High School, Advanced Placement, IB Diploma

tasis-england-school

Škola

Tasis England School

Osnovana 1976. godine, Tasis England School jedna je od vodećih dnevnih i internatskih škola za decu od 3-18 godina. Škola je smeštena na bezbednom kampusu od oko 50 hektara, u prekrasnom prirodnom okruženju u oblasti Sari, mirnom ruralnom predgrađu Londona.

Kampus raspolaže sa opremljenim učionicama, kućama sa spavaonicama, naučnim laboratorijama, pozorištem, tri biblioteke, poseduje objekte sa tehnologijom, WiFi internet, umetnički i muzički kompleks, fitnes centar, teniski i košarkaški teren, kao i mnoštvo drugih pogodnosti.

TASIS nudi tradicionalan američki srednjoškolski program pripreme za upis na koledž, uključujući AP (Advanced Placement) predmete, IB (International Baccalaureate Diploma) program, i ESL kurseve za one sa nižim nivoom engleskog jezika. Letnji program koji se takođe organizuje svakog juna, jula i avgusta privuče preko 500 stranih učenika, iz svih krajeva sveta, koji dođu da nauče ili usavrše engleski jezik. Ovi programi pripremaju đake za najbolje svetske univerzitete.

Škola organizuje izuzetno veliki broj vannastavnih aktivnosti za učenike. Učenici se podstiču da učestvuju u različitim sportskim aktivnostima u zavisnosti od afiniteta i interesovanja. Pored toga, na raspolaganju je umetnost (gluma, ples, fotografija, muzika), mnoštvo rekreacionih sportova (badminton), različiti klubovi (debatni, umetnički, filmski) i drugo. Tokom vikenda organizuje se veliki broj ekskurzija koje podrazumevaju posete gradovima i obilasci istorijskih znamenitosti, kao i zabavnih atrakcija.

Škola promoviše koncept doživotnog učenja, a program koji nudi predstavlja odličnu kombinaciju izazovnog akademskog znanja sa različitim mogućnostima dodatnog usavršavanja u oblasti umetnosti, fizičke aktivnosti i ličnog razvoja. Verujući u vrednost svakog učenika pojedinačno, škola nastoji da učenici usvoje vrednosti poput lične odgovornosti, civilizovanosti, saosećanje, osećaj za pravdu i istinu.

Profil

  • Lokacija škole: ruralno okruženje, predgrađe Londona
  • Godina osnivanja: 1976.
  • Religija: nereligijska škola
  • Tip škole: Internat i dnevna škola
  • Starosna struktura: od 3-18 godina
  • Broj učenika: oko 740 učenika godišnje (190 u internatu)
  • Najbliži aerodrom:  Heathrow aerodrom (oko 30 minuta)
  • Nastavni program: High School + Advanced Placement, IB
  • Cena za internacionalne učenike: od £36.870 po godini (za 2014/2015)
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja..), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Čak 60% učenika škole čine internacionalni polaznici (preko 56 različitih nacionalnosti). Ova međunarodna škola u lepom Engleskom ambijentu promoviše kulturno razumevanje i uvažavanje kroz život, učenje i socijalizaciju među polaznicima iz različitih sredina i kultura. Na ovaj način, učenici stiču međunarodnu perspektivu i svest, a dodatna podrška škole ogleda se u podsticanju ličnog razvoja u zajednici.

Iako je većina nastavnika i učenika iz SAD, školu pohađaju i učenici 50 različitih nacionalnosti za koje se  briga iskazuje kroz prisno vezanu školsku zajednicu porodičnog stila.

Mali razredi i odnos učenika i nastavnika od samo 8:1 dozvoljava da nastavnici daju ličnu pažnju i podršku svakom učeniku ponaosob.

Služba za savetovanje za upis na univerzitete vodi učenike kroz proces odabira i prijave na univerzitete.

Uslovi upisa

Prilikom prijave učenici prilažu svedočanstva iz prethodne tri godine školovanja (2), tri preporuke od nastavnika (matematika, engleski jezik) i TOEFL ili IELTS kao potvrda o nivou jezika koji učenik poseduje.

Dobro prilagođen ESL program (dodatnih časova engleskog jezika) je organizovan bez doplate. Predaju profesori sa iskustvom, a svi glavni predmeti su prilagođeni međunarodnim učenicima. Tokom školovanja u TASIS-u, učenici će biti pripremljeni da upišu vrhunske univerzitete bez potrebe da pre toga pohađaju pripremne programe.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju