Osnovne studije i ubrzani MBA u Americi

Škola

Thomas College

Thomas College je privatni, mali koledž, koji se nalazi u Votervilu u državi Mejn (Waterville, Maine). Osnovan je 1894. godine kao koledž posvećen pripremanju studenata za uspeh na privatnom i profesionalnom planu, kao i za vodeće pozicije u društvu. Koledž nudi osnovne i postdiplomske studije i akreditovan je od strane New England Association of Schools and Colleges. Nastavni program je orijentisan ka društvenim naukama i osmišljen je tako da proizvede svestrane, obrazovane ljude. To znači da ovaj program nudi i opšte obrazovanje, koje će razviti studentove sposobnosti rasuđivanja i akademske rasprave. Ovaj radno orijentisani koledž posvećen je pripremanju svojih studenata za uspešne karijere u biznisu, tehnologiji i edukaciji. Preko 90% diplomaca Thomas koledža se zaposli u struci u roku od 90 dana po završetku studija. Koledž garantuje uspešno pronalaženje posla studentima kroz svoj program Guaranteed Job Placement.

Obrazovanje na Thomas koledžu pruža sveobuhvatno iskustvo. Studenti imaju pristup naprednoj akademskoj zajednici, podršku i pomoć u svakodnevnom životu na kampusu, poslovnu praksu, različite sportske mogućnosti (košarka, kros, golf, lakros, fudbal, tenis, odbojka, hokej). Sa prosečnim grupama od 18 studenata, profesori imaju mogućnost da posvete vreme svakom studentu ponaosob i da mu pomognu da ostvari svoj potencijal i obezbedi dobro plaćen posao.
Thomas koledž obezbeđuje sigurno, inspirišuće okruženje u kome se cene individualni ciljevi i potrebe svakog studenta. Svaki od programa na Thomas koledžu promoviše najviši profesionalni nivo, zasnovan na etici i integritetu.

Koledž nudi AD (Associate Degree), BA, BS (Bachelor of Art; Bachelor of Science) i master programe.

Destinacija

Votervil je gradić u centralnom delu Mejna, sa oko 15.600 stanovnika i tri koledža. Nalazi se na oko pola sata vožnje od glavnog grada Auguste i na oko tri sata vožnje od Bostona. Centralna lokacija Votervila je idealna za izlete do okeana, neko od brojnih jezera ili skijaških centara. Školski kampus se nalazi na 120 hektara šuma i livada na West River Road-u, duž reke Kenbek (Kennebec) i u svom sastavu ima odlične sportske terene. Kampus se sastoji od 12 zgrada, uključujući i 9 studentskih rezidencija. Sve zgrade na kampusu su lako dostupne i na pešačkoj udaljenosti jedna od druge.

Programi

OSNOVNE STUDIJE

Bachelor of Arts/ Science (BA/BS) je četvorogodišnji program osnovnih studija. Studenti mogu da izaberu jedan od glavnih smerova koje Thomas College nudi:

 • Accounting   
 • Arts and Sciences
 • Business & Management
 • Communications
 • Computer & Technology 
 • Criminal Justice
 • Education
 • English
 • Finance
 • General Studies & Undecided
 • Marketing
 • Political Science
 • Psychology
 • Sport Management

Trajanje osnovnih studija: 4 godine

USLOVI UPISA:

 • Diploma srednje škole (min. GPA 2.5)
 • nivo engleskog jezika TOEFL 72 ili IELTS 5.5

CENA: oko 39.100 $ (nastava, rezidencijalni smeštaj, hrana i ostali troškovi)

Ubrzani MBA program

Master of Business Administration (MBA) je diploma priznata kao standard u poslovnoj administraciji širom sveta.  Ubrzani MBA program pruža intenzivnu, koncentrisanu pripremu studenata za vodeće uloge u svetu biznisa. Osmišljen tako da se završi za samo godinu dana, ovaj MBA program počinje sa dva jednonedeljna intenzivna letnja kursa. Studenti svake grupe će biti upisani na odabrane smerove i pohađaće obavezna predavanja iz određeniih oblasti (menadžment, marketing, računovodstvo, finansije i ekonomija). Izborni predmeti su iz različitih poslovnih oblasti uključujući menadžment, etiku, rukovođenje i ljudske resurse. Ubrzani program ima isti sadržaj i broj časova kao i tipični dvogodišnji master program. Student koji se odluči za ovaj program imaće koristi od ranijeg završetka studija i povoljnije školarine – ali će morati da bude sasvim posvećen studiranju.

Trajanje programa: 10 meseci.

USLOVI UPISA:

 • Diploma osnovnih studija (min. GPA 2.5);
 • Nivo engleskog jezika TOEFL 72 ili IELTS 5.5.

CENA: 37.874 $ (nastava, rezidencijalni smeštaj i hrana)

Smeštaj

Školski kampus se nalazi na 120 hektara šuma i livada na West River Road-u, duž reke Kenbek (Kennebec) i u svom sastavu ima odlične sportske terene. Kampus se sastoji od 12 zgrada, uključujući i 9 studentskih rezidencija. Sve zgrade na kampusu su lako dostupne i na pešačkoj udaljenosti jedna od druge.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print