Škola engleskog jezika u Kembridžu

bridge-canal-cambridge-england-1

Škola

The New School of English

Škola se nalazi na petnaest minuta hoda od strogog centra grada. Osnovana je davne 1962. godine,  vremenom je modernizovana tako da sada ima kompjutersku salu, najsavremeniju digitalnu jezičku laboratoriju, salu za samostalan rad, biblioteku i veliku gostinsku sobu za druženje. Otvorena je u toku cele godine i pruža različite kurseve jezika za odrasle iz celog sveta, a minimalan broj godina za pohađanje škole jeste 16 godina.

Vreme van nastave – Iz nedelje u nedelju organizuju se različiti programi za polaznike škole; mnogobrojna vannastavna druženja, međunarodne večeri, posete pozorištima, bioskopima, pabovima.

Na 10 minuta od škole se nalazi veliki sportski centar u kojem se polaznici mogu relaksirati.

Vikendima se organizuju izleti van grada. Obilazi se London, Oksford i Brajton, ali se organizuju i opcioni izleti i za Edinburg i Pariz.

Destinacija

Kembridž spada među najčuvenije i nastarije univerzitetske gradove u Britaniji i svetu, nalazi na sat vremena od Londona, u istočnom delu Engleske, a velelepnost njegovih starih građevina i univerziteta nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Grad osvežavaju mnogobrojni parkovi kao i reka Kam (Cam) koja protiče kroz njega i stvara autentičan ambijent koji predstavlja idealno mesto da se posetilac posveti nauci i učenju.

U toku boravka u Kembridžu imate priliku da posetite razne znamenitosti grada, a samo neke od njih su King’s College Chapel, Anglesey Abbey, Fitzwilliam Museum, razni svetski poznati univerziteti, Botanička bašta i poznate ulice popout Downing i St. Andrew’s Street.

Kursevi

Ova škole jezika u Oksfordu nudi sledeće kurseve engleskog jezika:

Standardni kurs jezika čine 4 časa jezika dnevno na kojima se uči standardni engleski jezik. Radi se na svim aspektima jezika: čitanju, pisanju, izgovoru, gramatici, proširenju rečnika.

Standard plus kurs jezika čine standardni kurs pre podne i poslepodnevni časovi iz odabranih oblasti (konverzacija, priprema za IELTS, umetnost i kultura, poslovni engleski i dr.);

Ispitni kurs (od 4, 9 i 12 nedelja). Priprema za polaganje ispita: FCE, CAE, CPE i IELTS;

Poslovni engleski za profesionalce je kurs namenjen zrelim polaznicima kojima je engleski jezik neophodan za posao. Program je kombinacija grupnog i individualnog učenja (15 + 10 časova).

Smeštaj

Porodični smeštaj je uglavnom u kućama koje nisu udaljenije više od 30 minuta hoda od škole (smeštaj podrazumeva polupansion). Postoji i mogućnost rezidencijanog smeštaja, na 15 minuta od škole, za punoletne polaznike koji žele veću nezavisnost. Sobe su jednokrevetne, sa televizorom, sopstvenim kupatilom i kuhinjom koja je zajednička (za nepušače) dok škola ima svoju kantinu gde se mogu kupiti razni sendviči.

Akreditacije

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print