Učenje engleskog jezika u Kembridžu

kembridz

Škola

Studio Cambridge

Ova škola osnovana je 1954. godine i najstarija je škola engleskog jezika u Kembridžu. Priznata je od strane Britanskog Saveta, član je English UK, vodeće svetske asocijacije za učenje jezika u inostranstvu, kao i prestižnog udruženja nezavisnih škola IALC.

Škola raspolaže sa 23 učionice u kojima nastavu svakodnevno pohađa u proseku 200-250 studenata. Radi se u malim grupama od 10 do 12 učenika, sa maksimalnim brojem od 16 polaznika po grupi. Svim studentima u školi stoji na raspolaganju centar za učenje (sa bibiotekom, kompjuterima…), besplatan internet, jezička laboratorija, studentski servis, kafeterija.

Vreme van nastave – Škola organizuje mnoštvo aktivnosti u gradu ili ekskurzije širom Britanije, pa čak i do Pariza i Brisela, koje se organizuju svakog vikenda. Kulturne aktivnosti obuhvataju posete pozorištima, muzejima, koncertima, festivalima. Veliki broj pabova, restorana, klubova predstavlja popularna mesta među studentima. Na samo 15 minuta od škole nalazi se odličan sportski centar sa bazenom.

Destinacija

Kembridž spada među najčuvenije i najstarije Univerzitetske gradove u Britaniji i svetu. Nalazi se na sat vremena od Londona. Velelepnost starih građevina i Univerziteta, nikog ne ostavlja ravnodušnim. Pitom i tih, Cambridge pretstavlja idealno mesto za posvećivanje nauci. Grad osvežava i reka Cam i mnogobrojni parkovi. Brojni slavni naučnici i umetnici su se školovali u ovom gradu. Prelepo mesto za svakoga ko želi da se udubi u predmet svog studiranja.

Kursevi

Kursevi učenja engleskog jezika u ovoj školi u Kembridžu su:

Intenzivni engleski EFL – 20 bazira se na učenju engleskog neophodnog za svakodnevnu i kvalitetnu komunikaciju;

Intenzivni kurs jezika EFL – 28 čini ga 20 časova nedeljno standardnog engleskog, pre podne i 8 časova posle podne iz neke od izbornih oblasti (jezičke veštine, kultura, biznis, čitanje i pisanje, akademski jezik, proprema za IELTS);

Priprema za IELTS održava se u sedam termina tokom godine, sa nedeljnim fondom od 28 časova. Kurs traje i upisuje se na 6 nedelja. Ispit se može polagati za vreme boravka. IELTS ispit se može polagati isključivo subotom i škola dozvoljava produženi boravak od jedne noći uz novčanu nadoknadu.

Priprema za FCE i CAE su ispiti koji se mogu polagati tokom boravka u školi. Obe pripreme zahtevaju kurs od 28 časova nedeljno. Održavaju se u osam termina tokom godine.

Kurs individualne nastave može da se realizuje u potpunosti individualno ili u kombinaciji sa bilo kojim od kurseva škole;

Škola je otvorena za sva pitanja i potrebe polaznika. Nastava se ne ograničava isključivo na uplaćene časove. Svaki polaznik dobija personalizovani plan rada, a na kraju svake nedelje radi se test koji pokazuje napredak. Svaki dan pre ili posle nastave možete da posetite centar za učenje, gde ćete osim pristupa kompjuterima, internetu, raznom materijalu za učenje, imati mogućnost i da svoje nedoumice u vezi učenja rešite zajedno sa dežurnim nastavnikom.


 

 

Smeštaj

Boravak u porodici je posebno iskustvo za polaznike. Uz mogućnost komuniciranja može da se stekne pregled načina života u Engleskoj. Porodice su rangirane u tri nivoa – tri, četiri i pet zvezdica. Razlika je u odnosu na veličinu životnog prostora i udaljenosti od škole kao i upotrebe privatnog kupatila što je moguće obezbediti u porodicama standarda pet zvezdica. Ishrana u porodicama je polupansion radnim danima (sa doplatom ručka u školskoj kantini) i vikendom na bazi punog pansiona. Sobe su jednokrevetne ali se na zahtev može rezervisati i dvokrevetna soba.

Rezidencija koja se može rezervisati cele godine je Oak tree House. Ovo je mala rezidencija, sa svega pet jednokrevetnih soba. Svaka soba ima kupatilo, a polaznici imaju pristup kuhinji i dnevnu prostoriju koje zajedno upotrebljavaju. Druga rezidencija koja je dostupna cele godine je Cherry Tree House. Nalazi se u atraktivnoj oblasti Cherry Hinton, na samo 10 minuta šetnje od škole. Na raspolaganju su jednokrevetne i dvokrevetne sobe, zajednički dnevni boravak i kuhinja. Većina soba ima sopstveno kupatilo.

Video

Akreditacije

IALC

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print