Letnja škola engleskog jezika u koledžu u Londonu

Tasis London

Škola

Tasis Summer Programs

Uzrast polaznika 10 -17 godina

Škola želi dobrodošlicu svim mladim avanturistima koji tragaju za izazovima i žele da prošire svoje vidike. Od 1976. godine razvila se u prepoznatljivu školu sa impresivnim kampusom i stekla zavidnu reputaciju među internacionalnim školama.

Kampus se nalazi na oko 18 milja jugozapadno od Londona. Ono što ga izdvaja jeste to da je škola koja nudi američki srednjoškolski sistem i letnje kurseve jezika. Zbog toga se tokom nastave na letnjim kursevima koriste i američki i britanski nastavni material. Škola je smeštena u gruzijsku vilu Thorpe Place u kojoj se nalazi glavna studentska rezidencija, učionice i prostorije za seminare, restoran i salon, administrativne prostorije i velika biblioteka.

Preko puta se nalazi Thorpe House, građevina iz 18. veka u kojoj je smeštena rezidencija. Ostale građevine u okviru kampusa datiraju od 17. veka pa nadalje, uključujući letnjikovce do modernog pozorišta, spavaonica, rekreativnog centra, učionica, kompjuterske prostorije, muzičkog i umetničkog kompleksa, četiri teniska terena, atletska igrališta, bejzbol igrališta, prostrane livade, vrtovi i jezerce. Škola takođe ima igralište za golf, plivanje, jahanje konja i skijanje na vodi.

Vreme van nastave – Škola organizuje bogat vannastavni program koji podrazumeva različite aktivnosti. Polaznicima su na raspolaganju sportovi poput badmintona, košarke, fudbala, odbojke, ali i sportovi uz doplatu, poput golfa, streljaštva, jahanja, kartinga i drugih.

Od aktivnosti koje se organizuju u kampusu na raspolaganju su različite tematske večeri (disko, talenat, pizza veče), karaoke, predstave i druge. Vikendom se organizuju ekskurzije – posete znamenitostima Londona, šoping ture po Oksfordu, Portsmutu ili Londonu, ali i ekskurzije uz doplatu kao što su Edinburg, Oksford, Kembridž i drugi.

Destinacija

London je jedna od najvećih i najlepših prestonica sveta. Čuven je po brojnim znamenitostima, brojnim muzejima, galerijama, pozorištima, modnim događajima i slično. Poznat je i kao multikulturalna metropola sa mnoštvom prelepo uređenih parkova i zelenih površina. Boravkom u Londonu stičete jedinstvenu priliku da objedinite usavršavanje engleskog jezika, uživanje u atrakcijama grada i kulturološkom šarenilu koje ovaj grad pruža.

U gradu postoji pregršt znamenitosti koje vredi posetiti. Od simbola Londona poput Bakingemske palate, Vestminsterske katedrale i čuvenog Tauera, pa sve do restorana za svačiji ukus, bezbroj dizajnerskih butika, prodavnica i različitih kafića.

Kursevi

  1. AKADEMSKI KURSEVI (14-17 godina) koji traju 6 nedelja i namenjeni su polaznicima koji žele da usavrše sposobnosti poput algebre i geometrije. Ovi programi su ekvivalent kursevima koje nude američke srednje škole za sticanje akademskih kredita. Polaznici koji uspešno završe akademski kurs dobijaju akademske kredite ukoliko im trebaju. Datum kursa: 25. juna – 06. avgusta 2016.
  2. KURS UMETNIČKOG I KULTURNOG USAVRŠAVANJA u trajanju od 3 ili 6 nedelja, na kojem polaznici mogu da odaberu neku od interesantnih opcija kao što su: kreativno crtanje i 3D dizajn, modni i tekstilni dizajn, London kroz objektiv, veštine pisanja i konverzacije, televizijska produkcija, međunarodni biznis, srednjoškolske veštine, algebra, SAT, napredna matematika. Ovi kursevi nude mogućnost upoznavanja sa istorijskim i kulturnim blagom Engleske i Londona, uključujući putovanja, iskustvene predavače, neprocenjivu edukativnu dimenziju… Svaki od kurseva je namenjen određenoj starosnoj grupi polaznika. Datum kursa: 25. jun – 15. jul 2016. i 17. jul – 06. avgust 2016. za period od 3 nedelje i 25. jun – 06. avgust 2016. za period od 6 nedelja.
  3. KURS ENGLESKOG JEZIKA (10-18 godina) – u trajanju od 3 ili 6 nedelja; namenjen je onima koji žele brzi jezički napredak; kurs kombinuje učenje jezika sa sportskim aktivnostima i obilascima; kroz život, igru, druženje, putovanje i učenje na engleskom govornom području tokom leta, polaznici iskuse intenzivno jezičko iskustvo i veoma brzo jezički napreduju. Datum kursa: 25. jun – 15. jul 2016. i 17. jul – 06. avgust 2016. za period od 3 nedelje i 25. jun – 06. avgust 2016. za period od 6 nedelja.
  4. IELTS (14-18 godina) i TOEFL (15-18 godina) pripremni kurs – trajanje: 3 ili 6 nedelja; namenjeni su polaznicima koji imaju napredni nivo engleskog jezika; intenzivni kurs koji priprema polaznike za izuzetan uspeh na IELTS i TEOFL ispitu; tokom kursa polaznici intenzivno rade na usavršavnju svih sekcija zvaničnog ispita: pisanje, konverzacija, slušanje i čitanje; polaznici se upoznaju sa strategijama za postizanje što boljeg uspeha na ispitu. IELTS pripremni kurs održava se od 25. juna – 15. jula 2016. u trajanju od 3 nedelje, dok se TOEFL pripremni kurs održava od 17. jula – 06. avgusta 2016. u trajanju od 3 nedelje.
  5. IZBORNI KURSEVI – dodatak na glavni izabrani kurs u trajanju od 3 nedelje (jednog perioda), po 50 minuta od ponedeljka do petka; ukoliko polaznik odabere akademski kurs, ima mogućnost da pohađa 2 izborna kursa, svaki period po jedan; predmeti koje polaznik može da odabere: digitalna fotografija, pravljenje filmova, studio art, moderan ples, magični svet Hari Potera, pozorišne veštine, digitlna muzika, uvod u robotiku.

Smeštaj

SMEŠTAJ je rezidencijalni, u okviru kampusa škole. O polaznicima vode računa profesori i školski savetnici. Dečaci i devojčice su odvojeni , dok se škola trudi da u sobi budu smešteni polaznici različitih nacionalnosti i sa različitog govornog područja. Broj polaznika u sobi zavisi od veličine sobe i godišta polaznika (1/2 – 1/8 sobe). Na kampusu žive i dve medicinske sestre koje us dostupne 24 sata.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print