Srednje škole u Švajcarskoj

Državne srednje škole u Švajcarskoj

Program kulturne razmene u Švajcarskoj namenjen je učenicima koji žele da  nauče ili usavrše nemački ili francuski jezik dok upoznaju način života i kulturu ljudi u ovoj zemlji.

LAUSSANE, Ecole Nouvelle de la Suisse Romande

Škola ima sve prednosti gradske škole, ali blizina jezera i Alpa pruža mogućnost da deca na kreativne načine ispune slobodno vreme. Akademski napredak se pomno prati za svako dete ponaosob, a deca postižu odlične rezultate na ispitima.

ZUG, Institut Montana

Prestižna internatska škola koja se nalazi na obodu planine Zugerberg, na 15 minuta od grada Cug (Zug), koji je glavni grad istoimenog kantona nemačkog govornog područja i bitan ekonomski i industrijski centar regiona

MONTREUX, Intitut Monte Rosa

Škola spada u grupu najstarijih internatskih škola u Švajcarskoj. Smeštena je u velikom zamku iz XIX veka na obali Ženevskog jezera, sa pogledom na jezero i na Savojske alpe u Francuskoj. Izrazito je internacionalnog tipa i neguje multikuluralni duh među svojim učenicima.

ST. GALEN, Institut Rosenberg

Institut auf dem Rosenberg je jedina luksuzna internatska škola u nemačko-govornom delu Švajcarske. Upisom deteta u ovu školu, pružate mu šansu da odrasta u društvu dece koja pripadaju eliti.

LAUSANNE, Brillantmont International School

Ovo je internatska i dnevna škola u porodičnom vlasništvu, sa preko 130 godina iskustva. Nalazi se u centru Lozane, u francuskom govornom području Švajcarske. Učenici ove škole pohađaju međunarodno priznate akademske programe, na engleskom jeziku, što im omogućuje da vrlo lako upišu fakultete širom sveta. Ova internacionalna škola visoko vrednuje kulturnu raznolikost, a pohađaju je studenti preko 40 nacionalnosti.

VILLARS-SUR-OLLON, Collège Alpin International Beau Soleil

Ova škola je jedan od najstarijih privatnih internata u Švajcarskoj. Pohađaju je učenici iz preko 45 zemalja, Collège Alpin International Beau Soleil je od 2010. godine deo Nord Anglia Education, jedne od vodećih svetskih školskih organizacija, odgovornih za 35 internacionalnih škola, koje se nalaze u 14 zemalja širom sveta i koje pohađa 23.600 učenika.

MONTAGNOLA, Tasis

Škola predstavlja američki internat u srcu Evrope, osmišljen tako da pripremi učenike za američke koledže i univerzitete. Locirana je u italijanskom delu Švajcarske, u Montagnoli, malom mestu sa pogledom na jezero Lugano.

Akademski programi omogućavaju đacima da steknu američku diplomu srednje škole i međunarodnu IB diplomu, obezbeđujući na taj način pristup koledžima i univerzitetima u Sjedinjenim Američkim Državama i širom sveta.

LEYSIN, Leysin American School

Smeštena u oblasti švajcarskih Alpa, u francuskom delu Švajcarske, ova škola posvećena je negovanju talenata i motivisanju učenika, kako bi postigli uspeh u oblasti obrazovanja, sporta i umetnosti. Ova škola okuplja studente iz celog sveta i omoguje im da dožive pravo internacionalno iskustvo.

GENEVE, College du Leman

Za Collège Du Léman školu vlada veliko interesovanje, te se preporučuje rano apliciranje. Učenici koji apliciraju za neki od srednjoškolskih programa moraju da polažu test poznavanja engleskog jezika.