časova nedeljno);

IELTS Examination (28 časova nedeljno ;

Cambridge Examination (28 časova nedeljno).

Nastava se organizuje tokom cele godine, a kursevi  počinju svakog ponedeljka ili određenim datumima (kod priprema za ispite). Namenjena je polaznicima svih nivoa znanja, od elementarnog do naprednog, a minimalan uzrast za pohađanje kursa je 16 godina (izuzev za standardni kurs jezika gde je minimum 18 godina).

Po dolasku polaznici rade test jezika radi procene njihovog trenutnog nivoa znanja, a nakon toga raspoređuju se u adekvatne jezičke grupe koje su internacionalne (polaznici iz preko 75 zemalja sveta). 

Smeštaj

Boravak u porodici je posebno iskustvo za polaznike. Uz mogućnost komuniciranja sa članovima porodice može da se stekne uvid u način života u Engleskoj. Porodice su rangirane u tri nivoa – tri, četiri i pet zvezdica. Razlika je u odnosu na veličinu životnog prostora i udaljenosti od škole, kao i upotrebe privatnog kupatila, što je moguće obezbediti u porodicama standarda pet zvezdica. Ishrana u porodicama je na bazi polupansiona radnim danima (sa doplatom ručka u školskoj kantini), dok je vikendom na bazi punog pansiona. Sobe su jednokrevetne, ali se na zahtev može rezervisati i dvokrevetna soba.

Rezidencije se nalaze u neposrednoj blizini škole, na 15 minuta pešačke udaljenosti od centra grada. Sobe su pretežno jednokrevetne, sa privatnim kupatilom, u cenu nisu uključeni obroci, a rezidencije nude visok nivo standarda smeštaja. Smeštaj traje od nedelje pred početka kursa do subote po završetku kursa.

Video

Akreditacije

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju