Učenje engleskog jezika na Oksfordu

Oxford Royale Academy (ORA) – Broadening Horizons kurs 

Broadening Horizons kurs pruža studentima od 16 do 18 godina priliku da žive i studiraju na koledžu Univerziteta u Oksfordu ili u centru Yarnton Manor. Učenici biraju tri predmeta od 23 koja su u ponudi, što im omogućuje da se bave oblastima iz svog interesnog polja ili da probaju nešto novo.

Akademski sadržaj

Studenti koji pohađaju ovaj kurs imaju preko 20 sati tutorstva po nedelji. Učenici biraju dve jedinstvene prepodnevne opcije (jednu sa liste A i drugu sa liste B) i poslepodnevnu radionicu. Studenti pohađaju sve svoje časove dve nedelje – oni koji pohađaju četvoronedeljni program biraju po dve opcije sa svake liste. Broadening Horizons program nudi izbor između 23 različita predmeta. Bilo da želite da radite na oblasti svoga interesovanja ili da učite nešto potpuno novo, sigurno ćete naći nešto po svom izboru.

Prepodnevni predmeti (Lista A) Prepodnevni predmeti (Lista B) Poslepodnevne radionice
klasične civilizacije arheologija i antropologija veštine akademskog pisanja
engleska literatura hemija gluma i veštine performansa
hemija savremena istorija izazovi biznisa
humanističke nauke kreativno pisanje globalna pitanja
novinarstvo matematika liderstvo i tim bilding
matematika ekonomija umetnost i arhitektura Oksforda
medicinska biologija medicinska biologija javni  nastup i debata
filozofija nauka o životnoj sredini
političke nauke i međunaroni odnosi eksperimentalna psihologija
fizika fizika

Prepodnevna predavanja se odvijaju u malim grupama, dok se poslepodnevne radionice drže u većim grupama, pogodnim za interakciju. Nije moguće birati dva ista predmeta sa obe liste, izbor mora biti jedinstven.

Svakoga leta, Oxford Royale Academy primi stotine najboljih i akademski najnadarenih učenika na svoje kurseve. U 2014. godini, programe su pohađali studenti predstavnici 94 različite nacije, od kojih je svako donosio sa sobom jedinstvenu kulturu, perspektivu i priče koje je delio sa svojim novim priijateljima.  Broadening Horizons kurs je najpopularniji program na Oxford Royale Academy. Preko 350 studenata pripadnika gotovo 55 nacija je 2014. godine pohađalo je ovu letnju školu u Oksfordu .

Studenti koji pohađaju ovaj program se ohrabruju da razvijaju ključne životne veštine tokom vremena na ORA. U ovoj školi veruju da iskustvo toga što su daleko od kuće, žive i studiraju na koledžu Univerziteta u Oksfordu ili u dvorcu Yarnton Manor, omogućava njihovim studentima da unaprede sledeće prenosive veštine, vitalne za budući uspeh u bilo kojoj daljoj karijeri ili zanimanju:

  • Nezavisnost
  • Poverenje
  • Sposobnost da se sprijatelje i uspostave kontakte sa studentima iz različitih sredina
  • Internacionalne vidike
  • Odgovornost.

Na Oxford Royale Academy veoma su posvećeni tome da se studentima obezbedi najbolje nastavno osoblje. U 2014. godini, preko 70 odsto nastavnog osoblja bili su oni koji su završili ili radili na Oksfordu ili Kembridžu. Za Broadening Horizons program, svi nastavnici prepodnevnih predavanja moraju imati zvanje mastera u svojoj oblasti ili PGCE (Post Graduate Certificate in Education). Nema potrebe posebno isticati koliko su predavači posvećeni svojim predmetima i koliko se raduju tome da mogu da prenesu svoje znanje studentima.

Gostujuća predavanja i debate

Na Oxford Royale Academy idu korak dalje u tome da obogate iskustvo studiranja u inostranstvu za svoje studente. Svake godine organizuju se serije gostujućih predavanja. Gostujući predavači su iz različitih oblasti i različitih specijalizacija, uključujući onlajn medije, televiziju i dr. Studenti takođe imaju mogućnost da posmatraju i učestvuju u brojnim debatama, koje se odvijaju u kampusu.

Velika Britanija ima bogato kulturno nasleđe, a kurs na Oxford Royale Academy je savršen način za mlade da ih istraže. Svi kursevi uključuju organizovane ekskurzije na mesta istorijskog i društvenog značaja u Velikoj Britaniji. Na dvonedeljnom programu studenti imaju tri, dok na četvoronedeljnom programu imaju šest ekskurzija. Prošlog leta, ekskurzije za studente od 16 do 18 godina uključivale su posetu Londonu, Blenheim Palace i Hampton Court.

Dodatne aktivnosti

Studentima su na raspolaganju različite popodnevne i večernje aktivnosti, poput bavljenja sportom, plesa, muzičkih radionica, poseta muzejima i koledžima, filmskih večeri u kampusu, karaoke večeri u Oksfordu, tematskih zabava i mnogo drugih sadržaja.

Programi su kreirani tako da pruže studentima osećaj nezavisnosti koje studije na univrzitetu nose sa sobom. Učenici na Broadening Horizons programu mogu u slobodno vreme da sa prijateljima istražuju okolno područe, ali ga mogu iskoristiti i za svoja istraživanja i da završe domaće zadatke.

Život na koledžu

Svi kursevi na Oxford Royale Academy se odvijaju ili na Univerzitetu u Oksfordu ili u Yarnton Manor-u, prelepom dvorcu iz 17. veka, koji se nalazi u blizini. Mladi imaju fantastičnu priliku da provedu deo svog leta živeći i studirajući na jednom od najboljih svetskih univerziteta. Iskustvo života i učenja u akademskom okruženju na Oksfordu posebno je vredno za studente od 16 do 18 godina, jer oni počinju da razmatraju mogućnosti za nastavak školovanja. Mnogi učenici koji prođu kroz ove kurseve su toliko impresirani arhitekturom i atmosferom na Oksfordu, da odluče da apliciraju za nastavak školovanja upravo ovde. Broadening Horizons program za 2015. godinu odvija se u tri kampusa: St Catherine’s College, St Hugh’s College i Yarnton Manor.

Yarnton+Manor

Yarnton Manor

Izdvajamo

– Broj učenika na prepodnevnim predavanjima: 16 učenika

– Broj učenika na poslepodnevnim radionicama: 20

– 23 opcije za izbor predmeta za izučavanje

– Nacionalna raznolikost (U 2014. godini, učenici predstavnici 54 nacionalnosti)

– 3 ekskurzije (za dvonedeljne programe)

Utisci polaznika

It was an absolute pleasure to spend two joyful weeks with new friends from different countries at Oxford Royale Academy. Living in a multicultural friendly environment, having the chance to explore the British life and history and visit cities like Oxford, London, Cambridge and Windsor, was a great experience for everyone.

Zihan, Sweden

Zihan  from Sweden

Oxford Royale was the best summer camp I have ever attended. Not only did I learn a lot through the course, but I also met people from all over the world. In addition, I really got to know my fellow students and the counselors through the time we spent together on the excursions and evening activities. Overall, this was an awesome experience and I would recommend it to pretty much anyone.

JasonBW

Jason from the U.S.A.

Oxford Royale Academy truly has provided me with the best experience of my life to date. From the educational benefits and the cultural experiences to the opportunity to meet some of the most interesting people from around the globe, every aspect of my life has been positively affected by the two short weeks I spent at Oxford. It was utterly incredible.

kirstieBW

Kirstie from the UK

Više informacija o  letnjoj školi engleskog jezika u Oksfordu i kursevima koje nudi saznajte klikom na: škola engleskog u Oksfordu za polaznike sa visokim nivoom znanja.

Share