Studiranje u inostranstvu na američkom univerzitetu u Atini

Americki univerzitet u Grckoj

Škola

Hellenic American College

Hellenic American Education Centre (HAEC) licenciran je od strane grčkog Ministarstva prosvete za pružanje osnovnih, master i doktorskih studijskih programa kao Hellenic American College, sa sedištem u Atini. Po uspešnom završetku studija i nakon što student ispuni sve uslove u relevantnom univerzitetskom katalogu, odobrava se diploma Hellenic American University iz Mančestera, SAD. U skladu sa principima američkog sistema obrazovanja, koledž ima jedinstven sistem usmeren na individualne potrebe svakog studenta.

Koledž u svojoj ponudi ima programe osnovnih, master i doktorskih studija. Pruža američko visoko obrazovanje najvišeg kvaliteta koje je interkulturalno, interdisciplinarno po prirodi i relevantno zvanju. Obrazuje svoje studente da budu svetski građani koji su u potpunosti upućeni u slobodne veštine i sposobni da doprinesu ekonomskom i društvenom napretku svojih zajednica. Istraživačkim inicijativama koje sprovodi, zalaže se za sticanje i prenošenje znanja iz oblasti umetnosti i filologije, društvenih i prirodnih nauka, kao i poslovanja i tehnologije.

Hellenic American College pruža pristup studentima svih rasa, boje kože, nacionalnog i etničkog porekla, pola, polne orijentacije, uzrasta, veroispovesti, fizičkih sposobnosti  ili veteranskog statusa sa svim pravima, privilegijama, programima i aktivnostima koje su opšte priznate ili dostupne studentima na Univerzitetu.

Destinacija

Hellenic American College smešten je u popularnom rezidencijalnom i poslovnom delu Atine – Kolonaki. Na pešačkoj udaljenosti od koledža ili kratkom vožnjom metroom smešteni su svi poslovni objekti, objekti od kulturnog interesa, kao i šoping i zabavne atrakcije grada. Kampus je smešten u modernom zdanju Masaillas, a zgrada poseduje različite sadržaje poput učionica, biblioteke, centra za unapređenje veštine pisanja, sale za seminare, standardne i specijalizovane računarske laboratorije. Učionice su građene u paru, a svaki par je odvojen posebnim panelima koji omogućavaju zvučnu izolaciju i nesmetano slušanje nastave u obe učionice spojene na ovaj način. Stolovi se mogu pomerati i samim tim se pružaju najrazličitije mogućnosti za odvijanje različitih nastavnih aktivnosti i zadataka. Najveći broj učionica ima pristup internetu, opremljen je audiovizuelnom opremom, a neke od učionica imaju i interaktivne table.

Programi

OSNOVNE STUDIJE

Osnovne studije su osmišljene tako da omoguće studentima najbolje moguće iskustvo studiranja spojeno sa visokim nivoom kvaliteta nastave. Misija ovog univerziteta je da pruži svojim studentima ozbiljno treniranje i praksu, ali i visok nivo teorijskog poznavanja odabranih  oblasti. Takav pristup će obezbediti čvrstu podlogu za buduću karijeru, ali i za nastavak obrazovanja.

Fakultet u svojoj ponudi ima sledeće programe osnovnih studija:

 • Business Administration (BSBA)
 • Information Technology (BSIT)
 • English Language and Literature (BAELL)
 • Music (BM)
 • Psychology (BSPsy)
 • Engineering (BSE)

Neophodno za upis:

 • diploma akreditovane srednje škole ili ekvivalentna diploma strane srednje škole,
 • sertifikat o poznavanju engleskog jezika.

 Cena studija po godini: 7000 €

MASTER STUDIJE

Master studije pružaju širok spektar mogućnosti praćen izuzetno kvalitetnom akademskom nastavom. Cilj univerziteta je da studentima master studija pruži stručno profesionalno znanje i kompetencije koje će ih pripremiti za liderstvo, prepoznavanje najboljih prilika u poslovanju i sve ostale kompleksnosti sa kojima se mogu suočiti u odabranoj karijeri.

Fakultet u svojoj ponudi ima sledeće programe master studija:

 • Business Administratiom (MBA)
 • Information Technology (MSIT)
 • Psychology (MSPsy)
 • Applied Linguistics (MAAL)
 • Translation (MAT)
 • Conference Interpretation (MACI)

Neophodno za upis:

 • diploma osnovnih studija,
 • CV,
 • dokaz o nivou poznavanja engleskog jezika.

Cena MBA programa: 14.045 €

Cena MSIT programa: 12.000 €

Cena MSPSY programa: 13.309 €

Cena MAAL, MAT, MACI programa: 9.269 €

DOKTORSKE STUDIJE

Ph.D. in Applied Linguistics

Cena Ph.D. programa: 30.160 €

Napomena: Za upis na sve programe, postoje troškovi prijave i registracije.

Smeštaj

Kampus nema smeštajne kapacitete za studente, međutim može ponuditi nekoliko stanova u kojima sobe iznajmljuju studenti ovog koledža. Svi stanovi su u neposrednoj blizini zgrade fakulteta.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print