„Svet je moje mesto“ vas vodi u Nicu

U petak 11. avgusta u 20:00h na RTV 1 pogledajte novu epizodu serijala „Svet je moje mesto“ u kojoj ćemo vas upoznati sa školom Alpha.b u Nici.

Ova škola francuskog jezika se nalazi u srcu Nice, prestonici Francuske rivijere u prelepoj vili sa početka XX veka. Ovako privilegovana lokacija je idealno mesto za učenje francuskog jezika i upoznavanje sa francuskom kulturom, a sama škola odiše porodičnim duhom s obzirom da su vlasnici i direktori škole isti još od njenog osnivanja 1993. godine.

Škola je okružena sopstvenom baštom u kojoj se polaznici odmaraju i opuštaju između časova, a pauze mogu da provedu i u modernom savremeno opremljenom centru sa računarima sa pristupom internetu, biblioteci, kantini…

U neposrednom okruženju škole su lokalne prodavnice, plaže, Stari grad i mnoštvo malih restorana i barova.

Nice-France

Nica je grad na jugu Francuske, na Azurnoj obali, osnovan od strane antičkih Grka i do danas svetla ovog grada su privukla mnoge poznate slikare kao što su Šagal i Matis. Preobražaj Nice u grad se može videti u njenim muzejima. Nica je danas glavni grad oblasti Cote d’ Azur i dalje privlači mnogobrojne turiste i umetnike koji zastaju na glavnom gradskom trgu kako bi pogledali neki performans ili odslušali koncert. Pomenuti trg zove se Masséna i on je ujedno raskrsnica glavnih ulica u gradu. Trg se nalazi na dva minuta hoda od starog grada koji se smatra užim  centrom. Nedaleko se nalazi i bašta Alberta I  (Jardin Albert I er). Postavši poznato odmaralište, Nica je domaćin mnogih festivala i karnevala. Grad ima mediteransku klimu, sa umerenim  temperaturama tokom gotovo cele godine.

Pogledajte u petak, 04.08. u 20:00h na RTV1 serijal „Svet je moje mesto“ i saznajte zašto treba da se odlučite za učenje francuskog jezika u Nici.

Ukoliko ste zainteresovani za učenje francuskog jezika u Nici, više informacija saznajte klikom na: kursevi francuskog jezika u Nici.

EPIZODE KOJE STE PROPUSTILI POGLEDAJTE NA EGIDINOM YOUTUBE KANALU:

Share