Studiranje u Beču

Fakultet

Webster University

Beč, Austrija

Webster University je američki univerzitet osnovan 1915. godine u SAD u St.Louis-u, u državi Misuri, a danas ima mnogobrojne kampuse širom sveta u čak 9 zemalja i 60 gradova (Amerika, Evropa i Azija). Fokusira se na spoj teorije i prakse, male nastavne grupe i razvoj samostalnih mladih ljudi koji će biti spremni da se integrišu u međunarodno društvo. Kampus univerziteta u Beču osnovan je 1981. godine. Akreditovan je od strane HLC u Americi (Higher Learning Commission) i priznat je od strane austrijskog Ministarstva nauke i istraživanja kao privatni fakultet. 

Webster University nudi osnovne i master studije u sledećim oblastima: Business and Management, International Relations, Media Communications, Psychology. Misija univerziteta je da osigura visok kvalitet nastave kroz razvoj programa koji daju internacionalnu perspektivu studentima. Budući da nudi američki obrazovni sistem liberal arts, studenti imaju mogućnost da  sami kreiraju svoj obrazovni profil  u skladu sa svojim interesovanjima (veliki broj izbornih predmeta).

Izuzev studijskih programa, u ponudi su različiti sistemi studentskih usluga poput akademske podrške, karijernog savetovanja, pomoći u učenju i mnoštvo klubova i organizacija (sportski klubovi, šah, medijski klub, ples, kuvanje, fitnes, studentska unija, društvo fotografa, muzka, klub psihologa i mnogi drugi).  

Bez obzira da li planirate karijeru u bankarstvu, finansijama, konsaltingu, IT-u, telekomunikacijama ili preduzetništvu, diploma Webster University otvoriće vam vrata. Studenti ovog univerziteta svoje karijere izgradili su u kompanijama poput Bank Austria, Erste Group, Hewlett Packard, IBM, Microsoft, NIKE, Philips, Siemens i u mnogim drugima.  

Destinacija

Fakultet se nalazi u prelepom istorijskom zdanju Palais Wenkheim, u drugom distriktu Beča i neposrednoj blizini centra grada. Iako je palata jedna od najstarijih zgrada u Beču, kampus je moderan, renoviran i prilagođen savremenoj nastavi 21. veka. Poseduje video-konferencijske učionice, studio za snimanje, kabinete za nastavu sa interaktivnim tablama, studio za produkciju, IT kabinet sa Windows i Mac računarima, bilblioteku i studentski prostor u prizemlju namenjen relaksaciji, druženju i odmoru nakon nastave.

Programi

UNDERGRADUATE PROGRAMS (BA, BSc)

Osnovne studije na Webster University univerzitetu dostupne su u različitim, društveno usmerenim, oblastima i traju 3 ili 4 godine u zavisnosti od prethodnog obrazovanja studenta. Programi koji se nude su sledeći: BSc Business Adminnistration, BA International Relations, BA Management, Ba Media Communications i BA Psychology. Datumi početka programa su avgust, oktobar, januar i mart u zavisnosti od odabranog smera.

GRADUATE PROGRAMS (MA, MSc, MBA)

Master studije na Webster University su programi koji traju od 14 meseci do 2 godine u zavisnosti od smera i prethodnog obrazovanja samog studenta (psihologija traje dve godine). U ponudi su sledeći master programi: MSc Finance, MSc Marketing, MBA Master of Business Administration, MA Psychology, MA International Relations i LLM Mater of Law: Conflict Resolution. Datumi početka programa su avgust i januar u zavisnosti od odabranog smera.

Uslovi upisa

  • Osnovne studije: Diploma srednje škole sa zadovoljavajućim uspehom i engleski jezik (IETLS 6.0, TOEFL iBT 80, CAE).
  • Master/MBA studije: Diploma osnovnih studija i engleski jezik (IELTS 6.5, TOEFL iBT 80, CAE) i 2 godine radnog iskustva za MBA.

CENE za 2019/20. akademsku godinu:

Osnovne studije: 20.600 € po godini

MA/MSc/MBA studije: 27.540 € I  36.720 € (psihologija)

Smeštaj: od 1.650 € do 2.750 € po semestru (u zavisnosti od odabrane opcije).

Dodatni troškovi: diplomiranje 100 €, registracija smeštaja 120 €, zdravstveno osiguranje, avio karte, transferi, troškovi života, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.  Napomena: Troškove školarine nije moguće u potpunosti precizirati, jer zavisi od izbornih predmeta i ukupnog broja bodova (kredita) predmeta koje je student odslušao.

Smeštaj

Fakultet ima svoju rezidenciju u kojoj su studenti obavezni da žive bar u prvom semestru nakon što upišu svoje studije. Nakon toga se mogu preseliti ili produžiti ugovor sa rezidencijom. Rezidencija je udaljena oko 40 minuta prevozom od fakulteta i sastoji se od više opcija smeštaja: jednokrevetne i dvokrevetne sobe ili jednokrevetne i dvokrevetne garsonjere. Svi smeštajni objekti su opremljeni i sadrže krevete, ormare, privatno kupatilo, radni sto i internet konekciju. Garsonjere imaju mini kuhinju, dok polaznici koji su smešteni u sobama mogu koristiti zajedničke kuhinje koje postoje na svakom spratu (u sobama postoji frižider). Cena zavisi od odabranog tipa smeštaja.

Stipendija

Webster University nudi stipendije brucošima, ali i studentima koji su već upisani na neki program fakulteta. Stipendije mogu biti od 750 € do čak 100% na cenu školarine, ali zavise od propisanih uslova (uspeh studenta, jezički nivo i drugi).

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print