Škola engleskog jezika u Kembridžu

Škola

The New School of English

Škola se nalazi na petnaest minuta hoda od strogog centra grada. Osnovana je 1962. godine pod nazivom The New School of English, a od 2018. postaje deo St Giles International orgranizacije i menja svoje ime u St Giles Cambridge. Škola je moderna, ima kompjutersku salu, najsavremeniju digitalnu jezičku laboratoriju, salu za samostalan rad, biblioteku i veliku gostinsku sobu za druženje. Otvorena je u toku cele godine i organizuje različite kurseve jezika za odrasle iz celog sveta, a minimalan broj godina za pohađanje škole je 16 godina.

Vreme van nastave – Iz nedelje u nedelju organizuju se različiti programi za polaznike škole – mnogobrojna vannastavna druženja, međunarodne večeri, posete pozorištima, bioskopima, pabovima.

Na 10 minuta od škole se nalazi veliki sportski centar u kojem se polaznici mogu relaksirati.

Vikendima se organizuju izleti van grada. Obilaze se London, Oksford i Brajton, ali se organizuju i opcioni izleti i za Edinburg i Pariz.

Destinacija

Kembridž spada među najčuvenije i nastarije univerzitetske gradove u Britaniji i svetu, nalazi na sat vremena od Londona, u istočnom delu Engleske, a velelepnost njegovih starih građevina i univerziteta nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Grad osvežavaju mnogobrojni parkovi kao i reka Kam (Cam) koja protiče kroz njega i stvara autentičan ambijent koji predstavlja idealno mesto da se posetilac posveti nauci i učenju.

U toku boravka u Kembridžu imate priliku da posetite razne znamenitosti grada, a samo neke od njih su King’s College Chapel, Anglesey Abbey, Fitzwilliam Museum, svetski poznati univerzitet, botanička bašta i poznate ulice popout Downing i St. Andrew’s Street.

Kursevi

Ova škola jezika u Kembridžu nudi sledeće kurseve engleskog jezika:

Standardni kurs jezika nudi se u opcijama od 20 i 28 časova nedeljno. Takođe, opcija od 20 časova nedeljno moguća je i kao popodnevna, ekonomski povoljnija  varijanta. Radi se na svim aspektima jezika: čitanju, pisanju, izgovoru, gramatici, proširenju rečnika. Ovaj kurs Engleski za početnike namenjen je polaznicima bez predznanja. Obuhvata 4 časa dnevno, odnosno 20 časova nedeljno u trajanju od 2 do 4 nedelje.

Ispitni kurs – Priprema za polaganje ispita: FCE, CAE, CPE i IELTS;

Poslovni engleski – Program je kombinacija 20 časova standardnog engleskog i 8 časova nastave fokusirane na poslovni engleski.

Smeštaj

Porodični smeštaj podrazumeva jednokrevente sobe sa noćenjem sa doručkom ili polupansionom (dvokrevetne sobe dostupne su za dva polaznika koja putuju zajedno). Postoji i mogućnost rezidencijanog smeštaja, za punoletne polaznike koji žele veću nezavisnost. Sobe su jednokrevetne, sa televizorom, sopstvenim kupatilom i kuhinjom. Posteljina i peškiri su obzbeđeni, a dostupna je i besplatna WiFi konekcija.

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print