„Svet je moje mesto“ vodi nas u Frankfurt

U petak 7. jula u 20.05h na RTV 1 pogledajte novu epizodu serijala „Svet je moje mesto“ u kojoj ćemo vas upoznati sa školom za učenje nemačkog jezika Sprachcaffe u Frankfurtu.

Sam grad Frankfurt ima nešto za svakoga. Ovaj grad na reci Majni će zasigurno impresionirati svoje posetioce sa neverovatnim pogledom na oblakodere finasijske četvrti grada, ali isto tako i sa šarmom starog grada i njegovih slikovitih građevina. Frankfurt naseljavaju ljudi iz celog sveta, što samo doprinosi njegovom internacionalizmu. Grad ima sve što je neophodno velikom gradu, ali sve je izuzetno dostupno, s obzirom na centralizaciju svilh ključnih objekata, turističkih, istorijskih i privrednih.

Škola nemačkog jezika Sprachcaffe se nalazi u jedinstveni delu grada Sachsenhausen – šarmantnom, istorijskom stambenom delu grada koji je sada specifičan i po velikom broju restorana, kafea i klubova. Muzejska četvrt Frankfurta (najveći broj muzeja grada se nalazi na šetalištu uz reku Majnu) se nalazi u neposrednoj blizini škole. A čim se pređe most “Eiserner Steg” dolazite direktno u centar Frankfurta. Malo je reći da je lokacija škole fenomenalna!

Nastava nemačkog jezika u školi se organizuje za polaznike na svim nivoima znanja jezika, za polaznike iz celog sveta. Jednostavno, pre dolaska u školu se uradi test, prvi dan u školi se znaje potvrdi i polaznika svrstavaju u internacionalnu grupu sa polaznicima sličnog uzrasta i nivoa znanja.

Odrasli mogu pohađati nastavu tokom cele godine, polaznici su svih starosnih doba, od studenata do zaposlenih profesionalaca koji žele da usavrše svoje znaje nemačkog jezika.

A evo utiska Egidine polaznice Nine, koje nam je poslala nakon svog boravka u ovoj školi nemačkog u Frankfurtu:

Moj utisak sa kursa nemačkog u Frankfurtu

Ako se odlučite da učite nemački jezik u Nemačkoj, treba da znate da ćete veoma brzo napredovato! U Egidi ćete uz naš savet odlučiti koji kurs ćete upisati (standardni ili intenzivni kurs nemačkog, poslovni nemački, pripremu za TestDaf…).

Specifičnost škole su i specijalizovani kursevi iz oblasti medicine, koji internacionalne stručnjake pripremaju za rad u nemačkim medicinskim ustanovama.

Veoma popularni su i kursevi pripreme za studije na nemačkim fakultetima. Na ovim programima polaznici uče nemački i akademske veštine (pisanje eseja, izveštaja, stručnih radova, tumačenje grafikona i sl. ) koje će im biti neophodne za uspešno studiranje. Pored toga, dobijaju kompletnu podršku akademskog tima škole za apliciranje na državne univerzitete u Nemačkoj.

Letnji kursevi nemačkog za mlade pružaju mogućnost deci uzrasta već od 12 godina da u bezbednom okruženju, tokom letnjeg raspusta, uče nemački i druže se sa mladima iz celog sveta. Tokom celog dana im je na raspolaganju osoblje škole Sprachcaffe koje će ih voditi da se upoznaju sa svim znamenitostima Frankfurta. Na ovaj način se deca nakon nastave druže i nastavljaju da koriste nemački jezik. Ne kažu nam po povratku bez razloga da su proveli LETO ZA PAMĆENJE.

Pogledajte u petak, 07.07. u 20.05h na RTV1 serijal „Svet je moje mesto“ i prepoznajte sebe kao polaznika škole Sprachcaffe u Frankfurtu.

 

EPIZODE KOJE STE PROPUSTILI POGLEDAJTE NA EGIDINOM YOUTUBE KANALU:

Share

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *