„Svet je moje mesto“ – Američki univerzitet u Bugarskoj (AUBG)

U petak 14. jula u 20:01h na RTV 1 pogledajte novu epizodu serijala „Svet je moje mesto“ u kojoj ćemo vas upoznati sa Američkim univerzitetom u Bugarskoj (AUBG). Ukoliko ste zainteresovani za američki sistem školovanja, a želeli biste da nastavite studije u Evropi, ovaj univerzitet je pravi izbor za vas.

Univerzitet se nalazi u gradu Blagoevgradu, koji se nalazi na jugozapadu Bugarske i upravno je središte oblasti Blagoevgrad. Smešten je u modernom rezidencijalnom kampusu koji izgleda kao tipičan američki koledž u kojem studenti žive, uče i zabavljaju se. Apsolutno sve se nalazi na jednom mestu i ovakav koncept studiranja presudan je zbog osećaja zajedništva među studentima. Jedinstvenu atmosferu podstiču i savremeni objekti u kampusu, a polaznici imaju pristup nagrađivanoj zgradi studentskog centra, balkanskom akademskom centru, biblioteci, kao i rezidenciji koja se sastoji od 3 bloka zgrada u okviru kampusa. Pored odličnog akademskog programa, studenti se podstiču da učestvuju u različitim dodatnim aktvnostima nakon nastave. Organizuje se mnoštvo klubova (plesni klub, fudbal, golf i biznis klub, hor, kompjuterske nauke, olimpijski klub i dr) i dodatnih aktivnosti nakon nastave u cilju podsticanja ličnog razvoja i druženja među studentima.

Blagoevgrad

American University in Bulgaria AUBG je privatni univerzitet osnovan 1991. godine u Blagoevgradu u Bugarskoj, koji nudi američki stil obrazovanja u Evropi. Studentima daje mogućnost da kombinuju različite oblasti studija u cilju ostvarivanja profesionalnog uspeha. Ovo je prva obrazovna institucija na engleskom jeziku u američkom stilu u istočnoj Evropi, a izdvaja se po svom liberal arts pristupu učenju.

Više informacija o fakultetu saznajete klikom na: američki sistem obrazovanja u Evropi.

Pogledajte u petak, 14.07. u 20:01h na RTV1 serijal „Svet je moje mesto“ i prepoznajte sebe kao budućeg studenta AUBG univerziteta.

EPIZODE KOJE STE PROPUSTILI POGLEDAJTE NA EGIDINOM YOUTUBE KANALU:

Share

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *