Studije menadžmenta u Nemačkoj

iubh_studenti

Škola

IUBH School of Business and Management

International University of Applied Sciences

IUBH School of Business and Management je jedan od vodećih privatnih univerziteta u Nemačkoj. Cilj univerziteta je da svojim studentima obezbedi najbolji mogući početak profesionalne karijere. Studenti se pripremaju za svoje internacionalne karijere na tri kampusa – Bad Honnef, Bad Reichenhall i Berlin kampusu. IUBH je prvi nemački univerzitet na kome su sva predavanja isključivo na engleskom jeziku, što je postavilo nove standarde intenacionalnog obrazovanja u Nemačkoj.

Škola je osnovana 1998. godine u Bad Honnef-u. Već 1999. godine univerzitet dobija priznanje Ministarstva obrazovanja i nauke za svoje programe ugostiteljskog, turističkog i avio menadžmenta. Univerzitet je akreditovan od strane Nemačkog saveta za nauke i humanističke studije (Wissenschaftsrat) i FIBAA (Foundation for International Business Administration Accreditation). Univerzitet se konstantno rangira pri vrhu liste. Prema CHE University rangiranju iz 2014. godine, univerzitet je postigao zapažene rezultate i pozicionirao se među najbolje privatne univerzitete primenjenih nauka  iz oblasti poslovne administracije.

Kampusi

Kampus Bad Honnef

Glavni kampus univerziteta je lociran u gradu Bad Honnef, u blizini Bona. Nalazi se u istorijskom St. Anno parku, u samom centru grada. U okviru kampusa nalaze se nastavne i rezidencijalne zgrade, biblioteka, restorani i kafei. Renovirane stare zgrade kombinovane sa savremenom arhitekturom pružaju opuštenu atmosferu i predtavljaju prijatno mesto za učenje. Studentima univerziteta su ponuđene sve pogodnosti potrebne za komforan život i uspešno studiranje: savremeno opremljene učionice, softverski trening u modernom kompjuterskom centru, internet pristup u celom kampusu, biblioteka sa bazom podataka za on-line instraživanje, kao i profesionalno opremljena kuhinja za radne vežbe studenata. Pored toga, kampus nudi brojne opcije za vreme van nastave. Moderna, prostrana kafeterija služi zdrava i ukusna jela svakog dana; Charly’s Lounge  bar i Dallmayr Coffee & Bar su omiljena mesta okupljanja studenata. Novoizgrađena studentska rezidencija sa kompletno nameštenim stanovima i internet pristupom se nalaze na samo par metara od ostalih objekata u kampusu.

 Kampus Bad Reichenhall

Drugi kampus IUBH univerziteta se nalazi u gradu Bad Reichenhall, u srcu Berchtesgadener Land regiona. Ima savremene učionice, specijalizovanu biblioteku za studije menadžmenta iz oblasti ugostiteljstva, turizma i internacionalnog poslovanja, kao i bežični internet u skopu celog kampusa. Pored savremenih učionica sa projektorima, tu su i kafeterija i restoran inovativnog koncepta, studentski bar Dallmayr Café & Bar, profesionalna kuhinja za praktične vežbe studenata. Studentski smeštaj se takođe nalazi u okviru kampusa. Studentski stanovi su moderni, kompletno opremljeni i poseduju svu neophodnu infrastrukturu. Gradovi poput Salzburga i Minhena su udaljeni 30 minuta do sat vremna vožnje.

Kampus Berlin

Smešten u samom centru Berlina, kampus IUBH-a se nalazi na samo par koraka od nekih od najvažnijih obeležja Berlina. U slobodno vreme studenti mogu posetiti arhitektonski jedinstveno muzejsko ostrvo Museumsinsel, istorijski Nikolaiviertel ili uživati u hrani i kupovini na čuvenom Alexanderplatz-u. Kampus spolja odiše istorijskom patinom dok je iznutra opremljen po najsavremenijim  standardima: savremene učionice, WiFi u celom kampusu, biblioteka i kantina sa brojnim ukusnim jelima. Na samom kapusu ne postoji studentski smeštaj, ali univerzitet ima saradnju sa nekoliko studentskih domova u blizini gde borave i student IUBH univerziteta.

Studije

OSNOVNE STUDIJE – Bachelor programi počinju u martu i septembru i traju tri godine (6 ili 7 semestara). Budući da je univerzitet posvećen studijama menadžmenta, osnovni predmet svih smerova je poslovni menadžment,  dok su dodatni predmeti usko vezani za odabranu oblast. Četvrti semestar studija se provodi na obaveznoj radnoj praksi.

Studenti biraju između šest smerova na osnovnim studijama:

 • Aviation Management
 • International Event Management
 • International Management                                                             
 • Hospitality Management
 • Tourism Management
 • International  Marketing Management

Uslovi upisa:

– diploma srednje škole sa odličnim akademskim uspehom,

– nivo engleskog jezika: IELTS  minimum  6,0 ili odgovarajući test – SAT 1400+ bodova, ACT 20+ bodova  ili prijemni test IUBH.

Napomena: Ukoliko student ne ispunjava uslove direktnog upisa, može se prijaviti na pripremnu godinu (Foundation program) koja vodi do upisa na osnovne studije.

Cena po godini: od 11.380 €

MASTER STUDIJE su namenjene studentima koji žele da unaprede i usavrše svoje znanje i steknu akademsku kvalifikaciju iz odabrane oblasti. Univerzitet nudi jednogodišnje i dvogodošnje master programe na engleskom jeziku.

Programi master studija koje univerzitet nudi:

 • MBA International Business
 • MBA Clinical Research Management
 • MA International Management
 • MA International Management for Non-Business Graduates
 • MA International Management Aviation
 • MA International Management Finance & Accounting
 • MA International Health Care Management
 • MA International Hospitality Management
 • MA International Human Resources Management
 • MA IT Management
 • MA Leadership & Management
 • MA Interntional Marketing Management
 • MA Transport & Logistics

Uslovi upisa:

– diploma završenih osnovnih studja,

– nivo engleskog jezika: IELTS  minimum  6,0 ili odgovarajući test.

Cena po godini: od 12.900 €

PO DIPLOMIRANJU, STUDENTI  MOGU PRODUŽITI SVOJ BORAVAK U NEMAČKOJ JOŠ DODATNIH 18 MESECI KAKO BI PRONAŠLI ADEKVATNO RADNO MESTO!

Napomene:

 • registarcija za student van EU 900 €,
 • usluga prijave 8.400 rsd.

Smeštaj

IUBH svojim studentima omogućava smeštaj u studentskim rezidencijama na kampusima Bad Honnef i Bad Reichenhall. Studenti imaju izbor između jednosobnih, dvosobnih i trosobnih apartmana. Cena smeštaja iznosi od oko 390 € do oko 600 € na mesečnom nivou.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print