Američki internat u srcu Evrope

tasis3

Škola

Tasis

Ova srednja škola u Švajcarskoj deo je porodice međunarodnih škola koje se nalaze u Engleskoj, Portoriku i Švajcarskoj. Škola predstavlja američki internat u srcu Evrope, osmišljen tako da pripremi učenike za američke koledže i univerzitete. Locirana je u italijanskom delu Švajcarske, u gradiću Montagnola, malom mestu sa pogledom na jezero Lugano. Po završetku škole učenici uspešno upisuju kako američke tako i ostale svetske univerzitete.

Specifična lokacija škole jedan je od razloga zašto učenici svoj boravak opisuju kao  nezaboravno iskustvo. U okviru kampusa nalazi se 25 građevina i osam đačkih domova. Najpoznatija zgrada u kampusu je Villa de Nobili, koja potiče iz 17. veka. U okviru kampusa nalaze se i biblioteka sa 30.000 naslova, kompjuterske i foto laboratorije, fitnes centar, košarkaški teren i mnogi drugi sadržaji koji su na raspolaganju učenicima u slobodno vreme. Predviđeno je da se učenici bave sportom bar dva puta nedeljno, a u ponudi škole nalaze se fudbal, odbojka, košarka, lakros, plivanje i tenis. Timovi se takmiče sa drugim švajcarskim i italijanskim školama, kao i na internacionalnim školskim turnirima. Svakog januara, učenici ove škole odlaze na nedelju dana skijanja, u centre Crans-Montana ili Verbier, u zavisnosti od uzrasta. U ovim ski kompleksima visoko u švajcarskim Alpima, škola skijanja i snoubordinga kombinovana su sa dnevnim aktivnostima na otvorenom.

Akademski programi omogućavaju đacima da steknu američku diplomu srednje škole i međunarodnu IB diplomu, obezbeđujući na taj način pristup koledžima i univerzitetima u Sjedinjenim Američkim Državama i širom sveta. Škola je akreditovana i od strane Evropskog saveta za međunarodne škole (ECIS) i Asocijacije škola i koledža Nova Engleska (NEASC). Danas ova internacionalna škola ima 740 studenata, predstavnika 59 različitih nacionalnosti.

Akademska putovanja su sastavni deo nastavnog plana i programa u ovoj školi. Škola organizuje putovanja vikendima, koja uključuju obilazak kulturnih centara poput Firence, Venecije, Rima i Ciriha, kao i raftinge, kampovanja, planinarenja i druge aktivnosti.

Profil

  • Lokacija škole: Montagnola, Ticino, planinsko okruženje
  • Godina osnivanja: 1956.
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: 4-18 godina
  • Broj učenika: Ukupan broj učenika: 740, učenici u internatu: 275, 59 različitih nacionalnosti. Čak 65 odsto učenika su bording učenici.
  • Najbliži aerodrom: Lugano, 10 minuta od škole
  • Nastavni programi:  American Diploma, Advanced Placement, International Baccalauerate, English as an Additional Language Program
  • Cena za internacionalne učenike za školsku 2015/16. godinu:  78.000 CHF (Middle and High School), 5.000 CHF za unapređenje kampusa, aplikacija 300 CHF, depozit 3.000 CHF
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Višejezičnost i internacionalni duh su dominantni u svim elementima obrazovanja u ovoj školi. S obzirom na činjenicu da školu pohađaju deca koja su predstavnici 59 različitih nacionalnosti, učenici u ovoj školi stiču pravo internacionalno iskustvo i priliku da se druže sa vršnjacima iz celog sveta.

Nastavni program koji škola prati je High School Diploma sa Advanced Placement predmetima, pripremni program za upis na univerzitete uglavnom u severnoj Americi, ali priznat i na svim svetskim univerzitetima. Takođe, polaznici ove škole mogu završiti IB program i steći IB diplomu.

Prednost ove škole je i prelepo okruženje u kome je smeštena, okružena Alpima i  sa pogledom na jezero Lugano.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti diplomu osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda i dokaz o nivou engleskog jezika.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

 

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju