Letnja škola engleskog jezika u koledžu u Londonu

Škola

Tasis Summer Programs

Uzrast polaznika 10 -17 godina

Škola želi dobrodošlicu svim mladim avanturistima koji tragaju za izazovima i žele da prošire svoje vidike. Od 1976. godine razvila se u prepoznatljivu ustanovu sa impresivnim kampusom i stekla zavidnu reputaciju među internacionalnim školama.

Kampus se nalazi na oko 30 km jugozapadno od Londona. Ono što izdvaja Tasis England školu jeste američki srednjoškolski sistem i letnji kursevi jezika koje nudi. Zbog toga se tokom nastave na letnjim kursevima koriste i američki i britanski nastavni materijali.

Kampus ove škole se prostire na skoro 19 ha zelene površine i u njegovom sklopu se nalaze istorijske zgrade, namenski građene učionice, internatski smeštaj, 6 savremeno opremljenih laboratorija, pozorište sa 350 sedišta, tri biblioteke, inovativni centar, umetničko/muzički kompleks, fitnes centar, teniski i košarkaški tereni, brojni drugi sportski tereni, a ceo kampus je pokriven bežičnim internetom.

U smeštaju su polaznici podeljeni po polu i obično je u jednoj rezidenciji smešteno 13 do 15 učenika. Na kampusu se nalazi medicinsko osoblje koje je dostupno 24 sata.

Vannastavne aktivnosti – Škola organizuje bogat vannastavni program koji podrazumeva različite aktivnosti. Polaznicima su na raspolaganju sportovi poput badmintona, košarke, fudbala, odbojke, ali i sportovi uz doplatu, poput golfa, streljaštva, jahanja, kartinga i drugih.

Od aktivnosti koje se organizuju u kampusu, na raspolaganju su različite tematske večeri (disko veče, veče talenata), karaoke, predstave i druge. Vikendom se organizuju izleti – posete znamenitostima Londona, šoping ture po Oksfordu, Portsmutu ili Londonu, ali i ekskurzije uz doplatu do Edinburga, Oksforda, Kembridža i drugih gradova.

Destinacija

London je jedna od najvećih i najlepših prestonica sveta. Čuven je po brojnim znamenitostima, muzejima, galerijama, pozorištima i modnim događajima. Poznat je i kao multikulturalna metropola sa mnoštvom prelepo uređenih parkova i zelenih površina. Boravkom u Londonu stičete jedinstvenu priliku da objedinite usavršavanje engleskog jezika i uživanje u atrakcijama i kulturološkom šarenilu koje ovaj grad pruža.

U gradu postoji pregršt znamenitosti koje vredi posetiti. Od simbola Londona poput Bakingemske palate, Vestminsterske katedrale i čuvenog Tauera, pa sve do restorana za svačiji ukus, bezbroj dizajnerskih butika, prodavnica i različitih kafića.

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve:

  1. AKADEMSKI KURS (14-17 godina) koji traje 6 nedelja namenjen je polaznicima koji žele da usavrše znanje iz geometrije. Programi je ekvivalent kurseva koje nude američke srednje škole za sticanje akademskih kredita. Polaznici koji uspešno završe akademski kurs dobijaju akademske kredite ukoliko su im potrebni. Datum kursa: 24. jun – 03. avgust 2019.
  2. KURS UMETNIČKOG I KULTURNOG USAVRŠAVANJA (10-17 godina) u trajanju od 3 ili 6 nedelja, na kojem polaznici mogu da odaberu neku od interesantnih opcija kao što su: engleska književnost na filmu, kreativno crtanje i 3D dizajn, modni i tekstilni dizajn, London kroz objektiv, debate i liderske veštine, veštine pisanja, kreativni engleski, televizijska produkcija, međunarodni biznis, školske veštine, STEM. Ovi kursevi nude mogućnost upoznavanja sa istorijskim i kulturnim blagom Engleske i Londona, uključujući putovanja, iskusne predavače, neprocenjivu edukativnu dimenziju… Svaki od kurseva je namenjen određenoj starosnoj grupi polaznika. Datumi kursa: 24. jun – 13. jul 2019. i 15. jul – 03. avgust 2019. za period od 3 nedelje i 24. jun – 03. avgust 2019. za period od 6 nedelja.
  3. KURS ENGLESKOG JEZIKA (10-17 godina) u trajanju od 3 ili 6 nedelja, namenjen je onima koji žele brzi jezički napredak. Kurs kombinuje učenje jezika sa sportskim aktivnostima i obilascima. Kroz boravak, igru, druženje, putovanje i učenje na engleskom govornom području tokom leta, polaznici steknu samopouzdanje i veoma brzo jezički napreduju. Datumi kursa: 24. jun – 13. jul 2019. i 15. jul – 03. avgust 2019. za period od 3 nedelje i 24. jun – 03. avgust 2019. za period od 6 nedelja.
  4. IELTS (15-17 godina) pripremni kurs traje 3 ili 6 nedelja i namenjen je polaznicima koji imaju napredni nivo engleskog jezika. Ovo je intenzivni kurs koji priprema polaznike za izuzetan uspeh na IELTS ispitu, a tokom kursa polaznici rade na usavršavanju svih sekcija zvaničnog ispita: pisanje, konverzacija, slušanje i čitanje. Polaznici se upoznaju sa strategijama za postizanje što boljeg uspeha na ispitu. Datumi kursa: 24. jun – 13. jul 2019. i 15. jul – 03. avgust 2019.
  5. IZBORNI KURSEVI su dodatak na glavni izabrani kurs u trajanju od 3 nedelje, po 50 minuta dnevno od ponedeljka do petka. Ukoliko polaznik odabere akademski kurs ima mogućnost da pohađa 2 izborna kursa, svaki period po jedan; predmeti koje polaznik može da odabere: grafički dizajn, slikanje i crtanje, ples, pozorišne gluma, digitalna muzika, uvod u robotiku, francuski jezik na početnom nivou.

Smeštaj

Smeštaj je rezidencijalni, u okviru kampusa škole. O polaznicima vode računa profesori i školski savetnici. Dečaci i devojčice su odvojeni, dok se škola trudi da u sobi budu smešteni polaznici različitih nacionalnosti i sa različitog govornog područja. Broj polaznika u sobi zavisi od veličine sobe i godišta polaznika (od dvokrevetnih do osmokrevetnih soba). Dolazak u smeštaj je u ponedeljak pre početka programa, a izlazak iz smeštaja je u subotu nakon završetka programa.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju