Letnja škola engleskog jezika u koledžu u Londonu

Škola

Tasis Summer Programs

Uzrast polaznika 10 -17 godina

Škola želi dobrodošlicu svim mladim avanturistima koji tragaju za izazovima i žele da prošire svoje vidike. Od 1976. godine razvila se u prepoznatljivu ustanovu sa impresivnim kampusom i stekla zavidnu reputaciju među internacionalnim školama.

Kampus se nalazi na oko 30 km jugozapadno od Londona. Ono što izdvaja Tasis England školu jeste američki srednjoškolski sistem i letnji kursevi jezika koje nudi. Zbog toga se tokom nastave na letnjim kursevima koriste i američki i britanski nastavni materijali.

Kampus ove škole se prostire na skoro 19 ha zelene površine i u njegovom sklopu se nalaze istorijske zgrade, namenski građene učionice, internatski smeštaj, 6 savremeno opremljenih laboratorija, pozorište sa 350 sedišta, tri biblioteke, inovativni centar, umetničko/muzički kompleks, fitness centar, teniski i košarkaški tereni, brojni drugi sportski tereni, a ceo kampus je pokriven bežičnim internetom.

U smeštaju su polaznici podeljeni po polu i obično je u jednoj rezidenciji smešteno 13 do 15 učenika. Na kampusu se nalazi medicinsko osoblje koje je dostupno 24 sata.

Vreme van nastave – Škola organizuje bogat vannastavni program koji podrazumeva različite aktivnosti. Polaznicima su na raspolaganju sportovi poput badmintona, košarke, fudbala, odbojke, ali i sportovi uz doplatu, poput golfa, streljaštva, jahanja, kartinga i drugih.

Od aktivnosti koje se organizuju u kampusu, na raspolaganju su različite tematske večeri (disko veče, veče talenata), karaoke, predstave i druge. Vikendom se organizuju izleti – posete znamenitostima Londona, šoping ture po Oksfordu, Portsmutu ili Londonu, ali i ekskurzije uz doplatu do Edinburga, Oksforda, Kembridža i drugih gradova.

Destinacija

London je jedna od najvećih i najlepših prestonica sveta. Čuven je po brojnim znamenitostima, muzejima, galerijama, pozorištima, modnim događajima i slično. Poznat je i kao multikulturalna metropola sa mnoštvom prelepo uređenih parkova i zelenih površina. Boravkom u Londonu stičete jedinstvenu priliku da objedinite usavršavanje engleskog jezika i uživanje u atrakcijama grada i kulturološkom šarenilu koje ovaj grad pruža.

U gradu postoji pregršt znamenitosti koje vredi posetiti. Od simbola Londona poput Bakingemske palate, Vestminsterske katedrale i čuvenog Tauera, pa sve do restorana za svačiji ukus, bezbroj dizajnerskih butika, prodavnica i različitih kafića.

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve:

  1. AKADEMSKI KURSEVI (14-17 godina) koji traju 6 nedelja i namenjeni su polaznicima koji žele da usavrše znanje iz algebre i geometrije. Ovi programi su ekvivalent kurseva koje nude američke srednje škole za sticanje akademskih kredita. Polaznici koji uspešno završe akademski kurs dobijaju akademske kredite ukoliko su im potrebni. Datum kursa: 25. jun – 06. avgust 2018.
  2. KURS UMETNIČKOG I KULTURNOG USAVRŠAVANJA u trajanju od 3 ili 6 nedelja, na kojem polaznici mogu da odaberu neku od interesantnih opcija kao što su: engleska književnost na filmu, kreativno crtanje i 3D dizajn, modni i tekstilni dizajn, London kroz objektiv, veštine pisanja i konverzacije, televizijska produkcija, međunarodni biznis, srednjoškolske veštine, kriptologija, algebra, SAT, napredna matematika. Ovi kursevi nude mogućnost upoznavanja sa istorijskim i kulturnim blagom Engleske i Londona, uključujući putovanja, iskusne predavače, neprocenjivu edukativnu dimenziju… Svaki od kurseva je namenjen određenoj starosnoj grupi polaznika. Datum kursa: 25. jun – 15. jul 2018. i 17. jul – 06. avgust 2018. za period od 3 nedelje i 25. jun – 06. avgust 2017. za period od 6 nedelja.
  3. KURS ENGLESKOG JEZIKA (10-17 godina) u trajanju od 3 ili 6 nedelja, namenjen je onima koji žele brzi jezički napredak. Kurs kombinuje učenje jezika sa sportskim aktivnostima i obilascima. Kroz boravak, igru, druženje, putovanje i učenje na engleskom govornom području tokom leta, polaznici steknu samopouzdanje i veoma brzo jezički napreduju. Datum kursa: 25. jun – 15. jul 2018. i 17. jul – 06. avgust 2018. za period od 3 nedelje i 25. jun – 06. avgust 2018. za period od 6 nedelja.
  4. IELTS (15-17 godina) pripremni kurs traje 3 ili 6 nedelja i namenjen je polaznicima koji imaju napredni nivo engleskog jezika. Ovo je intenzivni kurs koji priprema polaznike za izuzetan uspeh na IELTS ispitu, a tokom kursa polaznici rade na usavršavanju svih sekcija zvaničnog ispita: pisanje, konverzacija, slušanje i čitanje. Polaznici se upoznaju sa strategijama za postizanje što boljeg uspeha na ispitu. IELTS pripremni kurs održava se od 25. juna do 15. jula 2017. i od 17. jula do 06. avgusta 2018. u trajanju od 3 nedelje.
  5. IZBORNI KURSEVI su dodatak na glavni izabrani kurs u trajanju od 3 nedelje (jednog perioda), po 50 minuta od ponedeljka do petka. Ukoliko polaznik odabere akademski kurs ima mogućnost da pohađa 2 izborna kursa, svaki period po jedan; predmeti koje polaznik može da odabere: digitalna fotografija, pravljenje filmova, studio art, moderan ples, pozorišne veštine, digitalna muzika, uvod u robotiku.

Smeštaj

Smeštaj je rezidencijalni, u okviru kampusa škole. O polaznicima vode računa profesori i školski savetnici. Dečaci i devojčice su odvojeni, dok se škola trudi da u sobi budu smešteni polaznici različitih nacionalnosti i sa različitog govornog područja. Broj polaznika u sobi zavisi od veličine sobe i godišta polaznika (od dvokrevetnih do osmokrevetnih soba).

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print