Studiranje u Londonu

Fakultet

London South Bank University

London South Bank University LSBU jedan je od najvećih i najstarijih državnih univerziteta u Londonu. Osnovan još 1892. godine sa ponosom ističe preko 125 godina iskustva u podučavanju i pripremi mladih ljudi za ulazak u svet rada. Diploma stečena na LSBU idelana je investicija za budućnost, jer pruža internacionalno prepoznatu kvalifikaciju koja je dobra podloga za karijeru i perspektivu pronalaženja dobrog zaposlenja. Prema časopisu “The Economist”, u 2017. godini LSBU se nalazi među top 4 univerziteta koji imaju najveći i najpozitivniji uticaj na svoje studente, a iste godine dobija i nagradu univerziteta godine po zapošljivosti svojih diplomaca (prema The Times i The Sunday Times Good University Guide 2018).

LSBU ima 7 akademskih katedri:

  • School of Applied Sciences (sport, forenzika, bionauka, nutricija, psihologija..);
  • School of Arts and Creative Industries (film i mediji, primenjene i izvođačke umetnosti, kreativne tehnologije..);
  • School of The Built Environment and Architecture (arhitektura, konstrukcijski menađment, građevinarstvo..);
  • School of Business (poslovanje, preduzeće, računovodstvo, finansije, marketing, menadžment..);
  • School of Engineering (hemijska i naftna industrija, mašinstvo i dizajn, električni i elektronski inženjering, IT…);
  • School of Health and Social Care (mentalno zdravlje i nega dece I odraslih, nega kod invalidnosti, socijalni rad…);
  • School of Law and Social Sciences (obrazovanje, parvo, kriminologija, socijologija, planiranje, turizam, ugostiteljstvo..).

U razvoju studijskih programa LSBU se oslanja na svoju vezu sa industrijom u cilju formiranja profila budućih zaposlenih u skladu sa potraživanjem na tržištu 21. veka. Pored toga, poslednjih 10 godina uloženo je preko 60 miliona funti u izgradnju novih univerzitetskih objekata, infrastrukture i razvoja sredstava i tehnika koje se koriste u nastavi.  LSBU je tokom godina stekao veliki broj priznanja za način predavanja i veština koje razvija kod svojih studenata. U prilogu tome govori i činjenica da se 9 od 10 diplomaca zaposli već u prvih par meseci po završetku studija. Saradnja koju tokom godina univerzitet ostvaruje sa preduzetnicima formira određeni profil studenata koji su osposobljeni za razvoj sopstvenog biznisa i koji tokom studija stiču vrlo vredne veštine za budućnost.

Destinacija

Glavni kampus univerziteta smešten je u srcu Londona, na granici 1 i 2 zone za gradski transport. Udaljen je svega nekoliko minuta od poznatih galerija, pozorišta, muzeja, gradskih aktrakcija, zabave, restorana i klubova. Opremljen je najsavremenijim nastavnih sredstvima, laboratorijama, radionicama, medija centrom, pozorištem, a studenti imaju pristup biblioteci i modernoj tehnologiji kao podršci u učenju. Na samo 5 do 10 minuta hoda od glavne zgrade univerziteta, nalazi se kompleks rezidencija u kojima su studenti smešteni, a po vrlo pristupačnim cenama za London.

Osnovne studije

OSNOVNE STUDIJE (BA Bachelor of Arts, BSc Bachelor of Science)

Programi osnovnih studija traju tri godine, dostupni su u različitim oblastima u zavisnosti od katedre za koju ste student odluči, a neki od programa su sledeći:

BA Accounting and Finance, BSc Adult Nursing, BSc Applied Computing, BSc Architectural Engineering, BA Architecture, BA Arts and Festival Management, BSc Bioscience, Business Law LLB, BA Business Management, BA Business Management with Economics, BAS Business Management with Retail, BEng Chemical and Process Engineering, BSc Computer Science, BSc Computer Systems Management, BSc Construction Management, BSc Criminology, BSc Criminology with Politics, BSc Data Science, BA Digital Design, BSc Economics with Accounting, BSc Economics with Human Resources, BA Film studies, BSc Food Science, BA Human Geography with Planning, BA International Relations with Politics, BA Journalism, BA Phhotography, MEng Mechanical Engineering, BEng Petroleum Engineering, BSc Sociology, BSc Sport Rehabilitation, BA Sound desing i još mnogo drugih.

Master studije

MASTER STUDIJE (Master of Science, Master of Arts)

Programi master studija na LSBU traju jednu do dve godine (u zavisnosti od odabranog smera). Dostupni su u širokom spektru oblasti, a neki od programa su:

MSc Addiction Psychology and Counselling, MSc Applied Accounting, MSc Architecture, MSc Business Project Management, MBA Construction and Infrastructure Management, MA Creative Performance Practice, LLM Crime and Litigation, MSc Data Science, MSc Development and Urbanisation, MSc Digital Architecture and Robotic Construction, MSc Engineering Project Management, MA Housing studies, MSc Human Resource Management, MSc International Finance, MSc International Human Resources, MSc Mechanical Engineering, MSc Psychology, MA School Work, MA Urban Design and Planning i još mnogo drugih.

Stipendije

Uspešni studenti koji preko Egide upisuju LSBU imaju mogućnost da ostvare stipendiju od 1125 £ za prvu godinu školarine. Pored toga dostupna je i Merti stipendija do čak 3000 £ za prvu godinu studija, ukoliko su ispunjeni svi potrebni uslovi.

Smeštaj

LSBU u kampusu ima 4 rezidencije od  kojih se svaka nalazi 5-10 minuta od zgrade u kojoj se odvija nastava. Većina rezidencija ima jednokrevetne sobe, a od samog studenta zavisi da li će se odlučiti za opciju deljenja kupatila (standard soba), sobe sa kupatilom ili studija. Prilikom izbora smeštaja treba uvek imati u vidu da postoji određeni datum do kada treba aplicirati za sobu, budući da univerzitet ne može da garantuje slobodna mesta. Na raspolaganju je i privatni smeštaj u stanu koji se deli sa drugim studentima.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju