Studiranjem u inostranstvu lakše do prvog zaposlenja

II Međunarodni kongres studenata turizma i hotelijerstva, čiji je partner bila Egida International, održan je 27-29. novembra na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Egida je za ovaj kongres obezbedila gostujuće predavanje jednog od svojih partnera, International Business School fakulteta u Budimpešti. Predavanje na temu omladinskog turizma održao je profesor Alan Godsave, koji je Programme Director of BSc in Business and Tourism na fakultetu International Business School – Budapest (IBS). Alan Godsave je član Ovlašćenog instituta Ujedinjenog Kraljevstva za marketing i ima dve postdiplomske diplome Instituta. Bivši je regionalni direktor Svetskog veća za putovanje i turizam, kombinuje dužnosti programskog direktora osnovnih akademskih studija turizma na International Business School u Budimpešti sa ulogom regionalnog direktora ispitnog centra Londonske privredne komore. Aktivan je kao konsultant i trener nekoliko međunarodnih korporacija za pitanja brigu o potrošačima i za pitanja komunikacija u marketingu.

Profesor Alan Godsave je tokom svog predavanja posebno istakao važnost mobilnosti studenata, kao i činjenicu da školovanjem u inostranstvu obogaćuju svoje iskustvo ne samo tako što akademski napreduju, već i time što su u prilici da upoznaju jezik i kulturu zemlje u kojoj studiraju. Posebno je izdvojio činjenicu da fakulteti u inostranstvu, uključujući i IBS na kojem predaje, uglavnom svojim studentima obezbeđuju radne prakse. Na taj način, studenti su u mogućnosti da steknu radno iskustvo još za vreme studiranja, a upravo ono je presudno prilikom zaposlenja. IBS je fakultet koji je fokusiran na praktičnu primenu znanja, sa preko 300 korporativnih partnera sa kojima sarađuje. Neki od njih su: British American Tobacco, Canon, Coca-Cola Beverages Ltd, Colgate-Palmolive Ltd, Ernst & Young Ltd, Buddha Bar Hotel, Budapest, Budapest Marriott Hotel, Accor Hotels Plc, Four Seasons Hotel Gresham Palace, Kempinski Hotel Budapest Plc, Huawei Technologies Co, Ltd, IBM Hungary Ltd, L’Oréal Hungary Inc, McCann-Erickson Budapest, Nissan Motor Ltd, Procter and Gamble Hungary Ltd, Porsche Hungary Trade Ltd, Opel Southeast Europe Ltd, Corinthia Grand Hotel Royal, BMW Hungary Ltd…

Tokom posete Novom Sadu, Egida je organizovala i  gostujuće predavanje u srednjoj ekonomskoj školi “Svetozar Miletić”. Profesor Alan Godsave je učenicima predstavio International Business School, programe koje ovaj fakultet nudi, ali ih je upoznao i sa prednostima koje im studiranje u inostranstvu može doneti kada je reč o njihovim budućim karijerama.

International  Business School  je prvi privatni mađarski fakultet  koji se može pohvaliti sa, sada već  dvadesetogodišnjim  iskustvom, inovativnim  i modernim načinom rada i veoma  uspešnim studentima. Kao partner Oxford Brookes Univerziteta,  IBS je otvorio svoja vrata 1991. godine i uputio dobrodošlicu studentima koji žele da studiraju biznis na engleskom jeziku. Sve programe osnovnih studija je akreditovao britanski univerzitet The University of Buckingham, koji se nalazi na sedamnaestom mestu najboljih univerziteta u Velikoj Britaniji. IBS je višestruko akreditovan od strana: The Hungarian Accreditation Committee – mađarsko Ministarstvo obrazovanja; ECBE-European Council for Business Education;  IAA- International Advertising Association i The National Institute of Vocational and Adult EducationACBSP-Accreditation Council for Business Schools and Programmes i CEEMAN – Central and East European Management Development Association.

Više o programima osnovnih i master studija koje možete upisati na ovom fakultetu saznajte klikom na: fakulteti u Evropi.

Zašto studirati na IBS?

  • Akreditovan u Mađarskoj, Velikoj Britaniji, EU, SAD
  • Blizu Srbije
  • Stipendija do 75% za osnovne studije
  • Internacionalni studenti iz 65 zemalja
  • Britanska diploma
  • Predavanja na engleskom jeziku

ns052w

 

 

Share