High School, Advanced Placement, IB Diploma

Škola

TASIS The American School in England

Osnovana 1976. godine, ovo je jedna od vodećih dnevnih i internatskih škola za decu od 3 do 18 godina. Svake godine TASIS postaje dom za preko 190 internatskih učenika, uzrasta od 14 do 18 godina. Ova škola predstavlja pravu multikulturalnu zajednicu, imajući u vidu činjenicu da je pohađaju deca predstavnici preko 50 nacionalnosti.  Škola je smeštena u mirnom i bezbednom kampusu, u prekrasnom prirodnom okruženju u oblasti Surrey, 18 milja od centralnog  Londona. U okviru kampusa nalaze se odlično opremljene učionice, rezidencije, naučne laboratorije, pozorište, tri biblioteke, umetnički i muzički kompleks, fitnes centar, dve sale za vežbanje, teniski i košarkaški teren, kao i mnoštvo drugih pogodnosti. Internatski đaci su raspoređeni u rezidencije, pri čemu su dečaci i devojčice odvojeni. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne, a u jednoj rezidenciji smešteno je 13-15 učenika, koji imaju svog nastavnika koji ih nadzire.

TASIS nudi tradicionalan američki srednjoškolski program pripreme za upis na koledž, sa izborom od čak 20 AP (Advanced Placement) predmeta, IB (International Baccalaureate Diploma) program, i ESL kurseve za one sa nižim nivoom engleskog jezika.

Škola organizuje izuzetno veliki broj vannastavnih aktivnosti za učenike. Učenici se podstiču da učestvuju u različitim sportskim aktivnostima u zavisnosti od afiniteta i interesovanja. Pored toga, na raspolaganju im je bavljenje umetnošću (pozorište, vizuelna umetnost, muzika), mnoštvo rekreacionih sportova (joga, badminton, rekreativni golf), različiti klubovi (kreativno pisanje, umetnički klub) i drugo. Tokom vikenda organizuje se veliki broj ekskurzija koje podrazumevaju posete gradovima i obilaske istorijskih znamenitosti, kao i zabavnih atrakcija.  Škola promoviše koncept doživotnog učenja, a program koji nudi predstavlja odličnu kombinaciju izazovnog akademskog znanja sa različitim mogućnostima dodatnog usavršavanja u oblasti umetnosti, fizičke aktivnosti i ličnog razvoja. Verujući u vrednost svakog učenika pojedinačno, škola nastoji da učenici usvoje vrednosti poput lične odgovornosti, civilizovanosti, saosećanja, osećaj za pravdu i istinu.

Profil

Lokacija škole: Thorpe, Surrey

Godina osnivanja: 1976.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 3-18 godina, internatski učenici 14-18 godina

Broj učenika: 740 (190 u internatu)

Najbliži aerodrom:  Heathrow (oko 30 minuta)

Nastavni program: American High School Diploma + Advanced Placement, IB

Cena za internacionalne učenike:  41.870 £ po godini (za školsku 2017/18. godinu)

Dodatni troškovi: troškovi aplikacije 125 £, obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

  • Internacionalni polaznici predstavnici preko 50 nacionalnosti;
  • Jak akademski program – American High School Diploma, International Baccalaureate (IB);
  • Izuzetan umetnički program, sa mnoštvom umetničkih sekcija: pozorište, fotografija, crtanje i slikanje, keramika, vajarstvo, štampa, muzika…
  • Mali razredi i odnos učenika i nastavnika od samo 7:1 dozvoljava da nastavnici pruže ličnu pažnju i podršku svakom učeniku ponaosob;
  • Služba za savetovanje za upis na univerzitete vodi učenike kroz proces odabira i prijave na univerzitete.

Uslovi upisa

Prilikom prijave učenici prilažu svedočanstva iz prethodne tri godine školovanja, tri preporuke od nastavnika (matematika, engleski jezik i direktor škole ili nastavnik po izboru) i TOEFL ili IELTS kao potvrda o nivou jezika koji učenik poseduje.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print