Internat za devojčice u Velikoj Britaniji

Royal Masonic School

Škola

Royal Masonic School for Girls

U Royal Masonic školi svakoj učenici je omogućeno da ostvari svoje potencijale i pronađe i ostvari sebe u oblasti koja joj najviše odgovara. Podržavaju se, podstiču i neguju svi talenti i veštine koje učenice pokazuju. Učenice su vešte u uspostavljanju zdravih i uspešnih društvenih kontakata, ljubazne su i prijateljski nastrojene i iz škole donose sa sobom  toleranciju i uzajamno poštovanje. Vannastavne aktivnosti su predviđene za učenice svih uzrasta. Sport, muzika i gluma su u procvatu i veoma su popularni među učenicama.

Škola je smeštena na neverovatnih 127 hektara, 30 min udaljena vozom ili metroom od centra Londona. Objekti u okviru kampusa su besprekorno opremljeni, uključujući i ambulantu za medicinsku pomoć i intervencije. Učenice su smeštene u prostrane i dobro opremljene kuće. Sobe su veoma udobne, a u svakoj kući borave članovi osoblja – staratelj, gazdarica kuće, mentori, asistenti i svi su na raspolaganju učenicama u svakom trenutku.

Profil

 • Lokacija škole: grad
 • Godina osnivanja:
 • Religija: nereligijska škola
 • Tip škole: ženska
 • Starosna struktura: Svi učenici 2 – 18 godina, internatski učenici 7-18 godina
 • Broj učenika: Pre-prep/Prep/Junior 221; Senior School (uključujući A level) 642; A level 175; internatski učenici 137; Internacionalni internatski učenici 57; UKUPNO 863
 • Nastavni programi: 2 godine GCSE, A level, letnje škole, pripremni kursevi
 • Najbliža stanica: Rickmansworth – 10 minuta hoda
 • Najbliži aerodrom: Heathrow -27km, Luton– 35km i Gatwick -88km
 • Ukupna cena za internacionalne učenike: za školsku godinu od £25.620 (po tromesečju od £8.540) -cena za pun internatski smeštaj i nastavu za 2014/15.
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti (povratni depozit u visini jednog tromesečja), prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), Guardian service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Ova srednja škola za devojčice je ponosna na svoju prošlost sa planovima za dinamičnu budućnost. Zadivljujuća lokacija retko gde viđena stvara osećaj spokoja i sigurnosti, iako samo 30 minuta udaljena od centra Londona. Lepota okruženja komplementarna je sa kvalitetom i raznovrsnošću nastave, kao i sa izvanrednim školskim objektima koji zadovoljavaju sve potrebe učenica. Širina, ravnoteža i samopouzdanje je ono što razlikuje i karakteriše devojke iz ove škole.

Uslovi upisa

Uslovi upisa za internacionalne učenike:

 • Svedočanstva predhodnog obrazovanja
 • Nivo engleskog jezika: A level – IELTS 6, IGCSE/GCSE ocena iz engleskog C;  9-11. razred- Preliminary English Test (PET), ESOL ispiti ili  ekvivalent; 7-9. razred  Young Learners English Tests (YLE) ili ekvivalent;

Po dolasku svi internacionalni učenici će biti raspoređeni u male grupe ili parove i počeće sa pripremnim časovima engleskog jezika za polaganje nekog od zvaničnih ispita, a sve u cilju lakšeg praćenja nastave. Minimum je 1 čas nedeljno, a može se povećati po potrebi na 2-3 časa nedeljno. Učenici za A level se pripremaju  polaganjem IELTS ili CAE ispita dok je za niže razrede potrebno položiti  FCE ili ekvivalene. Doplata je od £19.10  do £33.60 po času.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju